fredag 29 augusti 2008

I lööööv YouTube! Nostalgi!!!

Igår blev jag påmind om en gammal idol som jag nästan glömt bort! Tack L för det! Här kommer två bra låtar med henne, och I need someone var ny för mig...
Sedan råkade jag hamna på Allå Allå emliga armén igår kväll och den är ju såå kul! Fniss!
Kollade också på Little Miss Sunshine medan jag skrev veckobrev (måste ha nåt sånt att göra samtidigt annars är det sov-risk) och den var jättebra! Rolig, med en allvarlig underton. I Like!











onsdag 27 augusti 2008

Vilken dag!

Har idag utbildat lärare i en Natur/Teknik-låda som heter "Jämföra & mäta". Det var jättekul och gick nog ganska bra också. Men jag har varit grymt nervös inför detta, och sedan blev det ytterligare en nervösgrej när jag kom hem. Urladdning... så nu känner jag mig helt tom.
Men vilken häftig och rolig dag det har varit!

Skulle dock vilja kunna sjunga såhär:

tisdag 26 augusti 2008

Pappsen hemma igen!

Mamma ringde vid kvart över elva igår kväll, och då hade jag haft ont i magen sedan klockan fem... Jag är expert på att tro det värsta och spela upp olika hemska scenarior i mitt huvud. Skulle säkert kunna blir en bra deckarförfattare... I alla fall mår han bättre och nu får vi hoppas att han piggar på sig.
Undrar om jag kommer att vara ständigt orolig för honom? Så är det kanske... Finns ju vissa anledningar till det. Tack alla för omtanken! Den värmer fortfarande!!!

Idag har jag och Mallan käkat årets första svampmacka. MUMS! Det var inte så många kantareller, men njutningen beror inte på mängden...som flickan sa... =)



Idag dök också larverna upp! Yippiee! Ända från England har de flugit! Ska bli sååå spännande att se dem utvecklas!


Larverna lever av Malva. Det är en vacker blomma tycker jag, men jag kallar den Gubbakärlek. Vet ej varför, men det är det namnet jag hört sedan jag var liten.

måndag 25 augusti 2008

Orolig...

Sitter här och väntar på att min mamma ska ringa från KSS. Pappa är dålig... Hjärtflimmer och astmaanfall...
Jag har ont i magen. Ring nu då... JÄVLA telefon!!!

söndag 24 augusti 2008

BRA DAG!!! =)

Vilken bra och positiv dag det här har varit! Jag har hunnit tvätta lite - fast grannen egentligen tvättade. Hon skulle bort några timmar mitt på dagen så då fick jag tillgång till maskinen och det hänger nu på tork på vindan utanför. Torkar väl inte så bra i natt just, men i alla fall... =)

Hunnit med lite jobbgrejer också, skönt...

Fått positiva vibbar från musikmakarna... Tjolahopp!

Syrran och hennes nye kille har varit här och det var en glädje att träffa honom. Det här kan bli nåt, det känner jag på mig! Nåt riktigt, riktigt bra! Det är hon väl värd. Inte lätt att ha en misstänksamt vakande storasyster som analyserar det mesta. Men jag kände direkt att jag gillade honom! Härligt det, efter dessa år med tafatta försök att tycka om... Man vill ju att ens lillasyster ska ha det bästa liksom... Det som gör henne "LYCKELIG"! Tror hon har hittat honom nu!

Ja, en bra dag alltså! Helt enkelt...


Ser fram emot en spännande vecka. Jag ska få larver den här veckan också! Det är ju sååååå himla roligt!!! =)

Hemmadag!

Fotosessionen jag skulle gjort idag blev inställd pga förkyld modell, så idag ser jag fram emot en hel lång dag HEMMA! Gott!!!
Ska bara förbereda den där utbildningen jag ska ha på onsdag - när jag helt plötsligt ska vara lärarutbildare...

fredag 22 augusti 2008

Första riktiga arbetsveckan...

...har nu nått sitt slut, och jag tycker att det har fungerat över förväntan. Hade ju mina funderingar kring hur det skulle bli, men det verkar faktiskt funka bra.

