torsdag 17 april 2014

En bra sak igår!

Igår blev inte mycket rätt. Damm i kameran som orsakade fläckar på bilderna, och idoga försök att blåsa bort det som misslyckades hela tiden. Sedan engelskaföreläsning via datorn där programmet hela tiden kastade ut mig varpå jag fick den sista engelskaföreläsningen innan tentorna i fragment och fick försöka förstå vad det hela gick ut på. Frustration!!! Gaaahhh!!!
Men EN bra sak hände igår - jag lyckades nämligen filma när två av larverna omvandlar sig till puppor! HÄFTIGT! Ganska svårt att få syn på eftersom det går relativt fort och man inte sitter och stirrar på dem hela tiden. Men den här gången hade jag tur. Jag anade att det var på G och riggade kameran. Häftigt! Nu vore det kul att lyckas tajma in när den färdiga fjärilen föds fram också.

Jag gjorde två versioner av filmen, en snabbspeedad och en i realtid (heter det så? Kommer inte på nåt bättre ord just nu). Här är den lite speedade versionen. 8x snabbare.Jag lyckades till slut få bort dammet i kameran, och tack vare en snäll kurskompis som antecknat under föreläsningen så kunde jag räta ut en del frågetecken. Så då försvann frustrationen en smula.
Nu är det mest en massa fjärilar i magen på mig inför tentorna. En muntlig redovisning och en skriftlig rapport. Och jag måste ju komma igång...typ i förra veckan borde jag ha kommit igång...

1 kommentar:

maria sa...

wow vad coolt! har jag aldrig sett förut utan att David Attenborough är med ;-)