tisdag 30 juni 2009

Sköna semesterdagar!!!

Hej hopp! Igår var vi och badade i Vättern. Pålandsvind och 20-21 grader i vattnet. Det var underbart svalkande och jätteskön luft vid stranden. Det finns inget bättre vatten att bada i än Vättern. Jag älskar den sjön!
När vi skulle hem blev det en spännande tur, för kompisarnas bil startade inte, så det blev till att bogsera. Det är ju tur att det händer lite grejer så man får nåt att göra, hihi! Bilen startade sedan till slut, och jag hoppas att den inte krånglat mer sedan.

Det lutar åt att det blir den här söta lilla tjejen som flyttar hem till oss vecka 29. Inget är bestämt än, men det såg ut som att den andre ägaren föll för den mörkare tiken. På nåt vis såg de ut att passa varandra. Men som sagt, inget är ju klart än.
De har blivit riktigt busiga nu, och leker med bollar och pinnar. Borde det inte finnas tennisbollar i pingisbollsstorlek för valpar och mindre hundraser? Det blir ju ungefär som att försöka bita om en fotboll för dem... Hihi! Inte för att det stoppar dem från att försöka direkt men...

Vi tog med oss nyblivna storasyrran R och moster yster till valparna en dag. Det är ju så roligt att få visa upp de små liven. Och så blir de ju socialiserade också. =) Frågan är om det är besökarna som vinner mest på att se de söta valparna eller om valparna vinner mer i socialisering? Det kanske är ett jämbördigt "förhållande". Hihi!
Här har syrran fått tag i de båda tikarna. Mys, mys i solen!



Vatten är det viktigt att få i sig varma dagar.
Vi har också hunnit med ett besök hos lille Aron och hans familj. Han är så söt, och den här bilden blev härligt softad tack vare myggnätet runt vagnen. Mallan & R plaskade i poolen istället, och R passade på att vara "lite äventyrlig". Hihi!

Visst är han väldigt lik sin pappa? Här gör han tummen upp i alla fall.
Och han verkar vara en sån där glad och lycklig bebis. Härligt!
Har inhandlat lite gott vin från Granqvists. Kan verkligen rekommendera detta goda röda! Snygga etiketter är det också tycker jag!

En natt i tält har vi hunnit med. Mallans kompis O var här och sov, och jag fick äran att sova med dem. Det var en natt som var helt vindstilla, och alla ljud hördes väldigt bra. Fåglar som kvittrade eller ugglor som hoade. Bilar som åkte förbi. Dörrar som stängdes. Ja, det var en skön natt, men jag sov kanske inte världsbäst...

Barnen fick bestämma vad som skulle vara på menyn dagen därpå, och då ville de ha pasta i olika färger. Så då fick dom det! Såg ganska snajsigt ut faktiskt. Men när barnen blandat ihop allt på sina tallrikar så såg det inte lika snajsigt ut...

Vi har firat en nybliven 40-åring. Och jag tog med kameran för att dokumentera kvällen. Men hade glömt att ladda batteriet. Så den första bilden jag tog, blev också den enda. Suck! Men dte blev en mycket lyckad bild tycker jag!

Slå in paket tillhör mina favoritsysslor. Här blev det ett paket till en annan jubilar.

Här är förresten en bild på just jubilaren. Eller? ;-)

På hans kalas bosatte sig Mallan i valpgården. Där var det ju faktiskt skugga - och vi hade ju sagt att hon skulle hålla sig i skuggan. ;-)

Goda tårtor bjöds det på och jättegod mat. Jag åt t.o.m. sill! Kan ni tänka er? Jag avskyr sill. Men detta som jubilarens fru gjort var MYCKET GOTT! Så jag åt till och med två portioner!



En svart/vit/brun hög med trötta valpar!
Ja, det var en liten uppdatering från de senaste dagarna. Man kan ju inte bara mobilblogga hela tiden ju... =)

söndag 28 juni 2009

Vill ha!


En fjärilslavendel! De är så vackra! Jag har aldrig lyckats övervintra de jag haft, men tydligen ska det gå. Sitter just nu i skuggan och njuter av värme, valpar, tårta och trevligt sällskap. Tack för det jubilaren! :)

Första fotbollsmatchen!



fredag 26 juni 2009

Svensk sommar när den är som bäst!


Snart är det dags för mys med nybliven 40-åring m.fl. Ska bli hääärligt!

Puppies everywhere!

Michael Jackson - RIP

Kungen av Pop är död. Hoppas att han äntligen fått frid. Alla skandaler och skriverier kring hans privatliv är jag bara sååå trött på. Men hans musik - den är bra och kommer att leva kvar. Det är ju en del oförglömliga låtar.
Hans utseende det sista var ju otäckt... Han som var så vacker innan alla operationer. Hoppas att han kan få frid nu då, och inte fortsätter att operera sig där han är nu. Snacka om att han måste haft taskigt självförtroende. Här kommer lite nostalgi-videos, och det är väl egentligen bara i Thriller-videon som han ser ut som han borde gjort hela tiden!


Thriller

Bad

Liberian girl





tisdag 23 juni 2009

Valparna växer och växer...

...och nu har de blivit riktigt modiga. De utforskar världen och busar med både varandra och oss människor. Man måste bara älska dom! De är så himla fina!

Sötast i stan!


Ja, jag menar valpen! Min M är snyggast i stan. ;) Han behövde gosa med en liten valp idag, för idag fick han avliva sin gamla hund Tanja. Sov så gott Tanja. Hälsa Smulan!

Semester...



Smaka på ordet semester... Vad tänker du på då? Resor, lata dagar, sol osv.
Ja, precis det och mycket mer hoppas jag på den här sommaren. Resa blir det väl inte så mycket med, för vår tank bestämde sig för att gå sönder och vi blev 27000 fattigare... Hm... Men man kan ju åka ut på billiga dagsresor. Och en resa är ju redan bokad och betald som tur är. Vi hade lite brainstorming med kompisarna och gjorde upp en "idébank" med dagsresor som man kan göra i sommar. Listan kan ni se här till vänster.

När Mallan tränade fotboll idag så beslöt jag mig för att cykla en sväng. Det blev en runda till Blikstorp, sambon hävdar att det bara kan ha blivit en runda på ca 3 km, men jag tror att det är mer. Skit samma - det räckte i alla fall till för att jag skulle få ont i rumpan. Inget mys här på några dagar! Hehe!
Det var i alla fall riktigt härligt att cykla i solen och njuta av nyklippt-gräs-doft, fågelkvitter och allt gröööönt!
Men nu ska jag tränga djupare in i det där med att vara hundägare... Genom den här boken:

måndag 22 juni 2009

Pilotprojekt med kanonresultat!


Visst är de söta de stora skalbaggarna på Fröjevi! Bra är de också! :) Om jag har förstått det hela rätt så är Fröjereds IF först i landet med denna klippteknik på planerna. Jag är mycket imponerad - resultatet är också riktigt bra. Dessutom är ju klipparna både tysta och söta, som en blandning mellan skalbagge och ko (käkar gräs) som kryper omkring hit och dit i ett oerhört osammanhängande mönster. Om man nu kan kalla det mönster om det är osammanhängande? Hm... förmodligen inte...
Man kan få komma på studiebesök och få mer info - det är nog bara att kontakta någon i klubben.

Mera midsommarhelg!






Givetvis samlade jag sju sorters blommor på midsommarafton, fast jag plockade dem inte. Jag använde kameran istället. Och inte drömde jag om nån annan än M heller... Hihi!

Vi var först hos svärmor och svärfar på traditionsenlig lunch med allt vad det innebär. Mallan och jag plockade blommor och gjorde en krans till henne. Tanken var att vi skulle åka fram till dansen på Fröjevi, men det började ösregna precis när vi plockat färdigt blommorna. Vi satte oss inne och band kransen i väntan på att det skulle sluta regna, men det gjorde det inte. Så då sket vi i att dansa små grodorna i ösregn. Fast det hade visst inte regnat så mycket vid midsommarstången. Nåja, Mallan var glad ändå, det räckte att ha krans på huvudet.











En liten kvällspromenad tillsammans med vännerna. Lillfaddran cyklade som en liten racercyklist men höll sig på replängds avstånd. Nästan i alla fall...

På midsommardagen drog vi på utflykt med A-S och T. Vi åkte till Karlsborg och fästningen. Väl där skulle vi fika, men då öppnade sig himlen och vi fick söka skydd under taket på verandan till turistbyrån. Vi tänkte väl att det snart skulle sluta regna, men istället började det hagla. Och det slutade inte. Så till slut bredde vi ut våra picknickfiltar på verandan och satte oss där. Såg nog ganska kul ut, men det bjöd vi på. =)
Sedan gick vi fäsningsäventyret, och det var spännande och lärorikt. Lite för spännande tyckte Mallan, men hon höll pappa hårt i handen och det hjälpte.









Vi avslutade sedan dagen med att grilla vid Djäknesundets lilla hamn och sedan njöt vi av solen ute på klipporna. På vägen hem hann vi ta en glass i Forsvik och sedan en utkik från Vaberget. SÅ mycket vi hann med! Och när jag kom hem kollade jag geocaching, och upptäckte att jag varit i närheten av MÅNGA cacher. Men, då får man väl återkomma då. ;-)

Nu är den läbbiga Johnny Depp-filmen slut. Usch... Psychofilmer är inget för mig. Men jag var ju tvungen att se hur den slutade ju...

Mera bäbisbilder...

Jag fastnade vid en film... och jag kan ju aldrig titta på film utan att göra något mer samtidigt så därför passar jag på att lägga ut lite fler bilder här på bloggen. Nu är det hundbäbisarna istället. De var ute i gröngräset när vi kom idag. Skuttade runt och kom glatt och gosade eller busade med oss. De blir bara sötare och sötare!