Har funderat på hur mycket tid jag lägger på mitt arbete - och vad jag egentligen exakt gör då. Så nästa vecka tänkte jag skriva ner allt jag gjort... Kanske hamnar det på bloggen också... i en något kodad variant kanske...

Har fått en så rolig inbjudan till en 70-talsfest, så nu undrar jag om det är någon som har 70-talskläder i size XXL? Vore ju underbart om min mamma kunde haft kvar sin gröna plyschoverall... Känner på mig att det skulle bli skitsnyggt!!! =)

Kanske skulle man satsa på Mamma Mia-kläder eller ABBA? Höga platådojjor och tajta trikåer är ju precis min stil... Hahahahahahaha!

Eller kanske är det bättre att köra den flummiga hippiestilen?
Förmodligen det kanske - eftersom man kan gömma de värsta bilringarna i nån stor blommig tunika... Hihi!

Tittade i IKEA-katalogen igår kväll och blev lite besviken. Den brukar ju vara min bibel... men jag fastnade inte för nåt särskilt. Fast när man kommer dit brukar man ju hitta både det ena och det andra i alla fall... ;-)

Fick Panduros katalog idag och blev JÄTTESUGEN på att scrapbooka. Men när? Suck, jag vet att jag låter lite deppig, men det är jag nog lite också. Det är så MYCKET jag VILL göra, men det finns ingen tid att göra det på. Och nu måste jag prioritera min kropp. Så träna går före det mesta.

När jag blir pensionär ska jag bl.a.
  • scrapbooka
  • ta långa skogspromenader med kameran
  • jaga med både kamera och bössa
  • sjunga i körer
  • simma och bada så ofta jag kan
  • åka på spa en gång i månaden
  • gå en massa kreativa kurser
  • lära mig sy
  • spela playstation och dataspel
  • fixa med trädgården
  • göra alla julklappar själv (nästan)
  • ha bra ordning på alla mina grejer
  • läsa alla böcker jag vill
  • gå på bio så fort det kommer en film som jag vill se


Apropå bio så fick vi ett spontanryck idag (skulle egentligen myst med familjen N/S men eftersom det blev kanonväder passade de på att åka båt) och försökte få biobiljetter till Mamma Mia såhär på självaste Arn-premiärdagen. Det var inte så lätt. Så nu ska vi ut och käka istället med A & T och deras goa barn. Blir nog thaimat. Mums! Må så gott, grankott!


onsdag 20 augusti 2008

En vacker människa...



Jag känner många vackra människor. En av dem ser du här. Hon är vacker båda utanpå och inuti. Men hon tycker inte det själv. Jag önskar att hon kunde se sig själv utifrån med mindre kritiska ögon. Hon är kreativ och fantastisk på att tänka på andra. Vacker... helt enkelt!

tisdag 19 augusti 2008

Falskt...

Idag har jag känt mig ungefär lika strålande som sångare som grabben i detta klipp. Och det har inget med den oerhört uppmuntrande mannen som lyssnade att göra, för han peppade verkligen. Blir bara aldrig nöjd. Vill sjunga sååååååå mycket bättre!


måndag 18 augusti 2008

Mallan har börjat skolan!!!


Idag började Mallan skolan. Med sin nya ryggsäck gick hon stolt iväg efter en låååååång morgon med väntan, väntan och väntan.
Hon, som aldrig vaknar av våra tre väckarklockor och knappt av att jag väcker henne heller, hoppade ur sängen i morse klockan sex när M:s klocka ringde. Sedan ville hon ha frukost med en gång, och tryckte i sig smörgås och varm choklad för att fem minuter senare säga:
Jag tror att jag mår illa, det känns som jag måste spy.
Och så gjorde hon det. Av nervositet. Sedan åt hon lite frukost till... =)
Hon hade haft en kanondag i skolan och var SÅ nöjd!

I morgon börjar mina elever. Undrar om någon av dem kräks i morgon bitti?

Dammsugare


Mallan såg för ett tag sedan ett program med Leila Lindholm där hon gjorde "dammsugare", eller punschrullar som de också kallas. Det är hennes favoritkakor, och sedan dess har hon tjatat om att få baka dem. Förra veckan fick vi äntligen tummen ur och satte igång. Det var inte så svårt som jag trott. Fast det blev inte Leilas recept. Mallan doppade i choklad och helt plötsligt kom kommentaren "åh, nej mamma - jag la den med fulsidan uppåt". Fulsidan - det var den med skarven på. Och det blev några med fulsidan upp, men de smakade lika gott!

Testa gärna att baka dem, det var kul!

  • 300 g grön marsipan
  • 100 g blockchoklad

  • Fyllning:
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g smulor av småkakor eller sockerkaka
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk punsch eller arrak

Gör såhär:

  1. Lägg smöret i en bunke. Rör tills det är smidigt. Häll i kaksmulor, sockersorter, kakao och punsch.
  2. Forma smeten till längder som är cirka 5 cm långa och 2 cm tjocka.
  3. Kavla ut marsipanen till en rektangel cirka 3 millimeter tjock.
  4. Skär ut bitar som täcker längderna med fyllning.
  5. Rulla marsipanbitarna runt längderna. Fäst dem genom att trycka ihop ändarna.
  6. Smält chokladen i vattenbad. Doppa båda ändarna av varje dammsugare i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper. Förvara i kylen, och försök sedan att inte äta upp dem... =)

Fick ett roligt tips från Emmsan, om en sida på nätet där man kan göra "ordmoln". Jättefräckt! Ska genast göra några! Tsck Emmsan!

http://wordle.net/

söndag 17 augusti 2008

När jag, mamma och Mallan blev mördare...

Nu ska jag berätta en hemsk sak för er! Idag har jag mördat ungefär 500 stycken. Usch då... Kallblodigt... Ungefär 300 av dem var getingar - och ni vet ju redan att jag har getingfällor. Resten var kräftor. Vi har sån tur så M jagar i ett kanonbra jaktlag - som har kontakter inom kräftfisket i Vättern. Så vi fick komma och fiska vi också. YIPPIEEE!!!


En söting på bryggan! Han är så himla go´och i sin allra bästa "kan själv"-period. Hihi! Alla dessa perioder!
På bryggan får man GÅ om man har sin flytväst PÅ.

Min M är också en söting. Dock utan flytväst. Men med olika slags perioder... ;-)

Båten blev flitigt använd när det skulle lyftas i burarna. Bröderna har intagit samma position. Men det är väl en av de få likheter som finns... hihi!

Hela gänget som var med! Vi passade på att grilla lite... eller mycket. Gott var det i alla fall - och nu är det dags att börja träna igen!!! Rejält!

Mallan vågade efter mycket om och men hålla i en kräfta - och som vanligt när hon väl gjort det en gång - så vill hon bara göra det igen, och igen, och igen...

"Jeg er en hummer"

Grilla marshmallows var också nammi-nam-nam. Jag och J åt de flesta... Men inte riktigt en hel påse. Bara nästan...
Månsken i augusti...

Man kunde se några kräftor vid kanten som försökte norpa åt sig betet utan att gå i fällan. Vissa lyckades...

Den här skörden fick vi med oss hem! Exakt 190 kräftor! M och hans bror skulle dela på dem, så det blev 94 till S och 96 till oss (för jag och Mallan behövde varsin kräfta i lön för att vi kokade dem...hihi!)
Ja, det är ju ganska hemskt att slänga i dem levande. Känns ju sådär. Men älskar man att käka kräftor så gör man - och då är det ju inget att välja på. =)



Kokargrytan! En väldigt blå kräfta. Fick lära mig att det berodde på att de bodde på sandbotten. Snyggt var det i alla fall!

Mallan skaffade sig en liten "vård-kräfta" som vi trodde att vi skulle få avliva i ett eget bad eftersom den visade mycket små tecken på liv. Men den piggnade till av Mallans omsorg och då kunde vi slänga i den i kräftgrytan minsann. Snacka om att vara kallblodig. Mallan var ledsen över att hon inte kunde behålla honom (för det var en kille), men hon ville ju inte gärna släppa honom i akvariet heller.
Mamma och hennes favvisar! Snygg färg har de också!

Tusen tack alla ni som gjorde den här kräftfiske-helgen möjlig! För ska ens barn få vara med om riktigt kräftfiske - då är det ju precis detta de ska se. Inte trängas bland hundatals andra längs Tidan på kräftans dag i Tidaholm. Fast hellre det än att inte fiska alls förstås...

