tisdag 30 augusti 2011

Patti Smith - så värdig!

Idag fick Patti Smith polarpriset - och gudars vad hon är värd det! Vilka låtar, vilken känsla, vilken medmänsklighet hon sprider omkring sig. Hennes tal gjorde mig alldeles rörd!!!

H%C3%A4r%20f%C3%A5r%20Patti%20Smith%20Polarpriset

 De av Patti Smiths låtar som jag gillar bäst är följande:










Om ni missade sändningen från polarprisbanketten - så ska ni se den i efterhand på TV4-play, för jösses vilka musiker och sångare som gjorde versioner av Pattis låtar!!! 

Kul dag på jobbet!


Före ugnen...


 
Att sätta igång och baka plommonkaka klockan halv elva en tisdagkväll kanske inte är riktigt klokt, men vad tusan... Polarprisbanketten är på TV och jag har lite att pyssla med under de 45 minuter kakan ska vara i ugnen.. Skulle ni vilja baka den också så kommer receptet här:


Plommonkaka
 75 gram smör
2 dl strösocker
2 del vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg (gärna stora ekologiska)
10-12 plommon som halveras
(ca 2,5 dl bär efter smak, om man hellre vill använda det)

* Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
* Blanda allt utom plommonen i kastrullen och häll smeten i en smord och bröad form.
* Kärna ur och halvera plommonen och lägg dem ovanpå smeten i formen.
* Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter på 175 grader.
* Servera med en klick vaniljglass


söndag 28 augusti 2011

Öl eller bensin?

Ja, så heter en av danserna vi fick lära oss idag. Hann dock inte nöta in den ordentligt för jag behövde åka hem med Mallan så hon kom i säng i hyfsad tid. Det verkar dock vara en rolig dans  - många roliga steg!


Den andra dansen, som vi lade mest tid på, kändes faktiskt helt okej och lätt att lära sig, när jag väl fattat vilket håll jag skulle "pointa" åt. Det är då mina varningsklockor ringer - för oftast är det just de danserna som jag aldrig sedan lyckas sätta... Hm... Kan detta bli ett undantag?


Vi repeterade förra veckans danser också - och det är ju pinsamt att erkänna att TROTS att jag tränade på dom idag, ja IDAAAAG, så var jag vilsen som en hare på månen när vi skulle dansa dom. Det gick bättre till slut, men pust vad jobbigt när hjärnan inte är med. Och yrseln gjorde sig hela tiden påmind vid varje snurr i början på Devotion... Men det blev också bättre, så jag bet ihop... Yrsel ska med yrsel fördrivas... kanske...

Förra veckans danser...

Förra söndagen började linedancekurserna igen - HURRAAA! Vi började med att repetera vårens danser, så när det var dags för kursen så var jag redan trött, hihi! Men det var två sköna danser, som dock gjorde mig lite snurrig... Får nog grunna på om jag kan ta bort lite snurrar (och titta framåt hela tiden...)

Devotion - en dans till en Sanna Nielsen-låt av Maggie Gallagher som brukar göra bra danser


Alabama Slammin´ - en skön modern countrylåt och en rolig dans!

lördag 27 augusti 2011

Som amish ungefär...

Har idag besökt både ett nybyggt och modernt slakteri och en gård där man lever som förr i tiden. Ungefär som amish-folket. MYCKET intressant, och jag kunde inte låta bli att redigera den här bilden direkt. Gillar den!


På besök på en speciell gård


En favorit just nu...

fredag 26 augusti 2011

Hur många söta barn finns det i världen?

Det finns väääldigt många, och här är foton på ännu en. Mallan frågade mig häromdagen hur många barn som kunde vara världens sötaste barn?
"Du säger ju det till en massa barn att de är världens sötaste unge, och till mig... Men bara EN kan väl vara sötAST?"
Jadu min dotter - du är den finaste jag vet! Men det finns en massa söta barn i världen. Så är det bara.

När jag redigerade det här sista fotot så beskar jag först kortet så att mamman inte kom med, eftersom jag skulle ha fotot fokuserat på lilltjejen. Men det blev inte lika bra. Det här kortet är bäst såhär - med mammans varma blick och leende mot glada lilltjejen.

In action!

Att fotografera actionbilder är så himla roligt - och här är en bildserie med tjejernas tränare som har målvaktsträning med ett gäng. Skulle jag slänga mig så skulle jag gå sönder...

torsdag 25 augusti 2011

Idag dominerade dom blå!


 

Vad dom kämpade!!! Idag spelade dom på Vallensås arena mot Åsarp/Trädet och de gjorde en riktigt bra match. Kämpade och dominerade på planen. Tyvärr hade dom inte tur vid anfallen, vilket dock det andra laget hade så därför slutade matchen 2-0. Men de var nöjda ändå, och det ska de verkligen vara för det var en fröjd att se dom idag! De hade också börjat peppa varandra på planen och nu börjar lagandan komma! Ååååhhh, vad jag kan sakna den känslan - att vara ett lag!
En sak som störde mig lite var att domaren hade sin dotter på planen och coachade deras lag under tiden som han dömde... Kändes sådär faktiskt...

