fredag 31 juli 2009

Vett & etikett...

Hittade denna text på nätet... och visst, jag håller med om det mesta...

Har gjort en del kommentarer i vinrött...

Dansgolvsetikett handlar om sunt förnuft, god vilja och samarbete.
De bästa dansarna är de som följer dansgolvets sociala regler,
de som är artiga och omtänksamma och som därmed välkomnas överallt där de dansar.

ALLTID

Följ alltid DJ'ns instruktioner. Det är normalt DJ'n som anger vilken dans det skall bli och DJ'n som "räknar in".
Uppmuntra och stötta alltid nybörjare. Det behövs bara ett par vänliga ord för att du skall få en ny vän.
Ställ dig alltid längst fram när du börjar en dans. På så sätt kan andra ställa upp på linjer bredvid och bakom dig.
Var alltid artig och be om ursäkt om du råkar stöta i någon annan - även om det inte är ditt fel.
Ersätt alltid en dryck du råkat välta ut och kom ihåg att be om ursäkt.(eh, ganska självklart eller?)
Lämna alltid yttersidan av dansgolvet fritt för pardansare.
Följ alltid dansriktningen vid pardans. Dansriktningen (Line of Dance - LOD) går moturs.
Visa alltid uppskattning. Applådera musik, uppträdanden, instruktörer och DJ's - de arbetar hårt för din skull.


ALDRIG

Ta aldrig med mat, drycker, glas, burkar eller tända cigaretter upp på dansgolvet

.
aldrig genom en danslinje för att korsa dansgolvet - gå alltid runt eller vänta.
Stå aldrig och prata på dansgolvet - gå alltid åt sidan för att prata om musiken spelar. (Hoppsan - jag som pratar när jag dansar emellanåt...Sorry då!)
Starta aldrig en annan dans än den som angetts om det inte råkar finnas mycket gott om utrymme och du tror att det går bra. (men hallilååå - det är väl meningen att man ska få dansa - och då hittar man väl på en alternativdans och tar den plats som finns... i alla fall gör vi det. Finns ju inget tråkigare än att bara sitta och titta... man anpassar sig ju efter den plats som finns)
Ta aldrig upp extra utrymme på dansgolvet för att "uppträda". Om det är fullt på dansgolvet, så ta korta steg och se upp så du inte krockar med någon.(det är ju självklart att man ska undvika krockar, men uppträda kan man väl göra om man vill? Det stör inte mig i alla fall...)

Stanna aldrig upp mitt i en dans för att undervisa någon, eftersom du då är i vägen. Gå ifrån dansgolvet om du vill lära ut något. (jamen är man osäker så ställer man sig väl i kanterna... of course... eller också står man i mitten och försöker så gott man kan)
Tillåt aldrig dina fötter, knän, armar eller armbågar att bli farliga vapen på dansgolvet. (hahaha... nä, tur att det stod här, annars hade jag tänkt förvandla mig till ett vapen på dansgolvet..hahahaha! Fast den här regeln kanske verkligen behövs? Vad vet jag? Får man använda rumpan som vapen? Tuttarna? Hihihihi!)
Visa dig aldrig "duktig". Galna variationer, turbosnurrar, höga sparkar och hopp bara stöter bort folk - från dig!
(hallåååå Jantelag - du ska inte tro att du är nåt! VA! Om man nu är duktig kan man väl få visa det? Det stör väl ingen??? När man kan en dans så är dte ju roligt att kunna variera den så att man utvecklas ytterligare. Det förstör väl inte??? Jag tycker att det bara berikar. Vår ledare brukar ju lära ut olika variationer och sedan får vi göra som vi vill. BRA tycker jag! Fram för MER variationer!!!)











Lalalalalalalalalinedance!

I tisdags blev det en ordentlig hjärngympa på linedancen, då jag ju missat några tillfällen och det var danser jag verkligen ville kunna. Så det var bara att ha koncentrationsförmågan på högsta nivå och försöka. Måste säga att det faktiskt gick riktigt bra. Jag satte t.o.m. My Veronica!!! ÄNTLIGEN!
Sedan måste jag ju bara säga att det är stor skillnad på att lära sig danser och att kunna danserna. Jag menar såhär: om någon frågar mig idag hur dansen Alligator rock är, så har jag ingen aning. Men jag dansade den i tisdags. Och då gick det bra. Så jag har lärt mig den, men jag kan den inte än. =)
De här danserna lärde jag mig i tisdags:

Alligator rock
Picknick polka
Easy does it
Doctor doctor
Closer


Bild lånad utan att fråga om tillstånd från http://www.carinaklaar.dinstudio.se ;-)

Igår (torsdag) var vi i Hjo och dansade på campingen. Det var sista gången, så vi blev bjudna på fika! Mumsigt tack för det Anita m familj som fixat! Har ju bara varit i Hjo på sommardans två gånger, men det har varit helt SUVERÄNT båda gångerna! Avslappnat och roligt! Stort tack till de som fixar med detta, för det har varit superroligt. Och hela vårt gäng har så himlans kul!
Hoppas detta blir av nästa år också!
Igår lärde jag mig följande danser:

Just a minute
Copycat (hittar ingen video med de steg som vi lärde oss! Kanske Carina kan fixa? ;-)
123 waltz
Just 4 fun
Bosa nova
Jailhouse Creol

Det känns som att det var någon mer också... med scissor steps... hm... skulle haft med mig mina anteckningspapper =) Sekreteraren/slaven sköter inte sitt jobb!

