Lika god ljummen som kall, och nästan allra bäst dagen efter. Här kommer receptet, som jag tror att jag fått från en kompis en gång i tiden.
Sockerkaka
3 dl socker
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
Fyllning
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa sockret och äggen vitt och luftigt. Tillsätt bakpulver och mjöl. Sist blandar du i det kokande vattnet och sedan häller du det i en smord och bröad (jag brukar använda mannagryn).
Låt kakan gräddas i ugnen i ca 40 minuter och 200 grader.
Under tiden kokar du ihop fyllningen. Häll allt i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Det ska koka i 3 minuter och du behöver röra hela tiden så det inte bränner fast i botten. Jag har också kokat det i mikron, och då kört 30 sek i taget.
När kakan är klar stjälper du upp den och delar den på mitten. Fördela fyllningen på kakan och lägg sedan på kakans överdel igen. Pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar