torsdag 11 december 2014

En riktigt bra film!

Har ikväll sett "Maleficent" med familjen. Mallan fick den i sin kalender. Vilken bra film! Hamnar lätt bland mina bästa filmer. Perfekt story - där ondskan inte bara är ond, och där det finns en anledning till varför hon är ond.

Hämtad från Comicvine

Självklart bölade jag en skvätt här och där. Kanske behöver jag se fler sådana här filmer för att lätta på trycket. I söndags var det tacksägelse i kyrkan för ännu en av de som "alltid funnits" i byn. Och jag försökte verkligen att tänka på annat, men jag bara tycker sååå synd om hennes man som lever ensam kvar. Det kändes patetiskt att vara den i kyrkan som inte kunde hålla tårarna tillbaka särskilt mycket alls under hela gudstjänsten när hennes man satt där också, men är mina kranar öppna så har jag svårt att stänga dom.
Jag funkar ungefär såhär;
Jag ser personen som är "ensam" kvar i livet och hamnar först i att jag tycker synd om personen, sedan börjar jag tänka mig in i känslan av hur det skulle kännas att själv bli ensam kvar, och sen vandrar tankarna iväg mot att det snart är vi själva som är de som "varit i byn alltid" och hur blir det?  Och tänk alla som förlorat någon, och tänk alla som jag tänder ljus för - hur är det för deras familjer nu, och så saknar jag... och det gör ont! 
Jag VET att sånt är livet. Det är bara det att mitt förnuft och mina känslor jobbar dåligt ihop emellanåt. Beror självklart på vilken tid i månaden det är också förstås... M läser mig som en öppen bok där kan man säga...

Nåja... denna gudstjänst fick besökarna en rödgråten kyrkvärd som tog upp kollekt och som inte riktigt hade en röst som bar. Men det får jag bjuda på.
Läste någonstans om HSP - en ny "diagnos" på ett personlighetsdrag. Highly Sensitive Person. Kanske jag är? Kollade igenom "testet" och konstaterade att en del saker definitivt stämmer och andra inte. Jag tror ju inte riktigt på det där med att sätta in människor i fack. För alla är unika.
Känslig är jag, definitivt. Men det är ju bara att leva med det. Mallan får stå ut med att ha en pinsam mamma som gråter på bio t.ex.
Fröjereds kyrka får stå ut med att ha en kyrkvärd som inte fixar att tända tacksägelseljuset utan att tårarna rinner.Oj, behövde nog pysa här också... Tänkte ju bara skriva lite om den braiga filmen Maleficent.

1 kommentar:

maria sa...

har du också ett "liptygstycke" när du kollar på film? ;-)
mamma hade en stor röd sjal/snusnäsduk som alltid va med på bio, det va "lipduken" det!