söndag 30 november 2008

Tålamod... är inget jag har gott om när det gäller bloggande...


Jag har MASSOR att skriva om och berätta. och tusen bilder att lägga upp här... men det får vänta lite. Har lite städning och lite förberedelser inför en massa utvecklingssamtal på jobbet som måste fixas först.
KRAM (bilden föreställer monstret som jag är mamma till... =) Eller neej, hon är inget monster - mestadels en ängelbängel, men på sitt kalas var hon ett monster)

onsdag 26 november 2008

Kan man gifta sig i jeans?

Ja, det kan väl passa bra...som Lotta Engberg skulle sagt. Så det gjorde jag väl då...



Nej, inte gifte mig alltså. Men jag gick på julbord i jeans... och svettig och med otvättat hår som såg bedrövligt ut. Hann liksom inte hem emellan. Men maten smakade bra. Och jag tog bara en tallrik (är lite kräsen när det gäller julmat)! Enda besvikelsen var ris a la maltan... Jag älskar min mammas - för den är frisk och fräsch. Den här var bara slisksöt - och den enda frukt som fanns i var konserverade mandariner. Yuk!

Men jag är nog en sådan som kan gifta mig i jeans...
Eller i bastkjol på en kurrekurreduttö i Söderhavet...

måndag 24 november 2008

Kramarna vann!

Med spänd förväntan har jag följt den undersökning jag haft senaste veckan. Det var ju skönt att kramarna vann till slut! Men det är ju ganska jämnt...
Fast det är ju synd att snus, datorer och öl får mer röster än sex? Eller?
Kanske beror på att de som läser min blogg har kommit över "kanin-fasen"?
Att alla kunde klara sig utan motion i tre dagar...hm...ja, det är ju också synd... Men det kan jag också... =) Tyvärr!

Efter en ledig vecka så är det nu dags att åka till jobbet igen. Man kanske alltid skulle jobba såhär; en vecka ledigt, två veckor jobb, en vecka ledigt osv.
Fast det kanske skulle bli rörigt...

Men för att citera min dotter: Åh vad jag önskar att det vore lördag idag -för då kunde vi soooooooova. Men det är ju kul att gå till skolan - men jag vill ändå att det ska vara lördag!

söndag 23 november 2008

En goding!!!

Tittade på dansbandskampen igår med kollektivet. Och då spelade Scotts en av mina favvo-låtar. Tyvärr Scotts - ni gjorde den bra - men originalet är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ mycket bättre! =) Frillan är väl inte den snyggaste på Richard - men hans röst... Ååhh... <3 <3 <3





Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' Crazy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' cRaZy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

Blev lite nyfiken på vad han sysslar med nu, och hittade hans hemsida. Han har en betydligt trevligare frisyr nu och håller tydligen igång för fullt med musiken! Fortfarande samma go´a röst! =) www.richardmarx.com





tisdag 18 november 2008

En fundra...


Du som ville mitt liv
och har skapat mig efter din vilja,
allt i mig känner du och omsluter med ömhet,
det svaga likaväl som det starka,
det sjuka likaväl som det friska.

Därför överlämnar jag mig åt dig
utan förbehåll.
Fyll mig med ditt goda,
så att jag blir till välsignelse.
Jag prisar din vishet,
Du som tar till dig det svaga och skadade
och lägger din skatt i bräckliga lerkärl.

Detta är en överlåtelsebön... Bad den i söndags på gudstjänsten. Jag älskar orden
"och lägger din skatt i bräckliga lerkärl". Det är så poetiskt. Vackert!

Att lägga det värdefullaste man har i ett bräckligt lerkärl... Är det att visa att man litar på att människorna kan förvalta gåvan... Eller är det rent av dumt att lägga det man är mest rädd om i ett kärl som lätt går sönder? Jag tolkar det som att man fått en gåva att förvalta och vara rädd om, eftersom man lätt kan förlora det. Lev nu och ta vara på det du får uppleva. Och det är jag ju så himla bra på! =)
Men man kan ju träna sig på att bli bra på det kanske...

I morgon ska jag ha en A-dag. För lärare i Tidaholms kommun betyder det studiedag. För mig betyder det rolig dag med en vän! =)
Kanske hinner vi träna linedance också...

söndag 16 november 2008

150-åring!