Jo, fick lite hjälp av Carina - det var ju Come dance with me som hade scissor steps!

Sedan fick man ju lära sig en hel del nya "moves" av de duktiga tjejerna Erica och Hanna som är helt enastående duktiga!!!! Bara 12 & 14 år gamla och hur duktiga som helst! Jag är imponerad... och sporrad att göra lite mer på vissa danser. Får väl se hur bra det går...

Har varit och plockat blåbär...


Jättestora blåbär...

Milla praoar!


Idag är Milla med husse på jobbet. Och som ni ser verkar hon ha det riktigt mysigt tillsammans med brorsan Elmer! :)

onsdag 29 juli 2009

Brandstorp idag!

Idag fyller VÄRLDENS BÄSTA MAMMA år!!! Så nu ska vi åka till Brandstorp och fira henne, och träffa min moster och morbror som ÄNTLIGEN är här igen. Som vi har saaaaknat dom!

tisdag 28 juli 2009

Nu är kortet med namn komplett!!!


Fina namn alltihop tycker jag!

Bara ett namn som fattas nu...

Nu har det dykt upp ytterligare namn på valparna, så nu är det bara ett som saknas. Jag tror att namnen har hamnat på rätt bild, men man kan ju aldrig vara helt säker... ;-)

Förlovade!


Vi är så glada för er skull!!!

Ännu en bäbisgrabb!

Jag har nu träffat sommarbebbe nummer 2 denna sommar, även det blev en grabb!
Han heter Julius, och är också världens sötaste. Visst är det konstigt att så många kan vara världens sötaste!!! ;-)
Lite bilder på honom kommer här...



måndag 27 juli 2009

Playlist!

Har skaffat mig en egen liten blogg-jukebox. Så när ni läser på min blogg så borde ni höra musik (om ni har högtalarna på förstås). Jag valde och valde låtar. Det finns ju sååååå många som man vill ha med. Och jag har plats för 140 till... så när jag kommer på bra låtar ska jag lägga till dom.
Vill man byta låt kan man bara gå längst ner på min bloggsida och välja någon annan. Det kan ju vara så att man inte hittar någon man tycker om - men det finns en del att välja mellan i alla fall. =)

Mys...


...med farfar! :) Han undrade t.o.m om han fick köpa henne. Gissa vad svaret blev? ;-)

NEEEEEEEJ!!!

Filmgråtare = JAG

Jag är expert på att gråta när jag tittar på film. Jga gråter även till komedier. Har en kollega som är likadan (som tur är - för då är vi i alla fall två om denna åkomma. Tror att även hennes dotter kan vara med i klubben).
Igår grät jag ju till Twilight.
Mitt första minne av en film jag grät till är denna gamla svenska film. Jag kommer ihåg precis var jag satt när jag såg den: I Ellet, inne i TV-rummet. Och jag grät så jag hulkade. Kunde inte sluta. Vet inte riktigt hur gammal jag kan ha varit, men kanske 8-9 år.


Här kan du läsa handlingen:

Det är den 11 augusti 1936. Lennart Heijken fyller 70 år, vilket firas med en stor fest på släktgodset Rönneberga. Det är dags för hans lilla sondotter att gå till sängs, men först får hon dra upp den stora golvklockan Kulla, som står på hedersplats i festsalen.
Lennart sitter sedan vid sängkanten hos flickan. Berätta sagan om Kulla, ber hon.
Filmen övergår i en lång återblick:
Det är den 11 august 1866. Patron Henrik Heijken på Rönneberga ropar ut sin glädje över att hans hustru nedkommit med en son. Samma dag kommer en mas som säljer klockor till Rönneberga. Henrik köper en stor golvklocka av honom, Kulla. Masen hjälper till att rista in dagens datum i den, Lennarts födelsedag.
Det är den 9 juni 1885, ett nytt datum att rista in i Kulla. Lennart har tagit studentexamen. Henrik räknar med att Lennart nu ska börja en utbildning för att kunna överta jordbruket. Men Lennart vill bli officer, och Henrik finner för gott att acceptera sonens vilja.
Lennart har avancerat till löjtnant. Han förälskar sig i en officerskollegas halvsyster, Viveka. Hon uppvaktas även av löjtnant Grip, men Lennart friar och får ja.
Den 23 september 1893 är nästa datum som ristas in i Kulla. Lennart och Viveka gifter sig. Men det blir också en sorgens dag. På väg hem från bröllopsfesten förolyckas Lennarts föräldrar. De blir överkörda av tåget vid en järnvägsövergång.
Ett par år senare anställer Lennart en inspektor. Rönneberga ger inte längre samma avkastning som förr, och pengar har flutit ut i snabb takt genom överdådigt sällskapsliv och Lennarts oförmåga att säga nej till borgensåtaganden.
Den 23 juni 1899 får Viveka och Lennart en son. Datumet registreras i Kulla. Tilldragelsen firas med en stor fest, Vivekas och Lennarts sista gemensamma på Rönneberga. Flera ekonomiska smällar kommer i tät följd, och egendomen måste säljas.
Vid auktionen ropar Lennart in Kulla för 50 kronor.
Lennart, Viveka och deras lille son Gunnar bor i en enkel liten våning. Lennart har fått plats som handelsresande. Men Viveka har svårt att klara de ändrade livsvillkoren.
Lennarts forne rival Grip har genom åren fortsatt att diskret uppvakta Viveka. Han har spekulerat framgångsrikt och blivit ekonomiskt oberoende. Nu ber han Viveka bryta upp och börja ett nytt liv med honom. Efter ångestfylld tvekan beslutar hon lämna sin familj och följa honom.
Återblicken bryts.
Varför reste prinsessan, frågar Lennarts sondotter i sängen. Hon måste bo i slott, svarar Lennart. Men ni kom tillbaka hit, säger flickan.
Lennart säger godnatt och går in i sitt rum, där han tar fram och tittar på ett porträtt av Viveka. Plötsligt tar han sig åt hjärtat.
I festsalen börjar Kulla slå som aldrig förr. Det låter som klockringning i en kyrka. Festen avstannar. Gunnar springer upp till sin far och finner honom död.
I salen har Kulla tystnat. Urverket har slutat gå.

