Bokhyllan

Här kommer jag att fylla på med de böcker jag läst - och en liten kommentar! =)Börge Lundgren - Bara man e fantastisk. Eddie Meduza
En biografi skriven av tre som tyckte mycket om honom vilket märks. Men den känns ändå mycket realistisk och den förklarar så mycket kring varför han var den person han var.
Elly Griffiths - En kvinna i blått
En deckare i engelsk Midsomerstil med en bra story och intriger. Lättläst! 

Elaine Eksvärd - Medan han lever
En bok om sexuella övergrepp på barn. Elaines pappa förgriper sig på henne och när hon blir vuxen beslutar hon sig för att anmäla. Boken innehåller också kloka skrifter från Rädda barnen om hur vi kan förebygga övergrepp.


Andreas Ekström, Johanna Koljonen - Främling, en bok om Carola
En bok om fenomenet och människan Carola, dock inte av henne själv vilket jag först trodde när jag köpte boken, utan av två fans. Jag trodde att jag hade följt hennes liv ganska ordentligt, men fick lära mig en massa nytt. Medan jag läst har jag lyssnat och googlat och kollat klipp på youtube som beskrivs i texten. 

Vanessa Parody - Fifty shelves of Grey
Bitvis rolig. Här har gamla klassiker skrivits om i en mer sexig variant. Vissa blir ganska kul, men ingen är särskilt minnesvärd.

Jojo Moyes - Sophies historia
En spännande berättelse som börjar under första världskriget. Ett porträtt är huvudperson, och detta porträtt får man sedan följa in i vår tid. 

Jojo Moyes - Toner i natten
Fin och händelserik berättelse om en familj som ärver ett hus som är i stort behov av renovering. Många historier kretsar kring huset och vävs ihop. 

Lars Kepler - Stalker
Spännande och läskig deckare där man knappt vågar kolla ut genom fönstren på kvällen sen...

Lars Kepler - Kaninjägaren
Riktigt läbbig deckare. Man kan inte sluta läsa.


Leif GW Persson - Kan man dö två gånger?
Intressant kriminalroman där man får klura en del. 

Fredrik Backman - Björnstad
Ännu en klockren bok av Backman. Denna är lite mörkare dock. Viktig historia att läsa. 


Nicola Marsh - Guldkorn av kärlek
Steve Rockwell älskar utmaningar men får en kanske alltför svår utmaning när han tvingas hitta en kvinna för att säkra förmögenheten. Han bestämmer sig för Amber och försöker få henne att förstå att de båda tjänar på uppgörelsen. 

Becca Fitzpatrick - Ljug för mig
Spännande berättelse om Estelle som pga vittnesskyddsprogram får flytta och byta identitet. Hon lämnar pojkvännen Reed som också får byta identitet och plats. Hon träffar Chet - och livet blir än mer komplicerat.

Becca Fitzpatrick - Black ice
En thriller av författaren till serien Fallen ängel. Detta är dock ingen fantasy utan ett drama som utspelar sig i Klippiga bergen. Britt och hennes väninna blir tagna som gisslan av två killar. Britt börjar få känslor för den ene av dem och allt blir komplicerat. Bra bok!

Emma Hamberg - Vårjakt i Rosengädda
Starka känslor i denna fortsättning på Tessans äventyr. En mamma med hemligheter, och en gäst med hemligheter. Slutet gör att jag undrar om Emma Hamberg börjat på fjärde boken än? Annars borde hon göra det NU! =)


Emma Hamberg - Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Andra boken om Tessan som startar upp restaurang på Kinnekulle. Hon träffar vänner, det uppstår komplikationer och det blir en hel del kärlek. Jag har redan börjat på tredje boken. De ger mersmak!

Maud Mangold - Ängeln utan vingar
En ny trilogi från Maud Mangold som skrivit om Landet innanför. Denna historia är enklare skriven och kanske inte lika spännande som Glaspärleresan
men bra story. Den handlar om Tea som en dag kommer till landet på andra sidan där skednäsorna, jordänglarna och månhararna bor.
Där behöver hon hitta sin vän Gabriel som försvunnit. Detta är första boken i trilogin Skuggspelet.

