söndag 24 juli 2011

Klarbärsmarmelad

Snabb klarbärsmarmelad med vaniljstång
 
2 burkar
 
750 g urkärnade klarbär (bigarråer eller körsbär fungerar lika bra)
500 g syltsocker
1 vaniljstång
 
Lägg bären i en kastrull och mixa dem hastigt med stavmixer. Det gör inget om det finns en del större bitar kvar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Lägg frön och den urskrapade stången i kastrullen tillsammans med syltsockret. Koka kraftigt i ca 8 minuter och ställ sedan kastrullen åt sidan. Skumma av marmeladen och häll sedan på väl rengjoda och heta burkar. Du kan också hälla i plastburkar och frysa marmeladen. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan gör samma sak med krusbär..det blir riktigt smarigt...Fin Bild....Mick

hakker sa...

Jaha, men nu får även fröken uppdatera... hur går det för chefen med plintarna?

Anonym sa...

Testade receptet. Jättegott!