Idag har jag och Mallan grattat en 150-åring. Nämligen Fröjereds kyrka. Det var sång och tårta precis som det brukar vara på ett födelsedagskalas! =)



Bara när det gäller en sak är det synd om Fröjereds kyrka - och det är att när det blir mörkt så lyser det ett kallt blåaktigt ljus på kyrkan som gör att den ser spöklig ut. Har förmodligen med någon slags energilampa eller nåt att göra. Men på Fridene kyrka lyser ett varmt gulaktigt sken och det ser mycket mysigare ut. Eller vad tycker ni?

lördag 15 november 2008

Till syrran!

I will always be your soldier!



Filten är bara bäst!!!!!!!! Och du med!!!

Mellan himmel och jord...

Jag tränar på att bromsa just nu. Övningskör liksom. Det är inte lätt. Att stryka saker ur sin kalender. Att prioritera sin tid. Det är det jag har allra svårast med. Jag vill ju hinna med allt. I alla fall allt som är kul. Inte städa. Det skiter jag fullständigt i om jag hinner med. =)
Men när man är på vårdcentralen och de säger åt en att bromsa nu, då måste man nog det. Lyssna på dem och försöka. Så nu sjunger jag inte i kören längre (har ju inte varit där på ett tag, men bara vetskapen om att jag borde vara där stressar mig). Sitter inte i en massa kommittéer och föreningar. Försöker istället få till motionstid och lugn.

Har ju haft med mammas änglar förut, men tänkte nu ta upp beställningar om ni är intresserade. De är fyllda av lavendel och sydda av kashmir. Perfekta små julklappar! 50:-/st. Det är bara att höra av sig till mig så fixar jag det. Skriv en kommentar med önskemål om färg och antal så får ni dem innan jul.
En av mina favoritsaker här hemma är en docka som min moster gjort till mig. Den symboliserar mig och Mallan. Jag älskar den!
I torsdags var jag och Mallan på Me and I-visning. Mallan är just nu inne i en orange period så vi hittade en söt sega-råttor-klänning. Söt!
En annan favoritgrej här hemma är en ljuslykta som ser ut som två händer. Första gången jag såg den var på ett spa i Sandhem. Då tyckte både jag och A-S väldigt mycket om den. Sedan lyckades jag av en slump hitta dessa lyktor på en affär i Tidaholm. Köpte en till A-S och en till mig. Den är så fin och det blir så mysigt ljus i den.

Idag har jag träffat en vän som jag inte sett på lääääänge! Det var så roligt att se henne igen och uppdatera sig lite. Skönt att hon inte är ensam längre. Och en riktig goding verkar hon fått tag på. Nu får det inte gå så lång tid igen innan vi ses.

Inte vilken apelsin som helst!


Det här är inte vilken jäkla apelsin som helst. Det är en väldigt viktig apelsin. Den har jag fått. Den låg där bara till mig. Och intill låg en förtorkad apelsinkompis. De låg alldeles själva i sin skål. På gymmet. Det var den apelsinen jag fick när jag glatt gick till receptionen på gymmet och visade upp mitt stämpelkort som visade att jag fått ihop 18 stämplar och nu skulle få något av dem. För var artonde stämpel får man nåt. Min förväntan var stor. Och då fick jag en frukt sa hon som stod där. En frukt??? En frukt??? Jag vände min besvikelse till glädje och tänkte att ÅH, jag ska få välja en fin frukt som tack för att jag kommer hit. Vart står fruktskålen? Där. Åh, två apelsiner. Varav en torr. Det betyder ju att det ligger en fin apelsin där som bara, bara är min. Jag har förtjänat den. Jag har kämpat för att få den!
Nu ska det bli spännande att se vad jag får nästa gång jag fått ihop arton stämplar!
För det är ju därför jag tränar. För att få stämplar i mitt kort. Och en fin apelsin.

=)

torsdag 13 november 2008

A late HAPPY BIRTHDAY for Arun!

We love you and miss you!
Hope to see you soon!
Hugs and kisses from all of us!

tisdag 11 november 2008

Tila Tequila

Måste bara gnälla lite! Ser varje gång jag loggar in på msn reklaminslag om någon som kallas Tila Tequila. Klickade på det för att se vem detta var. Om jag fattade rätt så var det en tjej som bjudit in ett gäng killar och ett gäng tjejer som skulle tävla om hennes kärlek i TV. På den tiden jag såg hann hon hångla med 6 av dom. Och så verkar hon ge dem olika uppdrag som de måste göra för att bevisa sin kärlek till henne. Så TOTALT meningslöst!!! Var bara tvungen att gnälla över det. Närmare porr-tv än så kan man nog inte komma! Ni kan ju själva kolla in klippet här nedanför...

måndag 10 november 2008

Linedance!!!

Igår fick vi dansa en snabb och väldigt rolig dans, där det gällde att hålla fötterna i styr. Mot slutet var det en vändning som jag höll på att bli tokig av - varenda gång jag vände mig så insåg jag att de andra hamnade åt ett annat håll än mig. Till slut funkade det i alla fall, och det är såå roligt, och man blir sååå svettig! Orkade inte byta till träningskläder igår, och jag kan tala om att "syntetbrallor" är sååå äckligt när man blir svettig. Får bli träningskläder i fortsättningen. Vi är uppe i 7 danser nu, fast det ena har vi bara kört som uppvärmning en gång - och då hade jag ett fotojobb, så den missade jag. Men det verkar ganska enkel.
Har nu äntligen hittat vår instruktörs hemsida också - med instruktioner till danser, videor, foton, blogg osv. Kolla gärna in där:

www.carinaklaar.webs.com

Om hela världen var en by...

Om hela världen reducerades till en by med 100 innevånare och alla
proportioner bibehölls så bestod byn av:
57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8 afrikaner
52 var kvinnor och 48 män
70 ickekristna
30 kristna
89 heterosexuella
11 homosexuella
6 personer skulle inneha och nyttja 59% av alla gemensamma
tillgångar och de 6 personerna kom från USA.
80 hade otillräckliga boendeförhållanden
70 var analfabeter
50 var undernärda
1 döende
2 nyfödda
1 hade en PC och bara 1 hade en akademisk examen.
Om man betraktar världen på detta sätt så påvisas nödvändigheten av
samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla.
Om Du vaknar i morgon, frisk och icke-sjuk, så är Du lyckligare
lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.
Om Du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens
ensamhet, eller dödskampens smärta så är Du lyckligare lottad än
500 miljoner människor här på jorden.
Om Du kan gå in i kyrkan utan ångest och utan att Du får
svårigheter, utan att man skall fängsla eller döda Dig så är Du bättre
lottad än 3 miljarder av jordens innevånare.
Om det finns mat i Ditt kylskåp, om Du har ett jobb, om Du har tak
över huvudet och en säng att sova i, då är Du rikare än 75% av
invånarna på jorden.
Har Du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i
en ask, då tillhör Du de rikaste 8% av jordens innebyggare.

Om Du läser detta så är Du mångdubbelt gynnad, för:
1. Någon har tänkt på Dig
2. Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa
3.
Du har en PC

Var rädd om dig!

Fick den här på mailen och tyckte att den var ganska tänkvärd! Vi och våra I-landsproblem liksom...

söndag 9 november 2008

Syrrans lägenhet


Min syster har fixat i ordning sin lägenhet, och jag har väntat på att hon själv ska lägga ut bilder på sin blogg - men det gör hon ju aldrig - så nu gör jag det istället. Jag gillar verkligen hennes stil - och kan själv inte återskapa den. Det blir liksom inte alls på samma sätt om jag försöker fixa till det som hon. Här har hon bara lagt en ljusslinga med blommor längst ner i hyllan - och det blir urmysigt.
Den här grenen med ljus/körsbärsblom gillar jag skarpt. Vill ha en själv!
Syrran är duktig på att karva i pumpor! =)
Söt (!) nalle som Pan lagt beslag på.
Kitschigt värre!
Hon är konstnär också!!! Duktig sådan dessutom! Enkelt och SNYGGT!
Så sant så sant! Borde ha en sådan tavla att titta på varje morgon!

Fler bilder från syrrans lägenhet kommer framöver!

lördag 8 november 2008

SPÖKEN i Fröjered!!!