Ståpäls...

...kan man få av olika orsaker. Idag fick jag det efter ett telefonsamtal med inte så goda nyheter. Igår fick jag det av detta:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&id=1867838

Lite hjälp vid datorn...


Mallan leker med kompis och vi har precis varit ute en promenad i trädgården jag och Millan. Nu är hon myssugen och arbetet som knähund var ledigt! :)

Sova en hel natt?

Ja, nu kan vi faktiskt det! Millan trivs bra i den stängda buren, bredvid vår säng. Så enkelt det kan vara. =) Hur kunde vi ens tro att hon skulle vilja sova ensam i en öppen bur i hallen tio meter bort??? ;-)

Idag har hon fått besöka sin mamma Lisa, storasyster Bella och brorsa Brolle. Vad kul det var!!! De lekte och busade, och morsan & syrran uppfostrade henne lite - precis som det ska vara i en flock!

Nu har jag kikat på filmen Twilight - och under tiden beställt böckerna. Riktigt bra var det! Fattar bara inte vad det var som gjorde att man först tyckte att Edward var skitful i början på filmen, och i slutet tyckte man att han var JÄTTE-snygg?

Hm...

Någon slags inre dragning till vampyrer? Jag var ju livrädd för sånt när jag var yngre, hihi! Tänk bara på Dracula-borsta-tänderna-filmen som jag hade mardrömmar om i månader. ;-)

fredag 24 juli 2009

Fler namn på valparna!

Tack vare en välunderrättad källa tror jag mig nu ha satt in fler namn på rätt valp på fotot!


Dagens namnsdagsbarn!

Kristina

Kristina eller Christina är ett kvinnonamn, feminin form av Kristian och namn på flera svenska drottningar. Kristina betyder "den kristna". Se även Kristin. Namnet var som populärast på 1940- och 1950-talet men är fortfarande ett relativt vanligt namn. Det finns 102344 kvinnor som har förnamnet Christina och det finns 175323 kvinnor som har förnamnet Kristina. Namnsdag: 24 juli.
Källa Svenska Wikipedia

Dagens namnsdagsbarn är:


Kerstin

Kerstin är ett kvinnonamn och en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina, egentligen Christiania, som betyder den kristna. Namnet har i olika stavningsvarianter (Kirstin, Kierstin, Kersti etc.) och har använts i Sverige sedan 1500-talet. Äldsta belägg i Sverige, år 1535. Det var mycket vanligt bland de nyfödda från 1930-talet fram till 1950-talet och därför ganska ovanligt som tilltalsnamn bland de yngre idag. I klassresekvarteren Landala och Guldheden i Göteborg fick namnet dock en uppsving under 80-talet i samband med framväxten av en nymodern kvinnorörelse inspirerad av vår första riksdagskvinna - den s k Hesselgren-effekten. 31 december 2005 fanns det totalt 94 772 personer i Sverige med namnet,varav 62 716 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 290 flickor namnet, varav 29 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 24 juli, (1993-2000: 10 juni).
Källa Andreas H

Dagens namnsdagsbarn är:


GRATTIS!!!

Dokumentärtips!!!

Jag vill tipsa om denna dokumentär - helt underbar!!!

Martina & jag

torsdag 23 juli 2009

Hela valpkullen!