Karin Bojs - Min europeiska familj de senaste 54000 åren
En fantastisk bok i faktagenren som handlar om släktforskning, dna, vår historia och vårt ursprung. Jätteintressant, och den borde ingå i
historieundervisningen.

Viveca Sten - I stundens hetta
Midsommarhelg i Sandhamn, och ett mord som drabbar många på olika sätt. Nora Linde blir inblandad och hennes vän Thomas som är krim.insp. kommer ut till ön för att lösa fallet. Spännande och inte lätt att klura ut vem som är den skyldige.

Klas Ingesson - Det är bara lite cancer - om livet, döden och myten om mig själv
En bok där Klas själv berättar om sin sjukdomstid, sin tid med fotbollen och sin sista tid i livet när han vet att det inte finns någon återvändo. Stark. Jobbigt att läsa. Men fint.

Fredrik Backman - Min mormor hälsar och säger förlåt
Ännu en helt fantastisk berättelse av Backman. Denna borde läsas av alla lärare så att de kan få lite förståelse för hur det är att ha koncentrationssvårigheter och att tänka på ett annat sätt än man upplever att "alla andra gör". Så många perosnligheter finns med i denna bok. Jag älskar den!

Jonas Jonasson - Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
En väldigt rolig bok i samma anda som "100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann". I denna bok är det en kvinnlig arbetslös präst, en kriminell och våldsam typ samt en receptionist som på nåt vis hittar varandra och börjar att samarbeta. Sjukt rolig!

Jan-Philipp Sendker - Hjärtats innersta röst
Fortsättningen på "konsten att höra hjärtslag" och lika gripande i sitt språk som den. Jag fastnade direkt och berättelsen är helt fantastisk. Jag vill bara veta hur det fortsätter och hoppas att det kommer en tredje bok!

Emma Hamberg - Rosengädda nästa!
En rolig bok som handlar om Tessan, Bror och Jane vars tre olika öden sammanflätas och de blir vänner. Hög igenkänningsgrad i många saker och skriven på ett lättläst sätt. Gladbok helt enkelt!

Jojo Moyes - Livet efter dig
En bok som jag sträckläste eftersom jag skulle se den på bio och jag ville ha läst boken först. Sträckläste och grät, grät, grät. Den här berättelsen är väldigt gripande och detta är en sån bok jag aldrig kommer att glömma. Läs den!

Todd Burpo och Lynn Vincent - Himlen finns på riktigt
Lättläst och intressant bok om en fyraårig pojke som blir svårt sjuk och nästan dör. Mirakulöst tillfrisknar han och berättar sedan för sin familj lite i taget om att himlen finns och hur det ser ut där.

Lloyd Jones - Att tro på Mr Pip
En stark bok om kraften av ledarskap, berättande och fantasi. Matilda bor på en tropisk ö där kriget håller på att förstöra allt. En vit man bor där, Mr Watts - och han tar över när läraren lämnar ön. Tillsammans läser de Charles Dickens Lysande utsikter och skapar hopp i den annars hopplösa situation de befinner sig i.

Pascal Vallin Johansson - Dömd
Svensk fantasy med änglar , talande djur och onda människor, för äldre barn/ungdomar. Första delen i en trilogi om Amargi. Mystisk och lämnar många frågor. Måste läsa de andra två böckerna innan jag kan ge en bra recension tror jag.

Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka 
Första boken om polisapsirant Kajsa och konstnären Zeta. Uppbyggd i korta kapitel ur olika personers vinklar. Lättläst och fångade mig. Grym berättelse, som jag försökte hitta lösningen på under hela boken, men misslyckades.

Sylvia Day - För dig blottad, För dig sedd, För dig nära
De första tre böckerna i Crossfire-serien (som jag trodde var en trilogi - men blev grymt besviken när jag kom till slutet av bok tre... hehe). Först tänkte jag att dte var lite väl likt Femtio nyanser. Fast sedan fastnade jag i storyn i alla fall och då var det kört. Lättläst och hett minsann...

Jan-Philippe Sendker - Konsten att höra hjärtslag
Helt fantastisk kärlekshistoria som man fastnar i från sida 1 och sedan måste man läsa klart boken. Väldigt vacker. En historia man kommer ihåg. Och jag älskar när de nystas fram en historia för varje sida som går. 

