måndag 28 februari 2011

Tack för söt hatt!

Z är fantastisk! Har fått en fin hatt av henne. Tack!
Published with Blogger-droid v1.6.5

söndag 27 februari 2011

Bild 8 - Någon jag saknar...

Det finns mååånga människor (och djur) jag saknar. Många som bara finns som minnen numera, men också många man haft i sin närhet som nu flyttat långt bort, eller som man tappat kontakten med. En jag tappat kontakten med är mamman till lilla Moa. Eller tappat och tappat - jag har helt enkelt inte underhållit den tillräckligt.
Moa och Malin delar födelsedag, och jag fick den stora äran att sjunga på hennes dop. Det är nu jättelängesedan jag träffade dem, men jag tänker på dem ofta.

lördag 26 februari 2011

Bild 7 - En bild jag aldrig lagt upp


Den här bilden har jag inte lagt upp på bloggen förut... Frågan är om ni ser vad den föreställer?

En liten sammanfattning av kvällens melodifestival...

Här har vi alla hostelihostat ikapp med bidragen. Jag hade gärna sett Melody Club i finalen, men så blev det nu inte. Istället gick alltid trallvänliga Bengtzing till final. Låten var det definitivt inget fel på, den var en hederlig G:son-schlager. Men TEXTEN!!! Oh mein Gott! På ett ställe undrar jag om hon verkligen sjunger det jag tycker att hon sjunger???? Men även om jag har hört fel så är texten patetisk. "jag har världens bästa karl men fantiserar om någon annan trallala". E det fel på dej Linda? Njae, men du vinner inte finalen med den låten. Hoppas jag verkligen!

Nicke har en skön röst. Och låten kommer jag att gilla att lyssna på. Men inte finalen... Å andra sidan blir det lite skön blandning i finalen nu.

Lasse Stefanz låt var inte så dum, men jag hade nog gillat den bättre med någon annan artist.

Love Generation har en skön danslåt, kan kanske ta sig en plats i finalen...

Bäst under kvällen var dock the Ark som fick mig att gråta... Tur att deras musik finns kvar fast de slutar...

fredag 25 februari 2011

Omer Bhatti

Har helt missat historien om "Michael Jacksons norske son" Omer Bhatti, vilket han ju varken bekräftar eller dementerar... Men han är ju sjukt lik MJ eller hur? Eller är det bara en PR-grej?
Bilden är lånad från gossilicious.com

Ett inlägg i debatten


Published with Blogger-droid v1.6.5

Var ju på jaktvårdskretsens årsmöte för ett tag sedan och då diskuterades älginventeringen. Jag tycker att Edwin & Uffe har ett inlägg i debatten också!!! =)

Bild 6 - Jag och några vänner jag inte varit med på länge

HLK... detta är när vi firar att vi blivit färdiga pedagoger! Sedan har vi haft regelbundna träffar, men nu börjar det liksom att bli längre och längre mellan träffarna tyvärr. Senast var i somras, men sedan har en träff varit då jag inte kunde vara med. Saknar er!!!

torsdag 24 februari 2011

Sjuka familjen...

Idag skulle jag jobbat. Vaknade vid halv sex och hade en djävulsk huvudvärk, och feberfrossa. Tog två alvedon och kröp intill M som alltid tycker att jag är kall av mig, men den här gången var jag kokhet. Fast jag frös...

Tänkte vila en timma och se om det försvann, men det hjälpte inget, så det var bara att lägga jobbplanerna på hyllan. :-(
Har inte visat mig på skolan den här veckan. Jobbade ju i tisdags men då var jag ju i Hjo.

Tillbringade tid i sängen mellan 06.00 - 16.00. Var bara uppe på toa några gånger. Huvudvärken gjorde att jag mådde illa, så jag fick bara i mig vatten. Bara sovit. Inte orkat lyssna på nåt, titta på nåt eller läsa. :-(

Usch! Förstår faktiskt varför Mallan trodde hon skulle dö. Så fort jag lyfte huvudet så dunkade det och jag blev yr. Fy tusan.
Hade tydligen yrat också säger M, som låg intill mig eftersom han också börjar bli förkyld, och han fick ta hand om Mallan idag.

På lördag ska jag vara frisk. Så det så!

Is och feber!

Liten Mallan hade en jättejobbig måndag, men en dunkande huvudvärk så fort hon lyfte huvudet. Hon mådde illa, hade ont i halsen och i magen. Hon har aldrig haft huvudvärk, så när det var som värst grät hon och sa:
- Mamma, jag kommer nog att dö... det gör sååå ont!

