Testar ett nytt recept på semlor idag. Ska nämligen bjuda på fika på ett möte i veckan. Jag letade upp ett recept som lovade luftiga semlor, så nu återstår att se om receptet håller vad det lovar.
Luftiga semlor
Ingredienser
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
15 dl mjöl (ca 900 g)
Vill man kan man smaksätta med 1-2 krm kardemumma.
Tillagning
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm blandningen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg och knåda den ca 5 min i köksassistent eller 10 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar