Hög tårtbotten
Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 18 cm i diameter behövs 3 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
Till en form på 30 cm i diameter behövs 7-8 stora ägg 2,½ tskbakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i 1 glas. Fyll upp med
socker i glas 2 /i samma nivå som äggen) Fyll 1/3 del av glas 3
med potatismjöl och resten vetemjöl.
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i 1 glas. Fyll upp med
socker i glas 2 /i samma nivå som äggen) Fyll 1/3 del av glas 3
med potatismjöl och resten vetemjöl.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt ( minst 4 min) Blanda
potatismjöl, vetemjöl och bakpulver noga. Sikta i detta i
äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag. Skall
du göra en chokladbotten tar då 1/3 kakao, 1/3 vetemjöl och
1/3 1/3 dl potatismjöl.
potatismjöl, vetemjöl och bakpulver noga. Sikta i detta i
äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag. Skall
du göra en chokladbotten tar då 1/3 kakao, 1/3 vetemjöl och
1/3 1/3 dl potatismjöl.
Pensla formen med lite olja eller kokosfett. Rita ut en rundel
av formen på ett bakplåtspapper och lägg den i botten på formen.
Klipp ut remsor och klä kanten. Tänk på att kakan höjer sig rejält
så ta till på höjden.
av formen på ett bakplåtspapper och lägg den i botten på formen.
Klipp ut remsor och klä kanten. Tänk på att kakan höjer sig rejält
så ta till på höjden.
Grädda kakan enligt:
20 minuter för 2 ägg, 25-30 minuter för 3-4 ägg och 35-40 minuter
för 5-6 ägg. Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror
att den är färdig
för 5-6 ägg. Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror
att den är färdig
Kom ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram
äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom
också ihåg att inte öppna ungsluckan under de första 20 minuterna,
då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund
äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom
också ihåg att inte öppna ungsluckan under de första 20 minuterna,
då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund
1 kommentar:
Å jag ska äta bröllopstårta! :)
Skicka en kommentar