Jag kan verkligen få attacker av "osocialitet". Vill bara vara i mindre sällskap och inte ta på mig trevlighetsmasken. Tur att det inte alltid är så. Tur att man allt som oftast faktiskt är sig själv.

Vila i frid kräftor...



lördag 16 augusti 2008

Min gossiga vän...

Bra gissat Magulli - en barbapappa kunde det absolut varit! Det kunde varit en lila Barba-skön. Men det är det inte. Fast man kan nog förvandla honom till en barbapappa om man sätter ögon på honom. Det är en städvante med microfiber som ska vara superbra till ALLT. Vet ej om det är så stor skillnad på honom och en vanlig disktrasa, men lite roligare blev det att damma i alla fall... =)

fredag 15 augusti 2008

Mina SLA-bilder

SLA har ju i sommar en fototävling där man skulle skicka in bilder som visar upp hembygden och omgivningarna i Skaraborg. Jag har skickat in fyra bilder och nu har alla varit med. Förmodligen får alla bilder som skickas in komma med. Det intressanta blir sedan att se vilka tio bilder som vinner - de blir nämligen upptryckta som vykort. Vilken av mina bilder tycker DU bäst om?
Vincontoret i Tidaholm!
Moppeträff i Fröjered!
Hjohamnen!


Varnhems klosterkyrka och klosterruin!

torsdag 14 augusti 2008

Vad är detta???

Det här är en ny kompis till mig. Bodde i Ullared när vi hittade honom (ja, det är en kille) och både jag och Mallan föll för hans färg, form och funktion. Någon som vet vad han är för något? Gissa gärna - svar kommer inom kort... =)

Har tillbringat två dagar och en natt i Granvik tillsammans med kollegorna. Bodde i trevliga stugor nere vid Vättern och njöt av... regn, storm och svart himmel.. Nä, ibland glittrade sjön också i solskenet. Men VARMT kan man inte säga att det var. Hehe!
Vi jobbade ju i stort sett hela tiden, men hann också med att fira Z som ju fyllt 50 i våras. Vi var på Idas brygga och njöt av god mat och vin. Jag käkade rödingfilé, och till efterrätt tog jag en tryffel - som var GUDOMLIGT GOD!
Rekommenderas!


Lite nostalgi oxå...

onsdag 13 augusti 2008

Idag var denna bild med i SLA...


Riktigt kul faktiskt! Har haft med tre av mina fyra inskickade bilder i SLAs vykortstävling. Sedan får man väl se vilka som vinner, men roligt är det i alla fall.

Bebisfeber!











Vänsterhäntas dag minsann!

Grattis Mallan! Det är de vänsterhäntas dag idag! Det läste jag i tidningen.

Läste också att Christer Winbäck (fp) riksdagsledamot för Skaraborg anser att det "Med betyg och nationella prov är det lättare att upptäcka elevens kunskapsluckor".
Jaså, det vet han? Vet han vad det får för konsekvenser för barnen då - all denna kontrollverksamhet i skolan? Som ökar risken för att de ska bli nedtryckta i skorna innan de ens börjat tvåan... Jag vet inte om betyg och prov gör det lättare att upptäcka "kunskapsluckor" (hemskt ord). Fler lärare i skolan däremot - så att man har tid att ägna sig åt alla barn.

Visst behöver vi lärare ha koll - men det får inte bli så att vi stressar våra elever till en nivå de inte är mogna för. Då befäster de inte kunskapen i alla fall.
Usch, det är för tidigt på morgonen för sånt här... Blir bara så irriterad på alla som tror att betyg och prov är lösningen på allt inom skolan.

Skolan ja, idag börjar jag jobba igen. Vi ska dra till Tivedskogarna och bo i stuga som start på terminen. Vi brukar vara effektivast då, när vi inte är på hemmaplan, faktiskt. Är man på skolan börjar man genast plocka med saker och städa osv. Är mna iväg ägnar man sig åt att göra schema, diskutera igenom tema & mål, osv. Brukar vara himlans bra! Hoppas bara på FINT väder, eftersom vi ska bo vid Vätterns strand.

Jag vill inte börja jobba. Det ska absolut bli kul att träffa kollegorna - men jag vill INTE börja jobba. Inte än... Kanske i september? =)

tisdag 12 augusti 2008

Dansband


Igår var jag på ytterligare ett fotojobb. Jag tog kort på ett dansband som heter Rolands. Fick ganska kort tid på mig eftersom de ju skulle spela och behövde rigga grejer och så, men lyckades få några bilder som blev riktigt bra. Hoppas bara att de blir nöjda också. Jag får alltid prestationsångest när det gäller foto...

www.rolandsorkester.se


Har prestationsångest för en annan sak också - men det rör sång... Pjuh... Kul men pirrigt!

måndag 11 augusti 2008

Sånt som hänt...

Förra onsdagen kom vi äntligen iväg på vår mysdag tillsammans med söta lilla R. Vi var i Skara på Vilanbadet och det var kanonkul! Jag kan verkligen rekommendera det - för det var ett alldeles lagom äventyrsbad för yngre barn. Lite bubbel, lite spännande inredning och en kanonhäftig vattenrutschkana som gav en hel del kittel i magen. Den slutade inte med ett dyk ner i djupt vatten heller utan planade ut i grunt vatten. Perfekt när man har små tjejor man skulle åka med. Mallan fick som vanligt panik och skulle INTE åka. Till slut övertalade hennes elaka mamma henne (eftersom jag visste att hon skulle tycka att det var kul) och hon grät hela vägen upp till starten. Halvvägs ner skrek hon i högan sky av glädje - Mamma, det här är KUUUUUL!
Sedan åkte vi HUR många gånger som helst!

Därefter skulle vi se på bio - Kung Fu Panda gick på Grand i Skara kl.15 stod det på evenemangskalendern på nätet. Men ingen fanns på plats 14.55. Hm... Hade blivit fel visade det sig när jag ringde turistbyrån. Så det erbjöd en gratis visning av Arn-utställningen. Det var snällt - men vi ville ju se på bio så vi åkte till Skövde och köade i flera, flera omgångar för att till slut få tag i fyra biljetter (dock ej tillsammans) som några reserverat men ej hämtat ut. Tack till er som bestämde er för att inte gå på bio den dagen!!! Det räddade vår dag! Vi var på Grahns och tjejerna fick köpa sig varsin STOR godispåse, och sen käkade vi glass. Kung Fu Panda var helt okej, och jag grät som vanligt flera gånger.
Vi avslutade dagen med restaurangbesök - och R fick bestämma vad det skulle finnas på menyn: PIZZA! =)

I fredags fotograferade jag U & K när de gifte sig! Det var ett väldigt, väldigt vackert och känslosamt bröllop. Och brudparet var MYCKET SNYGGA!!! Blev sedan bjuden på middag på Stampens kvarn och det var mysigt och gott. Stort TACK för det!

I lördags var vi i en annan kvarn och åt - nämligen Herrtorps Qvarn, mellan Skara och Falköping. Det var också väldigt gott och vackert!
Sedan hade vi spelkväll och spelade sällskapsspel halva natten. Det är ju så himla kul att spela spel - varför gör man inte det oftare? Jag har flera spel som vi aldrig spelat - en del är inte ens öppnade.

Det där med att gå ner i vikt går ganska bra, trots att jag inte har kunnat/kan träna. Men snyggare känner jag mig inte. Bara degigare... Huden är liksom för stor... Kass... Men ska väl tränas i form...

Mera kärlek!!!

Ja, jag vet. Mera kärlekslåtar!!! Jag verkar ha snöat in på det för tillfället! Men så e jag ju också förtvivlat kär i min M! Det är så skönt när man har såna där perioder när man kan sväva på moln emellan alla tråkiga vardagsbestyrsperioder när man bara gnäller på varandra...
En Lisa-låt!

lördag 9 augusti 2008

Fin text!