Simona Ahrnstedt - En enda hemlighet
Här får man följa karaktärer från "En enda natt" och boken kan läsas fristående, men jag är glad att jag läst första boken också. Då får man än mer förståelse. Här är det playboyen Alexander som får huvudrollen, tillsammans med läkaren Isobel. Bra bok som man inte vill lägga ifrån sig... om man gillar romance förstås! =)


Truman Capote - Summer crossing
En novell av författaren bakom bl.a. "Breakfast at Tiffany´s". I boken får man också läsa en del om författaren och hur denna novell hittades. Intressant! Novellen är lite hoppig tyckte jag, och var svår att komma in i, men det kan ha berott på språket. Den har ett annorlunda slut...

Linda Lovelace - Inferno
Tragisk historia som jag först såg som film med Amanda Seyfried. Baserad på just denna bok - och jag är tacksam att allt som är med i boken inte är med i filmen. Vidriga saker är hon med om. Enligt henne själv är det vad som verkligen hände. Ibland känns det som att boken är en hämndbok. Har hon varit med om allt hon berättar om så kan man förstå det!


Jenny Holmes - Heta nätter
Jag vet inte vad jag hade för förväntningar på denna bok som beskrev sig själv som "fysisk romantik", men jag trodde inte att det skulle vara en bok med sexnoveller. Men det var det. Inte dåligt skrivna, men det blir lite mycket till slut. En bok man nog ska ta en novell då och då i... =)

Simona Ahrnstedt - En enda natt
Simonas nya serie som inte utspelar sig i historisk tid utan i nutid. Jag var skeptisk först, men är nu helt såld och nästa bok är beställd. Natalia De la Grip och David Hammar borde inte dras till varann av många olika skäl - men det gör de förstås. Kanske att det blev lite väl mycket saker som hände mot slutet - men då var man ju redan fast så det var inget som stoppade mig. =)


Elisabet Nemert - Röd måne
Jag älskar Nemerts historiska böcker med berättelser om starka kvinnor som kämpar sig över diverse hinder och samtidigt tar för sig av livet. Denna bok handlar om Indra som växer upp under 1600-talet då häxjakterna i Sverige är igång.


Henning Mankell - Katten som älskade regn
En bra bok för barn och vuxna som tar upp saknad och berättar om katten som försvann och som var i regnlandet. Om liv och död, vackert skriven.


Maud Mangold - Svart glas
En ungdomsbok av en av mina favoritförfattare. Denna bok är djup och kan nog analyseras väldigt mycket. Vore intressant att höra andras tankar kring den. Jag gillar den skarpt - men förstår den ju på mitt sätt. Andra uppfattar den förmodligen på många andra sätt. För mig handlar den om att leva med en psykiskt sjuk förälder, och att ha strategier för att överleva det...

Tiffany Reisz - Helgonet
Original sinners-serien och denna boken utspelar sig både i "nutid" för Nora och i den tid då hon lär känna Sören. Mycket bra! Vill läsa nästa del NUUU!


Tiffany Reisz - Härskarinnan
Jag tyckte ju att den tredje boken i serien om Original sinners slutade väldigt konstigt, och det berodde på att det kom en fjärde bok. Den här boken reder ut en del som varit "oskrivet" innan och den är bra, men det "underjordiska" livet är för mig fortfarande en gåta.

Sylvia Day - Längta
En lättläst men lite tråkig bok som inte riktigt kommer igång liksom... Den kunde varit så mycket mer än bara det den är just nu... en kärleksroman med vissa heta stunder och sen inte så mycket mer. Storyn är lite platt - tycker jag.


Simona Ahrnstedt -  Överenskommelser
Andra boken i trilogin om slottet Wadenstierna. Utspelar sig 1880, och kanske är den bästa av de tre böckerna eftersom den inte är lika lätt att förutsäga handlingen i. Det är många vindlingar och krokar på vägen. =)

Barbara Hannay - När vindarna vänder
Piper behöver hitta en man snabbt och ber sin gamle vän Gabe om hjälp. Det visar sig att det kanske är Gabe hon helst av allt vill ha... Eller? Lättläst romantik!

Simona Ahrnstedt - Betvingade
Första boken om det svenska slottet Wadenstierna utspelar sig 1349. Illiana Hneriksdotter blir av misstag kidnappad av Markus Järv, och denna händelse får oanade konsekvenser. 

Simona Ahrnstedt - De skandalösa
Erfarne Greve Gabriel Gripklo möter ungmön Magdalena Swärd på slottet Wadenstierna och de ingår ett hemligt avtal som inte riktigt tar den väg som någon av dem tänkt sig. Sista boken i Wadenstierna-trilogin.

Fredrik Backman - Britt-Marie var här
Återigen en underbar bok som handlar om människor som inte "passar in i mallen". Helt fantastisk beskrivning av olika personligheter. Dessutom om kärleken till fotboll. I love!

Suzanne Collins - Hungerspelstrilogin; Hungerspelen, Fatta eld, Revolt
Jag väljer att skriva om dessa böcker som en trilogi - för det finns inte en chans i världen att man kan läsa bara en eller två. Man måste igenom dem alla tre. Mycket spännande och intressanta. Framtidsdrama med många dramatiska scener, och i bakgrunden för alltihop en kärlekshistoria som är mycket komplicerad.

Sherrilyn Kenyon - Nattens begär
Har man väl börjat med Dark Hunters - så fastnar man lätt... Det finns dock bara två som är översatta till svenska, så nu återstår att läsa på engelska...

Sherrilyn Kenyon - Nattens lekar
Ännu en bok i serien om the Dark Hunters. Lättläst och bra verklighetsflykt =)

Sherrilyn Kenyon - Fantasy Lover
En romance-bok med grekiska gudar, fantasy och hett, hett, hett. =) Tog ett tag innan jag kom in i den, men sedan var jag fast. Ingår i Dark-Hunter-serien. 


Virginia Andrews - Vindsträdgården
Läser om de där böckerna man sträckläste som liten. Vet inte riktigt vad man ska säga. Tycker inte den är särskilt bra skriven, men förstår att storyn lockade oss mellanstadietöser... Fast nu... Nej.

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Nyckeln
Sista delen i trilogin om Engelfors. I den här boken händer det grejer, och man vet inte vem man ska lite på någon gång... Bra, och som vanligt känns det tomt när man kommit till sista delen i en serie. Hoppas dessa författare fortsätter att skriva ihop. 

Tiffany Reisz - Prinsen
Tredje boken, och den sista trodde jag, i serien om The original sinners. Nu börjar det hända grejer - och då syftar jag inte på allt sex som är med, för det blir man nästan immun mot efter ett tag - utan den kriminalhistoria som växer fram. Helt plötsligt är boken en deckare istället för en romantisk dravvelbok. Men är det verkligen den sista boken? I så fall slutar den med världens värsta cliffhanger!

Tiffany Reisz - Ängeln
Andra boken om The original sinners. Först var inget vidare, men eftersom jag köpt hela trilogin på en och samma gång så var det ju bara att läsa på. Storyn blir helt klart bättre i andra boken. Då får man liksom lite mer bakgrund. Mycket BDSM... Inte särskilt barntillåtet.

Henrik Lange - 99 filmer du slipper se
Rolig bok med mycket korta resuméer av kända filmer. Sånt här älskar jag. Önskar att jag hade förmågan att vara så rolig själv. =)

Tiffany Reisz - Sirenen
En bok som hävdar att den är allt Femtio nyanser-böckerna borde ha varit. Jag håller inte med. Den här boken berör mig inte. Den är en sån där skval-läsar-bok som kräver väldigt lite hjärnaktivitet. Knappt upphetsande alls trots att den nog har det som syfte...

Amos Oz - Hur man botar en fanatiker
En liten bok om fanatism, som vrider och vänder på begreppet.

Ann-Marie Körling - Nu ler Vygotskij - eleverna, undervisningen och Lgr 11
Hon är min stora pedagogiska förebild, och jag önskar så att jag bara "ägde" hennes sätt att undervisa på. I den här boken får man konkreta tips på hur man utmanar eleverna och gör dem till ägare av sitt eget lärande.

Henrik Lange - 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom
Sammanfattningar av kända romaner i serieform. KUL!