Idag har dagen ägnats åt att leka!!! Jo, vi har haft spökpromenad i skogarna häromkring. Första gången som jag kom i kontakt med denna spökpromenad måste varit 1996 när jag satt själv en kväll hemma hos M (han jobbade) och tittar ut genom fönstret. Då fick jag se MASSOR av ficklampor komma gåendes genom kohagen. Kastade mig på telefonen och ringde M och undrade vad som hänt? Kunde någon kanske ha gått vilse och att det var en skallgångskedja som var igång?
Men det visade sig vara spökpromenadsnissar.
Sedan skulle det ta ända tills för tre år sedan innan jag gick den, tillsammans med Malin. Det var spännande. Nästan för spännande... =)
Det året var M & M med och grejade för första gången. Sedan dess har de varit med, och sedan förra året har jag och A varit med också.
2006 var det ungefär 420 personer som gick. Förra året hade vi tryckt upp 500 startkort - vilket inte räckte, för det kom 550 personer. I år tryckte vi därför upp 720 startkort - och det räckte inte heller för i år kom det närmare 800 personer!!! Fatta - det är SJUKT mycket folk! Fantastiskt! I lilla Fröjered! Jag är mållös! Och vi som tänkte skita i det i år när vi inte fick ihop folk! TUSEN tack till familjen som kom på vårt andra möte - utan er hade vi struntat i att ha promenaden i år. TUSEN tack också till alla er som ställde upp och skrämdes fast ni egentligen inte hann. Vi är såååå tacksamma!

Det var verkligen skitroligt - att det kan vara såå roligt att skrämma skiten ur folk... hehe! Förstår mig dock inte på de som tar med sig hundar och småbarn (0-3 år) ut i spökskogen???

Här är lite bilder från dagens spökerier!
Far och dotter! Lika som bär - eller?

Den här likkistan hade M spikat och målat och lagt ner mycket tid på. Tanken var att han skulle ligga i den och sedan öppna locket och skrämmas. Men det gick inte. För i början var det folk som ryckte i locket och kastade igen det på honom när han reste sig upp. Aj i huvudet!
Sedan kom det tonåriga sketungar som sparkade som idioter på kistan. Aj i öronen! Blir ganska bra resonans i en sådan kista... Så han fick hoppa ur och skrämmas på andra sätt istället. Tyvärr finns det tydligen alltid en liten hög med rötägg som bara går in för att sabba. Utsparkade marschaller, en trasig lykta osv. osv. Det gör mig såååååå förbannad. Men samtidigt är det väl så att de som bara sabbar är dom man bör tycka mest synd om. Någon borde ta dom i kragen och tala om för dom att de duger som de är - och att de inte behöver sabba saker för att få uppmärksamhet och vara coola. Och egentligen skulle jag vilja ta dom på spökpromenaden - iklädd Döden - och släpa ut dom i skogen, sätta vår fina avrättningsyxa mot halsen på dom och väsa:
En grej till och du är död!!!
Nu växer mina horn fram... Och en del kanske tror att jag inte skulle kunna bli så arg att jag skulle göra en sån sak. Men - jo - SÅ arg kan jag bli. Men inte ofta! Hur som helst - av 800 personer så var det kanske femton som inte skötte sig. Tyvärr! Men det är ju ändå väldigt få i det stora hela.
Kyrkogården är både lite otäck - men på ett vackert sätt liksom. Jag skulle kunna sätta mig där och mysa liksom. Det är fint! Bra jobbat M&M!

Mr Lieman himself står på vakt vid "körgårn". Ser lite stel ut dock. Men det syns inte lika väl i mörkret. Många trodde att jag var en docka där jag stod helt still. Förmodligen såg jag också ganska uppstoppad ut. Suck! "De har stoppat upp den rejält med kuddar" liksom... Suck! På det här viset får man ju verkligen veta hur folk uppfattar en.
Jag skrämde i alla fall en hög.

Och det var skitkul!!!

torsdag 6 november 2008

Kylskåpspoesi

Jag älskar kylskåp med massor av grejer på. Ja, det kan ju se rörigt ut, men det är så kul att kika på bilder och skriva kylskåpspoesi. Jag vet inte riktigt vart jag gjort av mitt poesi-kit, men det måste snart fram känner jag. Här är det min mammas och pappas kylskåp som hamnat på bild. Så länge jag kan minnas har vi alltid haft fullt av bilder och skojsiga magneter på kylskåpet hemma.
Visst är det snyggt med ett rent och fint kylskåp - men lite tråkigt också, tycker jag!
Dessutom är det ju ett stort slöseri med användbar yta om man inte sätter upp nåt där! =)

tisdag 4 november 2008

Fula skor!