Sånt värker i mitt modershjärta, även om min första reaktion var att le lite. Sedan började jag ju fundera på om hon kanske faktiskt hade vääääldigt ont i huvudet och att det kanske inte berodde på förkylningen? Ja, Annelie - du förstår hur mina tankar gick. Undrar om jag alltid kommer att vara sån?

När huvudvärken släppte började hostan och halsontet ordentligt istället, så igår var hon hemma med sin pappa medan jag jobbade och hade förmånen att kunna ta en lunchpromenad längs Vättern. Det resulterade i 200 foton på is. Tyvärr missade jag älgarna som var på isen under morgonen. Jag hade tänkt åka förbi strandpromenaden på morgonen, men eftersom min bil hade stått still lite länge under helgen i en massa minusgrader så ville den inte riktigt vara med +  att jag behövde åka via jobbet innan jag skulle till Hjo. Men älgarna blev ju väldokumenterade ändå.

Se%20%C3%A4lgarna%20r%C3%A4ddas%20fr%C3%A5n%20isen
Mina isfoton satte jag ihop i ett bildspel. Ja, man hinner en del onödigt när man är hemma och VAB:ar och dottern sover. =)



I morgon ska jag till jobbet igen, och M ska vara hemma både då och fredag. Håller tummarna för att vi inte blir sjuka. Ska ju till IKEA i helgen...

onsdag 23 februari 2011

Bild 5 - En gammal bild på mig...


Detta foto är taget 1978 - och alla de fotona har blivit röda. Tur då att man kan scanna in dem och göra om dem till svartvitt åtminstone.  Tänk vad lockar jag hade i mitt hår då. Sedan klippte jag mig själv en gång, och efter det försvann lockarna. Nu är det bara virvlar hit och dit.

Man ska inte ha för bråttom...

Har ägnat X antal timmar åt att hjälpa en vän med att flytta hennes blogg från portalen Metrobloggen som ska lägga ner. Metrobloggen tillhandahåller inget sätt att spara bloggarna, utan jag googlade runt och lyckades få fram att enda sättet var att klippa och klistra in inlägg för inlägg i en annan blogg. Man kunde iofs spara ner den till sin dator, men då gick det inte att importera den i en annan blogg.

Men idag - när jag är klar - DÅ är det något datasnille som kommit på en lösning på problemet... :-) Bra för alla andra metrobloggare. Mindre bra för min vän, som kanske kunde fått en bättre flytt...

Ibland ska man inte ha för bråttom!

måndag 21 februari 2011

Till salu!

Published with Blogger-droid v1.6.5

Bild 4 - en konstig tid i mitt liv

 En KONSTIG tid i mitt liv? Ja, detta har jag grunnat en del på. KONSTIG? Ja, kanske att vara gravid, eller första tiden som förälder, eller när jag gick äventyrspedagogik-kurs i Luleå. Men därifrån har jag inga bilder som visar det konstiga vi fick uppleva där tyvärr...
Men den sista tiden innan studenten var också en konstig period på det sättet att man festade MASSOR typ hela tiden, och sedan försökte fatta att det var dags att "skiljas åt"... 

Sedan försökte jag uppenbarligen att efterlikna Anna Nicole Smith eller nåt... och DET är ju KONSTIGT!!!

Melodifestivalen



Lena Ph är en fantastisk artist tycker jag. Detta var både kul och skitbra!

Vad gäller låtarna som gick vidare så var jag nöjd med Playtones. Nu får ni rösta om vad ni tycker. Första omröstningen på min blogg gav samma resultat som på svt, men förra veckan röstade ni på The Moniker och Christian Waltz. De gick iofs till andra chansen, men det var ändå lite intressant att se att de låg i topp bland er läsare. Nu får vi se hur lördagens bidrag klarar sig... Rösta vetja!

VAB

Ibland hänger allt på en skör tråd och det räcker med små saker för att den ska brista.  Idag är en bristardag. Mallan har feber, ont i halsen och får ont i huvudet så fort hon reser sig upp. Det kanske är förklaringen till att vi hade det som vi hade det igår...
Hur som helst skulle jag vara själv i klassen idag, men ringde istället vikarieförmedlingen när de öppnade. Ingen vikarie fanns att få tag i. Alltså får mina kollegor lösa dagen. Jag vet att de klarar det alldeles utmärkt, men det är ju inte meningen att de ska behöva göra det. Känns inte bra att sitta hemma och veta att men skapat extraarbete åt kollegorna.
Fick erbjudande från en snäll granne att lämna Mallan där, för hon var ändå hemma med sin son som var sjuk, men det känns inget vidare att lämna henne till någon annan när hon inte mår bra...