Thomas Pfitzinger-Drewes - Upplev kyrkorummet
En metodikbok i Kyrkopedagogik som kan användas både för lärare, barn- och ungdomsverksamhet i kyrkan eller när man ska guida i kyrkan. Många konkreta tips.

Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar - Döden
Sista delen i serien. Det här är böcker jag inte vill vara utan, jag var liksom lite för ung på tiden det begav sig för att förstå helt och hållet vad som hände. Nu ska jag spara dessa böcker till min dotter, så att hon får läsa dem när hon är gammal nog. Viktigaste böckerna jag läst på länge.

Gaile Parkin - Mrs Angels tårtbageri
En bok i samma anda som damernas detektivbyrå, fast lite rörigare. Men mot slutet knyts de lite ensamma trådarna ihop till sist. Mna får följa Mrs Angel som bakar tårtor, och de kunder som beställer av henne samt hennes grannar. Allt i skuggan av AIDS/HIV.

Fredrik Backman - En man som heter Ove
En av de bästa böcker jag någonsin läst. Den glömmer jag aldrig! Man kan inte berätta så mycket mer om handlingen än att den handlar om Ove som bor i ett radhus, och som är en rätt grinig typ som man får lära känna mer och mer i boken. Fantastiskt vacker, djup, rolig och tänkvärd!

Dan Brown - Inferno
Läskigt verklighetsbaserad. Man grunnar en del över världen och framtiden. Klart läsvärd! Dessutom lär man sig en hel del om Dante och andra kulturella historiska platser och föremål.

Sylvia Day - Synda
En enda lång erotisk novell skulle man kunna kalla den här boken. Har man läst om de femtio nyanserna så är den här...grövre... och liksom sämre. Eller så är jag mätt på sån litteratur. Kanske funkar fint att läsa nån annan gång...

Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar, 2. Sjukdomen
Efter att ha sett TV-serien är man lite beredd och vet vad som händer. Man har också bilder av karaktärerna i huvudet hela tiden. Den är bra. Den är läskig att läsa för uppenbarligen skedde saker som man idag inte ens kan tänka sig vara möjligt. Vilket förtryck - och vilka fördomar. Må vi aldrig hamna i det igen!

Rachel Ward - Döden i dina ögon
En ungdomsroman med en spännande och oväntad story. Den får mig att fundera på livsfrågor... En klart läsvärd bok som jag kan tacka en av mina elever för lästipset. Kanske att den blev lite konstig i slutet, men ändå trovärdig.

Johanna Thydell - Det fattas en tärning
Författaren till "I taket lyser stjärnorna" (som för övrigt gått en författarkurs tillsammans med en av mina vänner - "jag mötte Lassie") har skrivit ännu en ungdomsroman. Denna bok handlar om att sakna sin pappa, en pappa som lever och finns någonstans, men som inte är tillgänglig. Riktigt bra!

Nora Roberts - Om drömmen blir verklighet
Kate lever ett inrutat liv som revisor och längtar efter att få bli delägare i revisionsbyrån där hon arbetar. Hon tror sig inte om att bli älskad utan gömmer sig bakom sina siffror och magsyretabletter... Men en dag råkar hon ut för något hemskt och tvingas förlita sig på andra ett tag. Det blir hennes räddning.

E L James - Femtio nyanser av frihet
Tredje boken om Mr Grey och hans psyke. Fortfarande sträckläsninsgbra, men nu börjar sexscenerna bli lite för igenkänningsbara och lika varandra emellanåt. 

E L James - Femtio nyanser av mörker
Bok nr två om Anastasia och Christian. Sträckläste, och längtar efter nummer tre...

E L James - Femtio nyanser av honom
Het bok med mörka undertoner. Spännande och gripande. Man vill bara ha mer - och längtar tills nästa bok kommer ut. Lite som Nora Roberts böcker fast i utvecklad form...typ... ;-)

Jonas Gardell - Torka inte tårar utan handskar. Kärleken 1
En bok om 80-talets homosexuella och AIDsepidemin. Mycket gripande och oerhört bra skrivet. Oerhört tung också. Måste läsas! Ger nya perspektiv.