Störst av dom är kärlek
Å den följs av hopp och tro
Den tänder ljus i mörker
Å i ljuset får vi ro
Den slutar aldrig att hoppas
Å den bär dig när du är trött
Ser du blommorna knoppas
Å hur allt blir återfött
Den ger liv åt det som vissnar
Ord åt det som bara anas
Ger dig styrka som du inte trodde fanns
För om du söker kärlek
Finns det någonstans

Störst av dom är kärlek
Du behöver inget mer
När allt omkring dig bleknar
Är det bara den du ser
Ingenting som du äger
Ger dig samma trösta som den
Se hur lätt det väger
När du funnit kärleken
Den ser vårens första blomma
Vill den ska få plats att leva
Vet att hösten inte kan ta död på den
den väntar ju på våren
störst är kärleken

den ska ta dig genom livet
ge dig mod att orka leva
den ska alltid hitta hela vägen fram
för om du tror på kärlek
finns det någonstans

Det är Py Bäckman som skrivit och Nordman spm sjunger den.

fredag 8 augusti 2008

Till min moster!

Här kommer lite Calaisa till min moster!


1 augusti

Kom på att jag glömt sätta in bilden från första augusti. Hamburgare på grillen och lekande Malla i bakgrunden. OCH om jag hade orkat ta ner tvätten när den var torr då, så hade jag sluppit tvätta om alltihop idag... =(

Getingjägare!!!

Vi har getinginvasion här hemma! Så nu är våra getingfällor uppsatta, och de måste tömmas varje dag för de är totalt fulla varje morgon! Här nedanför är en fälla som precis är upphängd med ny saft och vips så är det flera getingar i.



Den här saften är det som fungerar bäst! Det har vi kommit fram till efter flera års studier! =)

Sedan får man tömma getingfällorna i en stor hink med vatten, så att man dränker eventuella överlevande. Rätt äckligt... Men vi har inga getingar inne, och kan sitta ifred ute och fika, för saften drar mer än fikabrödet. Det är bra!

torsdag 7 augusti 2008

Gäster i halsen...

...och de heter streptokocker och ser ut såhär:

(Foto: Encarta)

Ganska söta små krabater! Om det inte gjorde så förbannat ont! Men, jag måste säga att det flöt på väldigt bra både på vårdcentralen och apoteket. Jag hade laddat med en bok, men jag hann inte läsa många sidor innan det var min tur. Hade en bra stafettläkare (jaa, de existerar tydligen) som hete Jens och sedan blev det provtagningar och det gick också som smort (fast svalgprov är ju såååååå äckligt). Älskar förresten all personal på lab, för de är så underbara!!! Och skickliga!
Sedan krånglade datorerna på apoteket, så jag tänkte att det förmodligen skulle ta lång tid - men inte. 10 minuter. Fantastiskt!

Måste bara undra vad det är för en idiot som gör penicillintabletterna så in i helvete stora! Han eller hon har ju definitivt inte försökt svälja ner en sådan när den haft halsfluss i alla fall! Vore jag pillerexpert skulle jag genast sätta igång och tillverka små söta penicillintabletter. jag sväljer hellre 10 små är en STOR! Och mosa dem e ju inte att tänka på - herre gud - det smakar ju apa. Inte för att jag någonsin smakat på en apa, men ändå. Här är de i alla fall på bild;

Tikacillin - mina kung fu-krigare som ska bekämpa de små söta streptokockerna. På bilden ser de ju ut precis som alvedon, men jag lovar att de är minst tio gånger större. Eller åtminstone dubbelt så stora i alla fall.

Nä, nu är klockan fyra och jag är skittrött, så nu lägger jag mig. Natti!

Förresten - Mallans tand gjorde de inget åt. Rättade säkert till sig av sig själv annars tandställning när hon blir större. Hon var lättad - men hon vet ju heller inte vad tandställning innebär... =)

Tålamod! Inget jag har just nu...

Vänta, vänta, vänta, tvivla, vänta, vänta, vänta, hoppas, vänta, vänta, längta... och sen... NÄE! Ska det vara så förbannat svårt... SUCK! Varför ska det jävlas när det aldrig gjort det förut...???
När allt man vill ha är blått... och det bara är vitt, vitt, vitt...
Sen rött...

Och så en jävla förkylning också som aldrig ger med sig. Min hals är totalsvullen på ena sidan, lymfkörtlarna är stora och det värker från huvudet och ner till axeln. Kan knappt röra huvudet för det gör så J-V-A ont!!! (ja, jag VET att jag vältrar mig i ett egoistiskt tycka-synd-om, men det gör så ont...) Så nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Jag är trött på att ha varannandagsfeber och ont som fan emellanåt och halvkrasslig däremellan liksom. Hoppas vi kan tajma in besöket hos lilla doktorn med det tandläkarbesök jag ska dra med Mallan på kl halv elva. Hon har en tand som växer upp långt in i tandköttet, bakom mjölktanden liksom.