Känner mig såhär för tillfället:

söndag 20 februari 2011

Bild 3 - någon i min familj!

Min Mallan - min älskade dotter! Idag har vi skrikit och varit arga på varandra för en jäkla matteläxas skull. Suck! Och din pappa har helt rätt i att det är mitt fel att det blev som det blev, för jag skulle förstås ha sett till att du gjorde den i början på veckan. Istället blev det ett mycket dåligt inlärningstillfälle med gråt och tandagnisslan. Och det är inte lätt att förklara för sin dotter att det viktiga är att man förstår - inte hur många tal man gjort i matteboken...

Ibland känner man sig som världens sämsta mamma. Så är det bara...

Mmmmmmmmmm!

En helg i festens tecken!

Igår for vi iväg till Habbeland för att fira att Habbe och Habbelina tillsammans fyllde 90 år. Det blev en kanonrolig fest, och Henrik Sveder underhöll och han var lysande!!! Jag blev väldigt impad. Han höll igång hela festen.





Jag och M stod i baren och hade superroligt! Tiden gick fantastiskt fort, och jag hade så himla kul! Jag hann dansa en hel del också, och det är aldrig fel! Golvet var superhalt, och jag hade hala skor, så en vurpa på golvet blev det, men allt höll! =) Hade jag varit smart hade jag tagit med mina dansskor, men smart är jag ju inte känd för att vara så de var kvar hemma...


Klockan halv fem i morse lade jag mig i sängen hemma hos Habbisarna, och sen tog det en stund att somna. Sådär som det brukar när man är uppe i varv.
Elva vaknade jag igen, och låg och drog mig en stund, men sedan var vi tvungna att gå upp eftersom vi behövde åka hem. Snacka om att kroppen inte längre är van vid att ha sådana fester... Man skulle behöva ha fyra dagar efteråt för att komma igång igen. Sömnen verkar liksom bli viktigare och viktigare. Ålderstecken... 

Väl hemma efter att ha hämtat Mallan och Millan hos svärföräldrarna så blev det en kort paus innan det var dags att vara kyrkvärd. Idag var PRO:s sång & musikgrupp med och sjöng. En massa sånger med fina texter. Och tyvärr är jag så blödig att jag började gråta under en sång. Kanske kan jag försöka skylla blödigheten på sömnbristen, men sanningen är väl att jag helt enkelt är en sådan person som lätt gråter. Man önskar då att man kunde låta tårarna rinna lite vackert, men det går inte. Jag får hålla tillbaka för att inte hulkgråta... Ja, käre barn... 
Hade lätt kunnat böla till alla sånger de sjöng, men lyckades hålla mig till en. Det räcker liksom för mig att jag vet att det sitter en man där som nyss förlorat sin hustru och som är där för tacksägelsen, och så sjunger kören såna där typiska PRO-sånger: De sista ljuva åren, Man ska leva för varandra osv. med dragspel och gitarr. Det var fint!
Men det var den här sången som blev droppen som gjorde att det rann över. Stackars kören. De måste trott att jag mådde jättedåligt. 


Jag bara är sådan att det räcker att jag börjar tänka på den närvarande änkemannen, och sedan far tankarna iväg åt alla möjliga håll. Till vänner som förlorat någon. Sedan går det liksom inte att få stopp.

Jag var lika sentimental igår på kalaset, då Habbelinas mamma höll tal till sin dotter. Undrar om jag kommer att kunna hålla tal på Mallans 50-årsdag började jag tänka. Då är jag 75. Och sedan skenade tankarna iväg så att jag fick gömma mig bakom kameran och fokusera på den. Lättrörd... japp, det kan man nog kalla mig.