Papperslapp med betydelse...

På en psykologilektion sista året på gymnasiet fick vi göra en övning där vi skrev positiva saker om varandra. Den lappen betydde massor för mig, och den är inklistrad i min dagbok från den tiden. Jag var nog ganska bra på att lyssna på den tiden. Det ska jag blir bättre på igen.
Men "snäll" - vad betyder det ordet egentligen?
På alla hjärtans dag hade elevrådet på Rudbeck som tradition att sälja nejlikor som man kunde ge bort anonymt. Två av dom som jag fick är också inklistrade i min dagbok. De värmer fortfarande!

onsdag 24 augusti 2011

Vallmoblom



Du satt i en hängande trädgård.
Den hängde på ett enda hår en livets parasolldag.

Du lyfte med trädpiplärkan mot skyn
utan att fråga om det bar sig.

Du kunde inte leva på att stenen består
och blomman förgår.

Du kunde inte dö bara på detta:
att gravarna bära härdiga stenar
som alltid stå ut med
att grav lägges till grav.

Nu blommar för din flyktiga bräcklighets skull
vallmon, din blomma.
För din skull hissar jag opiets fana.
För din skull dricker jag, spiller jag vin.

Alltid lovar jag dig
att binda vackert i kärvar
nuen som tiden skar.


Harry Martinson: Ur Passad
Vallmo-kjol i sommarsol
vallmo-dans i måneglans
vallmo-mun sidentunn
vallmo-röda blommor glöda,
 vallmo-vild
vallmo-mild
vallmo-vind mot Majas kind.


Paraplyposering!


Stämmer definitivt på mig!


lördag 20 augusti 2011

Bloppis igen!!!

Fler saker som är till salu! Allt är diskat! Eventuell frakt betalas av köparen!

Söta små skedar! 10:-

Frukt och grönsaksfat 20:-

Saker att leka affär med! 20:-
Saker till dockan! 20:-

Bamseservis - saknas två fat...  20:-

Martiniglas från Tupperware 10:-
Lekservis i porslin 20:-

Plastmuggar, bestick, fat m.m. 20:-

Plasttallrikar i kraftig plast 20:-
Det är bara att höra av sig om man är intresserad av att köpa nåt!

onsdag 17 augusti 2011

Glädjeämnen i vardagen...

...finns det många. Den här fina teckningen förgyllde min morgon!

Oskyldig boule...

Här kan ni kolla ni som tror att boule är en oskyldig sport... ;-)




tisdag 16 augusti 2011

Gå genom den trånga porten...

I söndags var det gudstjänst vid Soldattorpet i Pershov, Klämmesbo. Då pratade Bosse Präst om att man inte alltid ska välja den breda enkla vägen, och de stora portarna. Istället kan det vara längs de krokiga små grusvägarna som man får uppleva den vackraste utsikten och får de bästa upplevelserna. Det kan också vara så att om man tar sig igenom den trånga porten så visar det sig att det är mödan värd... Klokt, och det går att tolka in många saker i det han säger. Ta inte alltid genvägarna och de snabba vägarna!


Idag har det varit en bra dag - mycket prat med kollegorna och en hel del som blivit "klart". Roliga nyheter och många skratt - det är mitt jobb det! =)

Efter jobbet fick jag njuta av lyxen av en timmes massage utomhus i vår trädgård. Guuud så skönt! Tack snälla Maria för det! Det bästa är - att det kommer att upprepas på torsdag! Snacka om lyx!!!
Sedan gick vi till badet och invigningen av minigolfbanan - tack samhällsföreningen för trevlig invigning! Mallan gillade tårtan och jag var oerhört frestad av den men lyckades stå emot! =) Kaffet var dock mycket gott!

Sedan blev det en liten motionsrunda, och jag blev alldeles stum i benen efter en kilometer. Kunde inte förstå varför och kände mig konstig i kroppen. Efter ännu en kilometer kommer jag på det... när åt jag senast egentligen??? Hm... Vid 12-tiden visade det sig... och sedan hade jag bara druckit kaffe. Inte konstigt då att jag blev konstig... Jag skulle behöva ha en mat-och-sov-klocka, ja, en sån som Skalman har. Kan ingen uppfinna en sån app till mobilen?
Ännu fler bilder från mina gamla dagböcker...


Idag börjar bockjakten. Undrar hur det går för min M... Han är ute i skogen nu. Eller vänta, nu kom det nog en bil...
Låt oss hoppas att någon jägare kunnat hjälpa denna bock...

måndag 15 augusti 2011

Vilken start!!!

Idag har jag fått lyssna till en mycket duktig föreläsare och pedagog. Men jag ska skriva mer om det en annan dag när jag smält det lite och tänkt igenom dagen och vad den satte för spår. Men stora spår har den satt. Den har ändrat en hel del...

Bjuder på lite fler inblickar i mina dagböcker...
Hoppas att ni haft en bra dag!