Här kommer en bild på de olika valparna i valpkullen. Den enda jga kunnat skriva ut namnet på än är vår Milla, men jag hoppas kunna fylla på framöver. Den andra tiken hamnade i Stenstorp (eller vad det Skultorp?), hanarna är i Jäla, Laholm och två i Tidaholms kommun. Jag vet att valpen i Jäla fick heta Elmer, men jag har ingen aning om vem av valparna på bilden som är Elmer... De är ju lika som bär!
Är det någon av er andra ägare som läser så får ni gärna hjälpa till! =)



Idag är Millan tröttis. Hon vill INTE gå ut i det våta gräset. Bara om man absolut måste. Och det måste man ju om man ska uträtta sina behov. ;-)
Sedan vill hon in igen och mysa ihop sig, helst med en handduk över sig. Men hon tog väl ut sig igår förmodligen. Sprang ju som en liten tätting och hade hur kul som helst!

Rulltårta

Fick ett mycket bra rulltårtsrecept av A-S. Kan nästan garantera lyckat resultat - för jag lyckades, och det brukar jag inte med rulltårtor.

4 ägg
2 dl socker

vispas fluffigt!

Rör i:
2 dl vetemjöl
1/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver


Eventuell smaksättning, t.ex. kakao, vaniljsocker, apelsin...

200 grader i ugnen, ca 7 minuter.

Mums!

Vår fyllning blev farmors äppelmos. Gottigt!

Dagens namnsdagsbarn!

Emma

Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)-, Irm(in)- "stor, väldig", senare även smeknamn för Emilia. Emma är just nu ett av de populäraste flicknamnen. Sedan början på 1990-talet har namnet legat på första eller andra plats på topp-listan varje år. I de äldre generationerna är Emma inte ens med bland de 100 vanligaste namnen. Under slutet av 1800-talet var Emma däremot också mycket populärt, och 1875 var Emma det åttonde vanligaste förnamnet. Det finns 66367 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 44969 namnet Emma som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 23 juli.

Källa Tommy Kronkvist


Dagens namnsdagsbarn är:


Även denna Emma tycker jag att ni ska besöka! Läs hennes blogg med MASSOR av fin inredningsinspiration! Hon är tjejen som ständigt har nya projekt på gång. Och bra blir det!!!

GRATTIS!!!

onsdag 22 juli 2009

Milla Bus!




Hur går det med Milla? undrar många. Det går bättre och bättre! Nu börjar vi få in ordentliga rutiner, och har lärt känna varandra bättre. Nu ser man lättare på henne när hon vill sova, uträtta behov eller bara vill vara social. Hon är väldigt social. Att vara ensam är inte roligt. Men de börjar att lätta lite så att vi kan lämna henne kortare stunder t.ex. för att hänga tvätt, hämta posten osv.

Åka bil har vi tränat lite på, och det går också bättre och bättre. Hon gnäller lite i början, men sedan somnar hon oftast. Igår fick hon springa lös hemma hos farfar och då var hon väldigt lycklig. Här hemma har vi haft henne lös kortare stunder, men vi vågar inte riktigt släppa henne här. Det kommer stora hundar, det är kossor, glada barn som cyklar förbi, osv. I och för sig har vi ju staket, men hon har redan konstaterat att hon kan komma under det. ;-)
Hon får bli lite större och bättre på att lyda innan hon kan gå lös här hemma. Hon sköter sig jättebra med koppel och halsband, och det har hon bara på sig när hon måste. Vi har en rastgård som hon kan vara i också, och dte funkar bra om vi är i närheten. Har hon bara somnat så kan vi förflytta oss utom synhåll, men annars vill hon helst se oss. Så vi tränar lite på de.



Hon är som mig på morgonen/förmiddagen - trött! Hon håller igång med lite lugna lekar, tuggar ben osv. Men mest sover hon då. Eftermiddagar och kvällar är hon som piggast. Det passar ju ganska bra eftersom hon ska följa med M till hans jobb när jag börjar jobba igen.

Nätterna - ja de var ett kapitel för sig, men i natt var jag ute med henne innan jag lade mig vid tolv, sedan vaknade hon inte förrän fyra, och klockan fem går ju M upp och ger henne mat och så. Så jag fick sova fyra timmar i sträck! Det var sååå skönt!
M har lite ångest över att jag inte fått sova ordentligt, så han säger varje kväll att jag ska väcka honom, för nån promenix kan ju han också ta. Haha! Tro mig, jag har försökt! Men innan han är uppe så har hon garanterat kissat inne, för han är i princip oväckbar för tillfället. Helt väck! Hihi!

Sedan är det ju frågan om han ska ta nätterna överhuvudtaget? Jag menar - först ska han då ta på sig nåt innan han kan gå ut. Då har hon redan hunnit kissa. Jag har ju mitt nattlinne och traskar ut i det direkt. Funkar mkt bra! Dessutom får grannarna sig en rolig syn. Om de nu är vakna förstås. Men M vill inte gärna traska ut i kallingarna. Det kanske blir FÖR roligt för grannarna???



Hon är en frusen tjej, som gärna ligger nerbäddad i diverse filtar, täcken och handdukar. Hon käkar på allt, särskilt om det är blommor och andra växter. De där pensée-ätningarna hos B&B har satt sina spår, haha! Hon har testat att äta vinbär, morotsblast, ärtor m.m. Man får vara på sin vakt heeeeela tiden så hon inte tuggar i sig nåt farligt.

En riktig goding är hon, och det märks redan att hon kommer att bli en jättegó hund som vuxen också. Några har uttryckt sin oro över att hon inte blir någon jakthund, men jag vet ju hur hennes mamma och storasyster är. Så jaga kommer hon säkert att göra. Hon har ju redan spårat igelkott ;-)

Hon trivs bra i sina burar, och det är skönt. Vi har dem öppna, så att hon kan gå ur och i när hon vill, utom när vi åker bil eller när hon kan behöva vila i lugn och ro. I tisdagskväll var vi t.ex. på en LRF-träff med 70-talet bönder. DÅ var det skönt att vila i lugn och ro, för det fanns ju sååå många som ville hälsa och gosa och det var såååå många dofter att ta in. Så hon sov som en liten gris en stund, och fick på då sätt komma "undan" lite.

Här sover hon bredvid farfar & farmor som också var med på LRF-träffen.

Hon är världens goaste!

Och Carina - ja det är svårare/jobbigare att ha en valp än att ha en bebis! ;-) Håller helt med om det!

Cykelorienterar!


Utrustad med cykel, A-S goda flädersaft, penna, karta och mobiltelefon gav jag mig iväg på första turen! Det finns mååånga kontroller att ta!


Resultat:

Förbaskat j-v-ligt förbannat skitont i rumpan
4 kantareller - mina första i år!
6 kontroller tagna!
1,5 timmes cykeltur
19, 7 km på cykel (enligt eniros mäta-sträcka-tjänst)
en huggorm mindre i den här världen
cykelservice på vägen, TACK älskling!
en väldigt svettig kropp
en häääärlig naturupplevelse
såg två hus som jag kan tänka mig att bo i
Lyssnade på tystnaden i Ensamheten


Hon har tagit till flaskan! :)


Tänk vad roligt man kan ha med en tom flaska! Matte tycker dom är roligare när de är fulla... ;)

Morgonsol!


Man blir härligt varm och trött i den sköna efterlängtade solen tycker Milla. Mys!

Dagens namnsdagsbarn!

Magdalena

Kvinnonamnet Magdalena var ursprungligen ett grekiskt tillnamn, dvs. ett namn som lades till förnamnet, med betydelsen "från Magdala". Magdala var en by nära havet av galiléen som betyder "tornet" på hebreiska. Bibelns Maria Magdalena (som är upphovet till namnet i almanackan) fick just detta tillnamn för att skilja henne från Jesus moder. Redan tidigt kom dock namnet att uppfattas som ett självständigt förnamn och det har använts i Sverige sedan 1400-talet. En fransk form av namnet är Madeleine, och en svensk kortform är Magda.På 1970- och 1980-talen var Magdalena ett modenamn bland de yngsta. Även i början av 1990-talets var Magdalena ett av de 100 vanligaste tilltalsnamnen. Men nu har modevågen vänt och Magdalena har ramlat ut från 100-i-topp-listan. Det finns 18872 kvinnor som har förnamnet Magdalena. Av dessa har 4940 namnet Magdalena som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag 22 juli.
Källa Svenska Wikipedia

Nu känner ju tyvärr inte jag så många Magdalenor som jag har foto på, så därför får det bli ett fruntimmer med detta namn istället:

Madeleine

Kvinnonamnet Madeleine är en fransk form av Magdalena som använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet och betyder "kvinna från Magdala". Magdala var en by nära havet av galiléen som betyder "tornet" på hebreiska. Det finns 21412 kvinnor som har förnamnet Madeleine. Av dessa har 11595 namnet Madeleine som tilltalsnamn/förstanamn. Det finns även 2 män i Sverige som bär namnet Madeleine dock inte som tilltalsnamn. Försvenskade former är Malena och Malin.

Källa Svenska Wikipedia

Dagens namnsdagsbarn är:

GRATTIS!!!

tisdag 21 juli 2009

Dagens namnsdagsbarn!

Johanna

Johanna eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ioanna,), och en femininform av Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder "Gud har förbarmat sig". Johanna betyder "Guds gåva". Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, men kom dock med i almanackan först i mitten av 1700-talet. Det var mycket vanligt i bondesamhället på 1800-talet och hade en ny popularitetsperiod under 1980-talet 1980- och 1990-talet då det som högst var det fjärde vanligaste namnet bland nyfödda flickor. Det finns 70003 kvinnor som har förnamnet Johanna. Av dessa har 33705 namnet Johanna som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 11 män med namnet Johanna varav en har det som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 21 juli (Sedan 1755)

Källa Olina



Dagens namnsdagsbarn är:

GRATTIS!!!

måndag 20 juli 2009

Dagens namnsdagsbarn!