På gudstjänsten idag fick jag också en annan fundering. Typiska PRO-låtar skrev jag här uppe. Ja, ni vet vilka jag menar, sådana där klassiska låtar som man i alla tider hört pensionärer sjunga. =) Och då började jag tänka: Vad beror det på att det är en viss sorts sånger pensionärerkörer sjunger? Kommer vi att sjunga samma sånger när vi är "panchisar"? Eller kommer man framöver att få höra pensionärskörer sjunga "Poker face", "Personal Jesus", "Highway to hell" osv.?   ;-)

Min fundering blir alltså egentligen om det är så att man som pensionär gärna sjunger sådana sånger som man är uppvuxen med, eller om man helt enkelt helst vill sjunga sånger som handlar om livet och att ta vara på den sista tiden osv. Typ "Man ska leva för varandra"...

Nej nu ska jag ta min träningsvärkande kropp och dra mig mot sängen. Natti!

Min första fest som bartender!

Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 19 februari 2011

fredag 18 februari 2011

Bild 2 - en bild på mig!

Det här är jag och min älskade Nikon! =)

Dagen som idag är!


Published with Blogger-droid v1.6.5

 Idag blev det inte riktigt som det var tänkt, för de vi skulle besöka drabbades av magsjuka. Istället fick A, O och lillfaddran med oss till stadsbiblioteket - där jag inte varit sedan 2007 visade det sig när jag använde mitt lånekort igen. Hade visst en förseningsskuld på 5:- som jag inte ens visste om. Men hon tog bort den för hon tyckte det var preskriberat nu. Tack! =)
Jättefint hade det blivit där - mysiga små rum och en massa media. Varför har jag inte varit där då? Ja, jag arbetar ju i en byggnad med ett bibliotek så jag brukar låna där. Men nu har Mallan bestämt att vi ska åka dit regelbundet - för det fanns MASSOR med bra CD-böcker till henne! Till mig också visade det sig!

Efter bibblobesöket så blev det thai-buffé. Mums! Vi gick en sväng till CL.O.T också men det var middagsstängt och vi hade tre inte så tålmodiga barn med oss, så vi får återkomma en annan dag.

Under den här veckan har dte blivit mycket tittande på gamla kort - och man blir ju alldeles till sig av att få fram alla minnen igen. Foton är jätteviktiga för mig. De påminner mig och säger mig saker som jag glömt.

Smyglyssnat...

Har nu lyssnat igenom låtarna till morgondagens melodifestival, eftersom vi ska på fest och inte kommer att se det. Jag tror mest på Playtones. Sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad jag tycker om de andra. Men låten "the king" var lite glad och rockabilly kan väl aldrig vara fel?

Bild 1 - någon jag umgås mycket med!

Här är kvinnan som jag umgås mycket med under veckorna. I princip 35 timmar varje vecka men inte riktigt, och det känns liksom aldrig som att vi fått tillräckligt med tid ihop ändå. En kvinna med humor, stort hjärta, reslust och nyfikenhet. Hon är bra på att reflektera och är genomtänkt. Hon är konkret, har lätt för att visa känslor, är en god lyssnare och en snäll vän.

torsdag 17 februari 2011

Ny utmaning!

För ett tag sedan bloggade jag utifrån ett tema/dag, men nu ska jag testa att blogga utifrån följande teman med foton/bilder:

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2:a bilden: En bild på dig själv.
3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11:e bilden: En person du kan berätta allt för.
12:e bilden: En bild på din vardag.
13:e bilden: Du och någon klasskompis.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Kan bli roligt!!!

I will remember you...

M slökollade på en film medan jag grejade med datorn,och helt plötsligt får jag höra en sådan vacker sång, nämligen den här:

Det skulle ha blivit...

...raggmunk med stekt fläsk. Men det blev pannkaka av alltihop!
Published with Blogger-droid v1.6.5

A tribute to FBK! ;-)

Alltid gläder det nån... typ Lisa! =D





Från tiden då det begav sig...

Detroit Diesel under sin guldålder... I Skövde tror jag det är...

Och sen några andra som också uppträdde i Skövde:


Mera historia...

...men alla fotografier kanske egentligen är historia? Hur som helst så har dessa några år på nacken! =)


Tillbakablick...

Kollar igenom gamla foton av olika anledningar... Hittade MASSOR av mysiga foton som behövde få komma upp till ytan igen! =)


onsdag 16 februari 2011

Lite foton...

 Älskar verkligen det vackra ljus som vår fina sol bjuder på!


Det var min tur att bjuda på fika i fredags - och då blev det Sportlovssemlor som vi firade vårt kommande lov med! Tyvärr glömde jag min sprits hemma så grädden blev inte så vacker...



