lördag 31 maj 2014

Lite plast till sommarfesten kanske?

Jag har ju en vän som säljer Tupperware - och nu fick jag nya erbjudanden som gäller för de närmsta veckorna. Något som ser intressant ut? Hör av er så fixar jag det!





Say something

Mallan lyssnade på spotify när hon bakade förut och då fick jag höra den här låten för första gången. Hördes direkt att det var en snyftlåt - och när jag hittade videon blev jag inte direkt mindre tårögd. Mycket vackert. Mycket tungt. Men fint!

fredag 30 maj 2014

VG

Det är mycket som händer nu, och jag försöker att inte bli frustrerad över att jag inte hinner blogga om det. Men innerst inne blir jag det, för jag VILL blogga. Inte för att jag MÅSTE. Utan för att jag VILL! Men bloggen kan liksom inte bli prioriterad tyvärr.
Idag fick vi veta hur det gått på engelskakursen gällande den uppsats vi skrev. VG. SÅÅÅÅÅ himla gött. Det är ju bara en liten fjuttig engelskakurs jag gått, men det har varit ett riktigt påhäng under hela året. Den har också känts extremt viktig eftersom vi behöver fler engelskalärare bland de yngre åldrarna i kommunen.
Att få avsluta året med ett VG i muntliga delen och ett VG på den skriftliga är bara så himla skönt så det finns inte!!! Särskilt eftersom jag hade en del bekymmer med att få G på den muntliga delen i höstas. Så enkelt som jag trodde att det skulle bli blev det inte. Det ställs inte mindre krav på engelskalärarna för de yngre barnen. Snarare är det extra viktigt att man då låter dem höra bra uttal och ordföljd då. Men nu är jag KLAR! De flesta i min studiegrupp ska fortsätta till hösten och plugga engelska för år 4-6. Det ska INTE jag göra.
Jag orkar inte helt enkelt. Det hade ju varit bra annars, men det är ingen bra idé att plugga samtidigt som man jobbar 100%. Och har en aktiv fritid.

Men nu ska jag FIRA!!!


söndag 25 maj 2014

En nackdel...

En nackdel med att ha mycket att göra, är att man inte hinner träffa alla familjemedlemmar och vänner så mycket som man skulle vilja...
De vi träffar allra mest är alla fotbollsföräldrar, och de är ju jättegoa så det är inget jag lider av alls. Men det finns ju många fler som det vore kul att hinna träffa lite oftare. =)

De här t.ex.


Det ska väl lugna ner sig nån gång...

Surprise!

För ett par veckor sedan ringde det på dörren och Mallan sprang upp och öppnade. Sedan ropade hon försiktigt på mig... Mamma... eh... du har besök. Typ...

Utanför stod dessa musikanter och spelade! Vilken överraskning! Vilken grej! SÅ HIMLA ROLIGT! Blev verkligen glad i själ och hjärta! Det värmde! TACK Rickard och Filip!


söndag 18 maj 2014

Många foton blir det...

Hittills i maj har jag nog tagit uppemot 8000 foton... Det är ganska många, och jag har massor av bildredigering att fixa med. Många bilder jag vill visa också, men idag får det bara bli en liten kik på en bild på vår vackra dotter.



söndag 11 maj 2014

Tur man har vänner!

Den här helgen har jag varit mycket lycklig över alla fina vänner jag har. Vänner som fixar pizza, som hämtar och lämnar och kör på min dotter, som kommer hit och käkar brunch och står ut med trångboddhet och rörig värdinna ;-)

I fredags var det discodags igen! Kolla vilka snyggingar som skulle dit! =)



onsdag 7 maj 2014

Nytt liv!

Jag vet att det föds mer än ett barn i sekunden i världen. Det kan man bland annat beskåda på worldometers sida.

Alla de barnen är viktiga. Men ibland föds det barn som är mer viktiga för just dig. Idag föddes ett sånt barn för mig. Vänner som fått sitt första barn - och det är stort. Jag fick glädjetårar i ögonen och hjärtat skuttade extra glatt! Så roligt med nytt liv! STORT GRATTIS till familjen!

Här föds en fjäril! 



söndag 4 maj 2014

Lycka...

...kan vara att åka i en Mercury Montclaire -59 =)
De här raggarna var cruisingens snyggaste!




fredag 2 maj 2014

Kladdkaka deluxe!

Hittade ett recept på en kladdkaka a la Rocky road. Den bakade jag och bjöd fotbollsföräldrarna på vid bortamatchen igår, fast jag gjorde ju lite justeringar så att receptet passade mig förstås. =)
Här kommer receptet efter mina justeringar!

150 gr smör
3 dl socker
3 ägg
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

2 dl minimarshmallows (1 dl att dekorera med)
ca 18 dumlekolor skurna i bitar
2 dl cashewnötter delade i grova bitar (1 dl ska strös över)
1 dl jordnötter

Smält smöret i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop det till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 22-24 cm i diameter) med löstagbara kanter, eller ännu hellre en vanlig form som du klätt med bakplåtspapper då dumlekolan gärna sätter sig i botten. 
Strö över cashewnötterna och sätt in i ugnen, 180 grader ca 20 minuter. Lite längre om du inte vill ha den så kladdig. Jag tog 25 minuter.
Precis när du tagit ur kakan ur ugnen strör du minimarshmallows över kakan så att de smälter in i kakan. 
Låt den kallna ordentligt i formen.
Pudra kakan med florsocker och servera med grädde eller vaniljglass.
Nästa gång jag bakar den ska jag nog ta med ännu mer nötter, kanske pistagenötter också. En kaka man kan vidareutveckla efter tycke och smak! =)




torsdag 1 maj 2014

Underbart galen fotografering!

Jag har så många vackra vänner (faktiskt alla!), och flera av dem förstår inte exakt hur vackra de är. Att ta foton som gör att de ser hur vackra de är, är det bästa jag vet. Att försöka visa dem hur snygga de är!
Alla kan bli kass på kort, men alla kan också bli bra på kort och det ÄR roligt att ha snygga kort på sig själv som man gillar.
Fick möjligheten att ta bilder på en vacker vän som dessutom just nu är gravid, vilket bara gjort henne ännu vackrare! Hon hade en galen foto-idé, och den nappade jag på direkt. Syrran hjälpte till att måla, och voila: En gravidmage med hundvalpar i blev resultatet! =)







Besiktningar...

Väntade och väntade och väntade på att få resultatet på cellprovskontrollen. Sedan låg det där i brevlådan. Och då ville jag helst inte öppna det, för man vet ju inte vad det står i det. Knepigt det där...
Men jag klarade mig igenom den besiktningen. Skönt! Tre år till nästa gång.

Sedan var jag på vårdcentralen för att ta en massa prover och kolla läget. De proverna visade sig också vara helt ok, men självklart är ju mer nedåt på vågen väldigt önskvärt. MEN, det är väldigt skönt att se att alla de där medicinerna jag trycker i mig faktiskt hjälper kroppen att fungera bättre. Synd att de ska behövas bara. Det är ju bara mitt eget fel att de behövs liksom.

På jobbet har det också varit hälsoundersökning. Företagshälsovården och vårdcentralen tycker inte helt lika... och jag väljer att lyssna på min diabetessköterska i första hand.
Jag hamnar alltid på helt kassa nivåer när det gäller det där cykeltestet. Varför har jag egentligen inte riktigt fattat, för jag tycker inte på nåt sätt att det är jobbigt. Men min kropp har snabb puls och då försämrar det läget.
Jag har, och har alltid haft (så länge de har haft koll på min puls) ganska hög vilopuls. Vad man kan göra åt det vet jag inte riktigt, men gissar att träning är enda möjligheten att sänka den.
Nåja, jag vet ju att jag inte är i toppform på något sätt. Träna, träna , träna är det som gäller. Och nu helst bygga muskler också.



Mallan har vi också fått åka till vårdcentralen med. Träffade en kanonbra läkare som verkligen fattade läget och kunde lugna henne. Hon har med största säkerhet migrän. Hon får förvarningar av typen synstörningar, domningar i arm och kind/käke, sluddrigt tal, kraftig ensidig huvudvärk och illamående/kräkningar. Läskigt förstås, och många tankar som rör sig i huvudet när man mår konstigt. Nu vet vi hur vi kan göra när det händer igen, och så får vi se om vi kan häva det på detta sätt - annars får vi utreda vidare kring vad som utlöser anfallen.