Alexander McCall Smith - Den gode maken på Zebra Drive
Damernas detektivbyrå är underbar! Här händer det grejer. Finns mycket visdom i de här böckerna. Den här boken är lika bra som alla de andra. Men i denna är det mer "kriser". ;-)

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Eld
Andra delen i Engelsforstrilogin! Lika spännande som första, och lyckliga slut får man leta efter i någon annan bok. Nu måste jag längta efter tredje boken tills 2013...

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Cirkeln
 Första delen i trilogin om Engelsfors och sex tonårstjejers kamp mot det onda. Jag sträckläste den, och kommer att kasta mig över nästa del! Gillar min inte fantasy ska man nog inte ge sig på den här. Men man kan säga att den är en kombination av fantasy och deckare.

Claes Svahn - Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen
Sånt här både fascinerar och skrämmer mig. Fascinerar mig för att jag har svårt att förstå hur man kan hamna i det, och skrämmande just för att det blir så tydligt att man just kan det. Intressant läsning - och läbbig.

Natascha Kampusch - 3096 dagar
En självbiografi om tjejen som blev bortförd som tioåring och inlåst i en trång källare i åtta år. En eloge för att hon besparat sig själv och läsarna en massa läbbiga detaljer. Otäckt är det så det förslår ändå.

Nora Roberts - Pärlor från månen
Hamnade av en slump på bok 2 i en trilogi om tre systrar på Irland. Den var helt okej, men det känns inte riktigt som att jag måste kasta mig över de två andra riktigt än. Kan nog vänta med dem ett tag.

Kate DiCamillo - Edward Tulanes fantastiska resa
En alldeles, alldeles underbar barnbok (som passar lika bra till vuxna) som handlar om en porslinskanin. Den är gripande, och ska man läsa den högt får man bita ihop rejält emellanåt. Så vacker text - och lika vackra illustrationer!


Nora Roberts - Trilogin om systrarna i Clare (Född ur elden, Född ur kylan, Född ur synd)
En trilogi som utspelar sig i Irland. Ganska given handling, men lättsam att läsa och vackra skildringar av omgivningarna.

Nora Roberts - Viljornas kamp
En kärlekshistoria från 1700-talets Skottland. Givetvis med en massa komplikationer, krig och död och motsättningar mellan skottar och engelsmän.

Dana Fowley - Hur kunde hon?
En självbiografi om Dana som växer upp i ett helvete - en av världens största och värsta pedofilhärvor. BLÄ!

Nora Roberts - Rivaler och älskande
Kärlekshistoria som utspelar sig på en tidning. Två journalister börjar reda i ett dödsfall som kan vara ett mord...

Nora Roberts - En kvinnas smak
En typisk NR-bok som utspelar sig mest i en hotellrestaurang och huvudpersonerna är en expertkonditor och hotellägaren. =)

Mario Reading - Nostradamus försvunna profetior
En Da-Vinci-koden-liknande bok. Korta kapitel. Maffig deckarhistoria som utspelar sig bland romer, och det är väldigt intressant att få veta mer om deras liv. Lätt att läsa och svår att släppa.

Nora Roberts - Äppelblom
Söt rik tjej förlorar sitt arv och måste börja bygga upp sitt eget liv och försörja sig. Då möter hon äppelodlaren Chase och kärlekshistorien är igång! ;-)

Thomas Sjöberg - Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken
Hm, ja... den var liksom inte så intressant som jag hade trott. Och jag skiter egentligen i vad han haft för sig i sitt liv... Så, nej, det var ingen bok jag läste med förtjusning.

Johan Theorin - Nattfåk
Kriminalroman med övernaturliga inslag. Lite läbbig, men väldigt bra. Svårt att klura ut vad som hänt. Man blir överraskad hela tiden. Det gillar jag!


Nora Roberts - Förföljd av det förflutna
En deckare som handlar mycket om hundar och hundträning - det gillade jag!

Nora Roberts - Dödligt villospår
En av N.Rs bättre romantiska deckare. Den innehåller bl.a. en seriemördare, djur och givetvis ett komplicerat förhållande.


Nora Roberts - Som en drömbild
En bok för mig - handlar om en fotograf som blir kär i en lärare, och jag känner igen mig i båda! =)

Becca Fitzpatrick - Förlorad ängel
Del två i serien om Nora och Patch, den fallne ängeln... Slutet är en rejäl cliffhanger och nu återstår att vänta tills i oktober på del 3!