Margareta

Kvinnonamnet Margareta eller Margaretha är ett gammalt namn med grekiskt eller latinskt ursprung som använts i Sverige i varje fall sedan 1100-talet då kung Inge den äldres dotter fick namnet Margareta Fredkulla Margareta. Flera drottningar och prinsessor i Sverige har haft namnet. Namnet är bildat från ett persiskt ord som betyder "pärla". Margareta finns också i flera kortformer som Margit, Märta, Greta, Marit och Maarit. Margareta är ett av namnen i fruntimmersveckan. Margareta är ett av de fem vanligaste namnet bland Sveriges kvinnor. 1950 var det allra vanligaste, vilket innebär att dagens flickor mest får namnet som andranamn. Det finns totalt 287 324 personer i Sverige med namnet Margareta/Margaretha varav 29 740 med det som tilltalsnamn/ förstnamn. Namnsdag: 20 juli (sedan medeltiden).
Källa Svenska Wikipedia

Dagens namnsdagsbarn:


GRATTIS!!!

Ett antal pölar senare...


Hur mycket kiss kan egentligen en liten valp producera? ;-)
Den frågan har jag ställt mig efter denna natt. Här följer en rapport från den gångna natten:

21.30 Millan äter och sedan går vi ut och kissar.
22.00 bus & lek en stund.
22.30 Ut och kissa igen, två gånger + att hon dessutom uträttade nummer två.
23.00 in och lägga sig. Matte gick upp och stängde och släckte och Milla gnällde - vill inte vara ensam.
23.15 Millan somnar i buren efter femte försöket. Somnar direkt i Mattes knä, men blir man lagd i buren så är man pigg som tusan. Men som sagt - trägen vinner! Efter att jag fem gånger lyft in henne i buren så somnade hon. Så då gick jag och lade mig.
23.45 Ut och kissa. Tre försök innan hon somnar.
02.10 Ut och kissa. Fyra försök innan hon somnar.
04.40 Klafs! Matte upptäcker en pöl med hjälp av sin högra fot. Ut och kissa. Tänder lampan och hittar två pölar till. Förmodligen gjorda de andra två gångerna som hon väckt mig. Men förmodligen kissar hon först och väcker oss sedan. För det känns som jag sovit på helspänn i natt. Torkar i alla fall pölarna och efter två försök somnar hon om.
05.30 Husse tar över - fixar matningen, kisspromenad och lite bus. Somnar igen. Husse åker till jobbet.
6.15 Milla vaknar och jag går upp (och hade ju förstås inte somnat sedan 04.40, men gjorde som Z brukar säga - blundade och vilade. Det funkar också hyfsat. Hur som helst så hinner hon börja kissa inne, men vi snabbar oss ut och så gör hon klart ute. Det är blött i gräset idag också - äckligt tycker Millan, och vill bara in igen.
6.30 somnar hon, och då sätter jag mig vid datorn en stund för att skriva detta inlägg. ;-)

Inte konstigt att människan uppfann blöjor. =)

Nä, nu är det nog dags för lite frukost för min del. Godmorgon på er!

söndag 19 juli 2009

Fruntimmersveckan och dagens namnsdagsbarn!

Sara

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, araméiska, assyriska, hebreiska hebreiska) namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa". I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru som födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. Namnet har använts i Sverige sedan mitten på 1400-talet och kom in i almanackan redan på 1600-talet. Namnet var mycket populärt på 1980-talet. Åren 1989 och 1990 var Sara det vanligaste flicknamnet. Även om populariteten sedan dess har avtagit något är det fortfarande ett mycket vanligt namn. Namnsdag: 19 juli där det inleder fruntimmersveckan.
Källa Svenska Wikipedia
Dagens namnsdagsbarn är den här söta tjejen!


GRATTIS!!!

Lite bilder från dagarna som gått!

Ser ni hunden? Ser ganska stor ut va? Fast det är Mallan som ligger där. Millan ligger bredvid förstås. De hade det jättemysigt hela lördagen ihop. Men vi konstaterade såhär i efterhand att det nog inte var nåt bra. För Mallan kan ju inte sova hos henne hela tiden. Man lär av sina misstag. Och vi får hoppas att ett misstag en dag snabbt går att ändra på.
Gulligt värre... men kanske inte så mycket enligt Cesar Millan...
Apropå Millan... eller Milla... Vi är lite oense om vad hon heter. Med n i slutet eller ej? Jag tycker Milla, för det blir bättre svung i det när man ska säga till på skarpen. För hundens del spelar dte absolut ingen roll. Men jag fick ge mig, för de andra två M:en i familjen bestämde att det blev MillaN. Och eftersom Cesar MILLAN heter just Millan... så kanske det var meningen. ;-)

Ömsesidig kärlek! Men det svåra blir att få Mallan att inte älska ihjäl hunden. Har man läst Cesars bok så vet man att hunden först och främst behöver 50% motion, 25% disciplin och 25% kärlek och uppskattning. I den ordningen...

Mallan och M gjorde en stor fågelholk i våras. Den blev istället en getingholk. Det upptäckte vi när vi skulle städa där den stod. Usch! Men nu är de döda... de drabbades av akut svininfluensa och andnöd. ;-) Hela boet slogs ut.
Apropå svininfluensan - som alla tydligen ska vaccineras mot. Jag har inte riktigt fattat att det är så stort som det tydligen är. När det var fågelinfluensan som härjade så tyckte jag att det var större kalabalik. Men då var det inget snack om massvaccinering. Men nu är det visst det. Jag har nog haft lite för mycket nyhetssemester.

Får jag lov att presentera Katta. Hon har förmodligen, med 95% säkerhet, kattungar i magen, och jag har känt dom. Tror jag. Eller rättare sagt - om det är kattungar så HAR jag känt dom. ;-) Häftigt!
Jag och Mallan åt jordgubbslunch häromdagen. Från vårt eget land! MUMS! Årets skörd blir nog rekordstor! Det brukar inte bli så mycket i vanliga fall.

Vi hade pysseldag här hemma i veckan. A & J var på besök så att Mallan fick en pysselkompis. Och jag fick en tjötkompis. Tjöta är vi bra på! Hihi! Ni kan se mer från tvålpysslet på min pedagogblogg framöver: Didacticas blogg

I våras sådde Mallan mycket i våra pallkragar. Så det kommer grönsaker och blommor vääääldigt tätt. ;-) Morötterna gallrade vi bland och fick då äta mycket goda små morötter, smörkokta, till våra hemmagjorsa köttbullar, färskpotatis och mormor Elsas bästa persiljesås. Mumma! Vi njöt verkligen av den måltiden!
Inspirationen till att göra egna köttbullar, för en gångs skull, fick vi från Magullis blogg.

Sådana här är vi riktigt trötta på nu! Fast vi kom lindrigt undan ändå. Men det är skönt att de torkar nu. NU kliar de inte längre. Nu är det bara att försöka strunta i att pilla bort sårskorporna som blir på vissa. Tur att vi hade aloe vera hemma! Det var smidigt att kleta på när det kliade som värst. Och lika smidigt nu när några blivit lite infekterade. Läknar direkt! =)

lördag 18 juli 2009

Nattrapport

Klockan ett och allt är lugnt...


...Klockan tre och allt är lugnt...


...Klockan fem och allt är lugnt.

=)

Ja, natten var inga problem alls! Hon lade sig vid elva, efter att Mallan sjungit för henne. Somnade direkt, och sov sedan hela natten utan ett endaste pip. Trots att husse (nervös?) var uppe två gånger och tittade till henne. Hon vaknade inte ens då.
Sedan väckte M henne halv sex och gick ut med henne så hon fick käka. Och nu har hon spanat över övervåningen (utom biblioteket som vi väntar med tills hon kan läsa, hehe) och lagt sig för att vila igen. Redig hund! Måste bero på oerhört bra uppfostran de första veckorna! TACK B&B för det!

En bild på Mallan & Milla när hon var liiiiite mindre... "Alltså, liksom..." (internskämt) ;-)

fredag 17 juli 2009

En första valprapport och mitt 501:a inlägg! =)

Idag har vi hämtat Milla - ÄNTLIGEN! =) Hon sköter sig exemplariskt och har inte ens gnällt en endaste ynka gång... än... är väl bäst att tillägga. Natten vet vi ju inget om. ;-)
Har visst glömt att berätta vad hon är för ras - hon är en blandras mellan Liten Münsterländer och Wachtel.

Wachtel


Liten Münsterländer

Detta blev mitt 501:a inlägg på denna blogg - så det firar vi väl med en liten film från Millas första timmar hemma hos oss! =)
Alla ni som inte är så hundbitna kan ju hoppa över det. Jag är väldigt sugen på att göra filmerna "Millas andra dag" "Millas 3:e dag" osv. men förstår ju att det skulle orsaka tristess hos en del bloggläsare. Så jag avstår väl. Men det lär ju bli en del om Milla framöver.

Nu kom förresten Mallan och sa att om hon sjöng Maj på Malö för Milla så somnade hon direkt. Hihi! Hur ska det gå när M är hemma med henne själv då? Hihi!



Sommarkurs i Mariestad!

I år var det Gittans tur att hålla i sommarkursen! Jag missade tyvärr första dagen & natten, men så är det ju ibland. Det var ett späckat program och vi gjorde MASSOR av spännande saker.
Bland annat prövade vi på Poweryoga med ledaren Susanne. Det var riktigt, riktigt svårt och jobbigt. Alla blev mycket svettiga. Bara att andas var en vetenskap. Man skulle andas som Darth Vader ungefär, hihi! Stackars Camilla blev så yr så hon fick lägga sig, och jag blev yr men det lugnade sig. Fast jag fick ändå strunta i många övningar som var stört omöjliga. Jag har helt enkelt för mycket mage som är i vägen, för lite styrka och kanske också för lite jävlar anamma... ? Men det var spännande att få pröva på!

Loppis var ju självskrivet! Det är ett måste på varje sommarkurs!

Vi fick pröva på att dreja och arbeta med lera hos en jättetrevlig tjej vid namn Heléne! Jag fick till ett fat, och en massa smågrejer som ska hänga i trädgården. Ska bli sååååå spännande att se hur det blir när de är brända!

Ulrika var en hejare på att dreja! Jag fixar ju inte att centrera lerklumpen. SÅ många gånger som jag testat och ändå inte lyckats. Drejaryrket finns inte i mina gener alls. ;-) Men roooligt är det, och kan man bara få hjälp av någon så går det ju bättre sedan.

HLK-klubb gick stadsvandring den första kvällen (som ju jag missade) men jag fick ändå möjlighet att se en del av staden när vi var runt i stan. Detta är en skandalös staty (tyckte många när den sattes upp) som finns i staden. Jag tycker den är vacker.

Vi fick testa att göra smycken hos Gittans granne. Det fanns HUR MYCKET SOM HELST att välja på, och det var mycket avkopplande att sitta och pyssla med detta. Jag som annars avskyr åska och sitter och skakar i nåt hörn klarade av att koncentrera mig på smycketillverkningen trots att åskan var VÄLDIGT nära!

Heléne hade gjort vackra fågelbad! Jag köpte två små av henne, och så ska jag testa att göra egna stora. Jag fick med mig sambon på detta projekt, så nu ska pröva att tillverka några.

I Gittans underbara trädgård fanns ett morellträd. Så vi njöt av dessa goooda och nyttiga godsaker varje dag. MUMMA!

Vi var också på en konsert i domkyrkan, men Ensemble Flatterie! Det var HELT underbart! Och sedan lyckades vi dessutom ta en cache, Close to Heaven, efteråt! Fulländad kväll!!!




TACK Gittan för en underbar, underbar träff!!! Nästa år är det min tur, och jag har redan lite funderingar på vad vi ska hitta på. Tänkte bl.a. anlita Carina på något sätt och vis... ;-)
Kanske får fundera på var vi ska bo också? Hm...

Valparna

I tisdags var jag och Mallan hos valparna och lämnade en handduk som skulle få vara där och få "mamma-syskon-lukt" så Milla kan känna sig trygg i sin bur hemma hos oss. Då insåg vi att det nog var sista gången på länge som vi fick se alla valpar samlade...

torsdag 16 juli 2009

Snygga cowboys & indianer!


Det fanns gott om snygga kobojsare på High Chaparall - och de var trevliga också! Han här ovan var en riktig tio-poängare, fast andra i sällskapet delade inte min åsikt. Men hon ville att jag skulle ta kort på honom ändå. ;-)


Efter att ha tittat på indianshowen så blev Mallan överförtjust i tjejen med Bjällerklänningen! Hon önskar sig en sån. Jag tror at jag ska leja bort det arbetet till någon annan. Att sy fast hundrattals med bjällror på en klänning låter inte som ett pyssel för mig, hihi!

Behöver jag säga att jag försökte? NOT! ;-)

Jag gillar att testa nya saker - och CHURROS var en sån sak. Spanska våfflor. Friterade pinnar med kanel, socker och grädde. Hm... Mest bara sött och fett. Men nu vet jag det!

Bröderna Dalton är alltid lika kul att titta på! Särskilt Averell - han är så söööt och snäll! =)

Mallan ville ha en riktig cowboyhatt som tålde regn... så hon lindade sin pappa runt lillfingret och såg till att få det hon ville ha! =) Nu har hela vår familj varsin svart hatt plus att jag har en brun och en stråcowboyhatt också. ;-) Kanske borde ha en cowboy & indianfest snart?

So true! Jag har testat!

En av de många roliga skyltarna som finns i Västernstaden. =)

Grundaren Big Bengt vakade över vår stuga. Han var det sista vi såg innan vi somnade och det första när vi vaknade. Mysigt! Han e ju en riktig snygging! ;-)

Vita hattar är snyggt och fick oss att tänka på Dallas och JR Ewing!

Saloonshowen på kvällen var KANONBRA! Grabbarna uppskattade verkligen CanCan-dansöserna. Undrar varför? Mallan var MYCKET förvånad över att de visade trosorna när de dansade. Men här hemma har hon redan hunnit med en del shower som både uppskattats och inte av jämnåriga herrar. Hehe... Vad månde bliva?
Den rödhåriga tjejen i mitten hette i alla fall Emelie och sjöng så man fick knottror på armarna. Undrar om man får se henne någon annanstans i framtiden. Hon kan bli stor!

Tivolit var roligt tyckte de yngre deltagarna i sällskapet. Och den äldste också förresten. Visst ser han ut att njuta? ;-)

Snygga indianer träffade vi på också. Titta noga, för det är nog första och enda gången ni får se min M i klänning! =)
Stuntmannen hoppade även denna gång från tornet. Det blev en rätt läcker bild tycker jag! Och otäck på samma gång. Med tanke på vad som hände våran morbror i våras. Hu...

Det gick vilt till - och det häftigaste var att det var de coola tjejerna som dominerade showen i år! =)
Jag är en mexikanare!

Det var en rolig semestertripp, och vi hade faktiskt dessutom tur med vädret! Regnet kom när vi gick till stugan första kvällen. Sedan regnade det när vi var på saloonen, men det gjorde ju inget. Det regnade hela natten, men det gjorde ju heller inget. Det var uppehåll och delvis sol hela andra dagen, och när vi åkte hem mötte vi regnet. Vi stannade och fikade i Isaberg - och då höll det också upp. Vi hade garanterat någon som tänkte lite extra på oss just då! =)

Sedan lyckades jag ta årets bild i Mexico city! Inte varje dag som man får en MC-snubbe med rosa handväska på bild! ;-)