Nu ska de snart ringa...
Snart...


kanske i alla fall...

NU ringde dem och jag fick tid kl tio. Får nog ta med Mallans pappis också...

Like a rainbow round my heart...




Detta är väl en av de bästa kärleksförklaringarna som finns! Min M - du är regnbågen runt mitt hjärta!!!

If I used to love you baby
Ain't nothing like I'm, I'm loving you now
And if I used to wonder 'bout you baby
It ain't nothing like I, I wonder now

I had all 'o these minstrels bring me roses, strike up the band
Everything revolves 'round you babe
Try to understand it

'Bout the way that I been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you now

If I used to think 'bout you baby
It ain't nothing like I'm, like I'm thinking now
And if I used to worry 'bout you honey
It ain't nothing like I, like I worry now

I'm gon' take the shiny roses
I' gon' lay them down at your door
Everyday it grows on me this love I got in store

All way that I been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you know
That ain't nothing, that ain't nothing baby

Like a rainbow 'round my heart babe
(Like a rainbow 'round my heart)
(Like a rainbow 'round my heart)

I'm gon' take the shiny roses
I' gon' lay them down at your door
Everyday it grows on me this love I got in store

'Bout the way I used to love you baby
That ain't nothing like I, like I love you now
That ain't nothing, that ain't nothing baby
Oh no no, it ain't nothing baby, it ain't nothing baby
Like I love you now
Like I love you now

Like a rainbow 'round my heart baby
(Like a rainbow 'round my heart)
Like a rainbow 'round my heart
(Like a rainbow 'round my heart)

That's how strong my love is baby
Like a rainbow 'round my heart

That's how strong my love is baby
Like a rainbow 'round my heart
(Like a rainbow 'round my heart)
(Like a rainbow 'round my heart)
(Like a rainbow 'round my heart)
That's how strong my love
(Like a rainbow 'round my heart)
Like a rainbow baby

måndag 4 augusti 2008

Semester i Dalarna!

Nu är vi hemma från en underbar dala-semester! Stort tack till familjen W som vi fick bo hos, eller rättare sagt, vi bodde i deras sommarställe i Tansbuan - ett fäbodsområde. Det fanns så oerhört många vackra hus - så nu vill jag och M bygga knuttimrat hus.


Gärsgårdar är vackra - och oerhört vanliga i Dalarna. Nästan alla har gärsgård... Och nu har jag och M konstaterat att vi vill ha en bit gärsgård i vår rabatt på baksidan där vi har funderat på vad vi vill ha för "avgränsning". En gärsgård med klängande humle kommer bli bond-romantik på hög nivå.

Vi hälsade på tomten i Gesunda och han hade en söt liten myrväg i skogen som man fick hoppa över...


Vi gick på trollsafari också och hittade två troll som vi fick skrika HORRA HORRA till! Det betyder Hejsan på trollspråk. Mumma Luj betyder God Jul.

Orsa Grönklitts björnpark var vi också i, och det var häftigt! Det fanns vargar, tigrar (sibiriska), lodjur, järv, räv och berguv. Rekommenderas verkligen!


Mallan fick en vattenscooter av sin farbror, den går på batteri och är denna sommarens stora höjdpunkt vad gäller vattenleksaker! Jättekul - jag vill också ha en, men den har en maxvikt på 45 kg... Hm...

Världens sötaste trollunge!

Mallan fick hundbjörnen Göte av hans namne i Mockfjärd. Han har nu fått ett snyggt lila-rosa koppel från Rusta och hänger med på de mesta äventyr.

I buan fanns det fina glas som jag blev förälskad i. Så sööööta! Någon som vet vart man kan få tag i sådana?


Vi fick guidad tur runt Siljan och hade hisnande utsikt emellanåt!

En vacker solnedgång vid Tansen!

Utsikt från tansbuans topp! Det var verkligen så vackert överallt! Längtar redan tillbaka!