Hittade en kusin till Scream-masken i snön häromdagen...

tisdag 15 februari 2011

Till en vän...

Så liten plats en människa tar på jorden.
Mindre än ett träd i skogen.
Så stort tomrum hon lämnar efter sig.
En hel värld kan inte fylla det.

Alla hjärtans dag!

Mallan hade en mysig dag igår tillsammans med Emmelie. De var först på Tidaholms museum och pysslade, vilket de tyckte var kul. De passade också på att kolla in brandbilen :-)
Bra ordnat av Karin & Co tycker jag! Å inte kôsta dä nôtt ens! 


Sedan fick vi fika hos mormor & morfar. De fick välja mellan Smörgåsfika, Semla-fika eller kakfika. Gissa vad de valde??? Mormor hade köpt present till Mallan, en jättefin orm som direkt döptes till Anna. Anna Konda. ;-)



Sedan fick de också någon slags ny lera med små kulor i liksom. Jättefräckt! Det sysselsatte pysselprinsessorna lääänge.



Som avslutning på dagen var det dags för biobesök. Och nu får jag ju tyvärr erkänna att de blivit så stora att de vill gå på bio själva. Så jag får väl se alla nya tecknade filmer själv, eller på DVD... Eller jag kanske kan låna lillfaddran lite då och då...? Men då får vi nog träna på att se filmer som är längre än en timma... ;-)

Trassel var filmen tjejerna såg på, och de var helnöjda när de kom ut från bion. Jag, mamma och Millan hade traskat ringleden runt under tiden de kollade film och jag lovar att det var INTE skönt i den kyliga blåsten, men skönt att få röra på sig lite.




När vi kom hem fick jag lite hjärtepresenter av M och Mallan;
Tulpanbukett
Gelehjärtan (mina favoriter!)
En fint dekorerad ask med en "skatt" inuti



och, det bästa av allt:

EN PUSS!!!

Gå ut med mig matte!

Published with Blogger-droid v1.6.5

Bildspel...

Något att fundera på...

Vilken stil har jag, vill jag ha?
Published with Blogger-droid v1.6.5

En gigant!







Loppisdags!

söndag 20/2 är det loppis i boulehallen igen mellan 9-13! Om ni är sugna på att ha ett bord där så är de bara att ringa
Ingemar 076-7867335
eller
Rosemarie 073-9711260

Ett bord kostar 100 kronor.
Fika finns till försäljning!

Tyvärr kan jag inte vara med denna gång, men jag och Mallan laddar inför nästa loppis. Då har vi också hunnit röja ur hennes rum ordentligt - så då finns det ännu mer saker att sälja!

måndag 14 februari 2011

Vill ha!!!

Bilden är lånad från Scandinavian Photo.

Visuell kommunikation

När jag fyllde 30 fick jag min Nikon D40. Jag hade då tidigare fotat med systemkamera, men inte en digital, och var van vid det. Men nu fanns det ju ett Auto-läge på den nya kameran, och jag har i princip enbart använt detta läge... Jag tänkte länge och väl att jag skulle läsa igenom kameramanualen och försöka lära mig kameran så att jag kunde utnyttja den till fullo, men icke... Tur då att jag nu går kursen Visuell kommunikation på högskolan i Jönköping. Uppgiften under lektion 2 är att läsa igenom sin kameramanual! =)




Nu går jag dock och suktar efter en D7000... Men den kostar mer än den heter om man säger så. Tror dock att det fungerar att använda mina gamla objektiv till den... Måste ta reda på att det är så. I så fall kan det definitivt vara värt att spara ihop till en sådan. Vill ju inte göra mig av med Morfars kamera och objektiv, men tycker dte är jäkligt synd att de bara ligger i en kameraväska. Så om det går att kombinera dem med en digital Nikon så vore det hur bra som helst!!!

En stor kram...

...till er alla på alla hjärtans dag!
Published with Blogger-droid v1.6.5

söndag 13 februari 2011

EasyRice

Har nu testat min nya Tupperware-produkt EasyRice som man kokar ris i micron med. Jag måste erkänna att jag var skeptisk först, men den visade sig vara riktigt bra. Man bara gjorde i ordning riset och vattnet , ställde in det i micron och ställde den på 8-12 minuter beroende på vilket sorts ris det var. Så himla smidigt att kunna ägna sig åt den andra maten (kycklinggryta i mitt fall) och bara låta riset sköta sig själv. Utan att behöva röra, utan att det kokar över osv. Kanon!!!

