måndag 30 juni 2014

Kameralös

Har precis varit på en roadtrip to Bankeryd och Scandianvian Photo för att lämna in min kära kamera. Det visade sig vara ridån som pajat så det var bara för dem att skicka den till Nikon. Kommer ta minst fyra veckor och kosta semesterpengarna typ... :-( Tråkigt, men jag vill ju ha en fungerande kamera.
Tydligen var det ett vanligt fel, eller hur man ska säga. Man kan jämföra med en bil som man använder mycket och behöver serva med nya delar ibland. Ridån förväntas klara ca 100000 exponeringar, men kan ibland skita sig innan förstås eftersom det är så med prylar. Inget som gick på garantin tyvärr.

Han tyckte om att jag vekligen använde min kamera - och tog reda på att kameran har, under de två år jag haft den, tagit nästan 62000 bilder. Det är 31000 bilder/år. Det är 85 bilder per dag.
Så, jaa, jag använder verkligen min kamera. Och det är lite tomt att inte ha den.
Kameran på mobilen verkar ha gett sig också, den vill inte fokusera. Men värre saker än materiella saker inträffar - så jag tänker inte grotta ner mig i detta. För några år sedan hade jag gjort det. Jag hade förmodligen bölat och skrikit också. Men inte nu. Har inte fällt en tår. Bara släppt iväg lite djupa suckar.
Det ordnar sig.
Det brukar det göra.

Och förmodligen kan många i min närhet dra en lättnadens suck över att slippa mig och min Nikon som smattrar ett tag... ;-D

Sista bilden kameran tog. Blev ridån måhända bländad av det underbara motivet och tänkte "stopp - bättre än såhär bli det inte!"? Det får vi aldrig veta, men gav upp gjorde den i alla fall. =)

Inga kommentarer: