fredag 2 maj 2014

Kladdkaka deluxe!

Hittade ett recept på en kladdkaka a la Rocky road. Den bakade jag och bjöd fotbollsföräldrarna på vid bortamatchen igår, fast jag gjorde ju lite justeringar så att receptet passade mig förstås. =)
Här kommer receptet efter mina justeringar!

150 gr smör
3 dl socker
3 ägg
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

2 dl minimarshmallows (1 dl att dekorera med)
ca 18 dumlekolor skurna i bitar
2 dl cashewnötter delade i grova bitar (1 dl ska strös över)
1 dl jordnötter

Smält smöret i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop det till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 22-24 cm i diameter) med löstagbara kanter, eller ännu hellre en vanlig form som du klätt med bakplåtspapper då dumlekolan gärna sätter sig i botten. 
Strö över cashewnötterna och sätt in i ugnen, 180 grader ca 20 minuter. Lite längre om du inte vill ha den så kladdig. Jag tog 25 minuter.
Precis när du tagit ur kakan ur ugnen strör du minimarshmallows över kakan så att de smälter in i kakan. 
Låt den kallna ordentligt i formen.
Pudra kakan med florsocker och servera med grädde eller vaniljglass.
Nästa gång jag bakar den ska jag nog ta med ännu mer nötter, kanske pistagenötter också. En kaka man kan vidareutveckla efter tycke och smak! =)




1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se