Vi var ju och bowlade förra veckan. Här kommer lite bilder från detta trevliga tillfälle. Mallan ville först inte bowla alls - och sedan prövade hon i alla fall (och utan grindar, för det hade vi glömt att säga till om). Det gick riktigt bra faktiskt! Hennes klot rullade inte så fort - men de slog ner många käglor. Så när vi skulle åka hem ville hon ju inte sluta förstås! =)

Det fanns många snygga klot! Mallans favvo var rosa - men de rosa var lite tunga!

Ja, här kan man se att vissa fick strike om och om igen. Måste varit tur - för skicklighet finns det väl ingen möjlighet att det kan vara??? Eller? =)

Vi undrar: VARFÖR har ingen gjort snygga bowlingskor??? De är säkert praktiska (men ooo så täta - fötterna svampar ju till sig på en timme) men ack så fuuuula. Varför är det så? Hade varit snyggare med enfärgat. Eller fyller färgerna samma funktion som när man lärde sig cykla och hade ett grönt och ett rött handtag? Men skorna i storlek 45 kanske inte behöver vara tvåfärgade då, eller?
Är det nån som kan svara på denna oerhört viktiga fråga?

Lägger förresten in detta som ett inlägg under motion... Så det hamnar nåt där. Det där med dagens motion har hamnat nånstans vid tiden 2789 år f.Kr. Eller nåt... =( Igår simmade jag i och för sig, men jag vet inte om den hastigheten vi hade kan kallas motion...
Fattar inte när jag ska hinna...

Nu kanske någon smart människa säger: Kanske istället för att blogga... Och det kan ju vara sant på ett vis, men nu sitter jag faktiskt och käkar frukost.
Det måste väl bli lugnare nån gång???

måndag 3 november 2008

Häxan Grizeldas dykaka

Det här behöver du:
  • 3 st skällpipeägg (hönsägg kan också fungera)
  • 3 dl kattmjäll (strösocker går också bra)
  • 4-6 msk gravjord (kakao har samma färg)
  • 125 gr mosade kladdrötter (det går bra med smält margarin)
  • 1 dl spökdamm (eller vetemjöl)
  • 2 msk krossade benpipor (ströbröd kan man använda istället om man har svårt att få tag i den riktiga ingrediensen)

Så här gör du:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj en vanlig rund kakform med kladdrötter. Skaka runt lite krossade benpipor i formen.
  • Vispa skällpipeäggen och kattmjällen poröst.
  • Vänd försiktigt ner gravjord, mosade kladdrötter och spökdamm. Häll sedan ner geggan i formen.
  • Grädda ca 20 minuter i ugnen. Kakan blir härligt kladdig!
  • Servera gärna med vispad dromedarmjölk (vispgrädde från en vanlig ko duger det med).

Lycka till!

Mallan ska ha monsterkalas!

Mallan har inte haft något födelsedagskalas för sina klasskompisar. Så nu ska hon ha monsterkalas för klassen. Och jag behöver hjälp med lek-förslag... Vi ska låna en gympasal - så utrymme finns...
Men här har jag idétorka!
Hjälp!

söndag 2 november 2008

Idéöversvämning!

SÅ många bloggidéer och så lite tid att skriva! FAST jag har haft lov. Men jag har hunnit många andra saker. Men en liten uppdatering kände jag ändå var nödvändig - och så måste ju månadsbilden in i bloggen. Såhär såg det ut 1 november hos oss:

Såhär såg det ut dagen före:

Sedan måste jag bara säga att:

  • Min syster är en stor inspirationskälla!
  • A har energi som liksom sprids så att man känner sig piggare!
  • Jag är förbannat trött på tjötkärringar och offer! Vissa personer i min närhet är båda delar!!! Och det är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ störande. "det är det ingen som sagt till mig", "ingen har ringt mig och bett mig vara med"... stön!
  • Det är VÄLDIGT skönt att ha lov!
  • Jag har funnit en ny kräftätarkamrat! En som äter tills det är slut - precis som jag! En som äter allt som går att äta på kräftan - precis som jag! Underbara A-S!!
  • Idag är det sju år sedan Mallans kusin kom till världen (och då fanns ju inte Mallan). Han är en sådan kämpe - och dessutom ett musikaliskt geni! I present fick han idag ett riktigt piano!!! Lyckan var total, och han satte sig genast ner och spelade tvåhändigt. Lätt som en plätt! Flera låtar! Man blir alldeles varm när man ser honom! GRATTIS GRATTIS!