Bilden är lånad från www.tupperware.se

Gårdagens schlagerlåtar...

Igår satt vi ju i schlagersoffan hemma hos goda vänner (tur det eftersom vi måste sanera hemmet från hundhår innan vi tar hit folk, solljuset är nice men avslöjar alltför många hemligheter på golvet... Igår valde jag att gå ut och gå istället för att dammsuga... ;-)
och det var väl en del låtar som gillades, men kanske inget som man direkt fastnade för. Just nu är det bara Brolles låt som jag kommer ihåg refrängen på...

Såhär tänker jag kring gårdagens bidrag:

7 days and 7 nights - Brolle 
Han har en riktigt bra röst, han har utstrålning! Men jag blev ändå lite besviken på låten. Hade förväntat mig en annan slags låt tror jag. Men som sagt - refrängen kommer jag ihåg.  Fick också lära mig att hans namn uttalas Med O inte Å... Jag har liksom alltid sagt "Brålle"... Oops... Nu är frågan om Millans brorsa heter Brålle eller Brolle?

My heart is refusing me - Loreen 
Intetsägande tyckte jag... Hon har bra röst, och den är modern. Kanske växer efter ett par lyssningar. Vem vet?

Ge mig en spanjor - Babsan
Babsan är Babsan - och hon/han gör det hon/han är bäst på: SPEXAR! Lite svajig sång i verserna, men helt okej i refrängen. Inte riktigt i klass med "La dolce vita", men helt klart underhållning, och vilket häftigt nummer sedan! Coolt med den scenen!!!

Vaken i en dröm - Elisabeth Andreasson Andreassen
När den här låten spelades igår så började vi i soffan plötsligt prata. En av soffdeltagarna uttryckte sig såhär: Nu måste jag sova för den här passar som godnattvisa. Lite sant var det. Det kunde lika gärna varit en Sonja Aldén-låt, och då kanske den hade klarat sig bättre? Fast Bettan har helt klart en röst som är makalöst stark och bra, så det kanske ändå var låten som var för seg? Vacker text dock, och jag tror att den kan bli en sån där kyrkolåt som man får höra lite då och då i olika sammanhang. Kanske begravningar? 
Har lyssnat på den igen, och då fick jag t.om. tårar i ögonen, då jag tog in hela texten och lyssnade mer koncentrerat. Den är ju jättefin! Men ändå saknar jag liksom lite känsla hos Bettan. Tror att Sonja hade gjort den bättre... Eller kanske Sanna.

I´m in love - Sanna
Jahoo, vilken skillnad utseendemässigt! Hon ser ut som Brigitte Nielsen! Superröst har hon, och låten kommer många att sjunga på. Lite "flat" tyckte jag dock att den var. Men den kommer att växa av ett par lyssningar.

Oh my God! - The Moniker
Får mig att tänka på DiLeva, och i soffan konstaterade vi att han är en sjukt bra sångare. Daniel alltså. Att sjunga falsettsång på det viset, i en så pass "komplicerad" låt är avancerat. Bra gjort! Den sticker ut lite, den är glad och lite tokig. Inte dum alls!

Elektrisk - Anniela
Svårt att höra vad hon sjöng tyvärr. Det gröna runt hennes axlar fick alla i soffan att reagera. Från 5 år till 40... =)
En låt som ingen kommer minnas om 5 år. Tyvärr...

Like suicide - Christian Walz
Oh, jag gillar hans röst. Så bra, så bra! Den här låten kommer vara en av favoriterna på min Schlagerskiva 2011. =) Men det är ingen låt som sätter sig första gången man lyssnar på den...

Ja, vi var ju rätt nöjda med vilka som gick vidare, förutom Loreen då... Hade hellre sett Christian i andra chansen.

Bilden är lånad från svt.se

Snyggt halsband!

Jag är med och tävlar om ett snyggt halsband från Miss Dee på Patricias blogg! Var med du också!

Mallans rum

Nu har vi bestämt oss för vilka möbler vi ska handla till Mallans rum. BARA IKEA! =) Tack vare en oväntad inkomst så kanske inköpet inte ligger så långt borta... =)

Alla foton är hämtade från ikea.se

Ikväll ska jag och Mallan på linedance igen, och M ska gå på bio med goa grabbar. De ska se "Åsa-Nisse". Jag hade gärna sett den också, men dansen går före! Jag kan ju se den på DVD...