Becca Fitzpatrick - Fallen ängel
Nora träffar en kille som visar sig vara en fallen ängel. Är han ärlig mot henne eller försöker han bara att utnyttja henne??? En twilight-saga fast med änglar istället för vampyrer.

Nora Roberts - I syrenernas tid
En typisk NR-bok. En kvinnlig impulsiv bilmekaniker och en förnuftig affärsman fattar tycke. Problem uppstår. Gick fort att läsa.

Alexander McCall Smith - Miraklet på Speedy Motors
Jag älskar böckerna om Damernas detektivbyrå. De är söta, trevliga, lättsamma och ändå deckare. Inga blodiga mord eller våldsamma äckelhändelser. Bara mysterier som detektivbyrån får klara upp.

Nora Roberts - Red Lily
Sista delen i trilogin om "trädgårdsmästarna" och förstås den del där spökfrågan får sin lösning. Jag har läst den på engelska, och i början var det motigt, men sen kändes det lika naturligt som att läsa på svenska.

Karin Brunk-Holmqvist - Potensgivarna
En underbar bok om två gamla systrar som lever tillsammans - och hur deras liv blommar upp när det flyttar in en ny granne. =)

Christen Haden - Virka läskigt söta figurer
En inspirationsbok med amigurumis av det mer läskiga slaget; vampyrer, ninjor, zombies m.m.

Phaidon - The photo book
En bok med en samling av foton, allt från klassiker till moderna foton. Riktigt, riktigt bra inspiration!

Nora Roberts - Nyckeln till ljuset
Första delen i en trilogi om tre kvinnor som träffas under konstiga omständigheter. Lite åt fantasy-hållet.

Nora Roberts - Begravt i glömska
En ganska lång Roberts-bok, med lite annorlunda stuk. Ett mysterie, lite deckarkänsla och historiska tillbakablickar. Och så en man som är världens bästa förstås! =)

Nora Roberts - En doft av snö
En mysig romantisk historia, med en vresig och tillknäppt man vars känslodörrar öppnas av ung kvinna. Ganska klassiskt alltså... ;-)

Ylva Ellneby - Titta vad jag kan!
En bok om barns utveckling från födsel till 7-årsåldern. Lätt att läsa och följa, många bra tips på lekar som passar i olika åldrar osv. Många bra tips på hur man motverkar stress hos barnen.

Ulf Stark - En stjärna vid namn Ajax
En jättesöt bok om att ha en hund som sin bästa vän och hur man känner när hunden dör. Så fin och lätt att ta till sig!

Mats Uddholm - Pedagogen och den musikaliska människan
En bok om musikens betydelse i våra liv och hur vi lärare kan ta tillvara på det, samt en massa tips på hur man kan jobba.

Ordalaget bokförlag - Allt om män, handbok för kvinnor
En rolig bok om allt du kan behöva veta om män.. med glimten i ögat!

Nora Roberts - Värld av illusioner
En prinsessa vill få vara som en vanlig människa för en stund... och så träffar hon en man som hon börjar att älska. Men kommer han att älska prinsessan?

Rebecca Brandewyne - Den grymma kärleken
En destruktiv kärlekshistoria som utspelar sig i 1800-talets Irland och som tar en massa oväntade vändningar.

Nora Roberts - Från denna dag
Hester blir förälskad i serietecknaren och grannen Mitch och hennes son Radley beundrar honom också. En typisk Robertsbok... 

Nora Roberts - Hemligheter
Hannah arbetar som agent och blir kär i en av dem hon ska beskydda. Det komplicerar situationen förstås...

Nora Roberts - På slaget tolv
Den bästa Roberts-bok jag läst hittills. Mycket action, och mer deckarstil. Phoebe arbetar som gisslanförhandlare och dras in i ett fall där någon är ute efter henne. Den här boken är inte så förutsägbar som många av Roberts böcker är. I like! 

Nora Roberts - Mer än en blick
Abra är byggnadsingenjör och blir kär i arkitekten som ritat hotellet som hon ska bygga... Också en typisk Roberts-bok... 

Nora Roberts - Som en skugga om natten 
En Roberts-bok med drag åt fantasy-hållet. MYCKET romantik!!! OJ, oj, oj...