måndag 13 juli 2015

Små grodorna, små grodorna...

Nej, någon dans kring stången blev det inte på midsommar. I år hann vi däremot att göra fina blomsterkransar. Fällholmen är kanske inte den mest blomsterrika ön, men det fanns gott om blåbärsris som vi kunde ha som stommar till kransarna.

Men det var ju inte där midsommarfirandet började. Vi startade med att införskaffa midsommarlunchen som bestod av de himmelskt goda räkbaguetterna som fiskerestaurangen i Otterbäcken saluför. Namnamnam... Dessa åt vi sedan när vi kommit fram till den norra (eller var det södra? Nåja, den sida vi inte låg på förra året i alla fall) hamnen på Fällholmen.


Vi avnjöt en lugn och harmonisk midsommarlunch i båten, medan det regnade och alla andra sprang in och ut med sina silluncher och färskpotatis. Vi tog det lugnt, och valde att ta vår traditionella midsommarlunch med köttbullar, korv, sill och färskpotatis på kvällen istället. Ett väldigt smart drag - för vi kunde sitta utomhus i solsken och äta med vackra Vänern som utsikt. Såååå gött!!!


Midsommaraftonen innehöll också jordgubbstårta, slappartid, vinst i den årliga kubbtävlingen. Och så en himla massa kuuuuul =). Bland annat spilld Mintuu Choklad som man inte bör gråta över. Haha!

Att klättra omkring på klipporna är mysigt och avkopplande. Här är det min M som är och utforskar omgivningarna.
I år slapp vi se ormarna som trivs så bra där ute - för de tyckte väl helt enkelt att det var lite för kallt för att fira midsommar med att ligga på klipporna och sola. 


På midsommardagen åkte vi till Sjötorp. Där blev det glass, restaurangbesök, shopping och till slut även lite bad. 19 grader i vattnet kändes orimligt när det var 9 grader i Vättern och 14-15 ute i Vänern. Men så var det i alla fall. När även Kapitänen (som aldrig badar annars) hade hoppat i så måste det ju ha varit badbart. Så jag plumsade i också. Det var helt okej! Men Lillfaddran (som jag nog snart får sluta kalla för lillfaddran för hon är snart 10...) var den som var först i plurret på annandag midsommar (Ja, för det kan man väl kalla söndagen?). Hon vann i alla fall glass till frukost. Bra gjort! =)
Två ljuvliga blomsterflickor från mina innersta hjärttrakter! LOVE YOU! 

Svensk flagga, blomsterkrans och två grabbar (eller i alla fall en kan väl kallas grabb) som också är med i närmsta hjärttrakten. Somrigt så det förslår!

 Ja, så kom den i alla fall den där solen - och värmde så pass att man kunde njuta av den i mer än en minut i taget. Faktum är att jag kommer att minnas vädret denna midsommar som helt perfekt. För visst regnade det, men inte hela tiden - och inte sabbade regnet något för oss heller. Söndagen var det hur fint som helst!
Vi hade liksom inte ens packat ner några badkläder - för det var ingen idé. Och - som jag sa till dottern - OM det mot förmodan blir badväder så kan vi bada i underkläderna.
Ja... sagt och gjort. Det var ju precis det vi fick göra. =)

Ännu en himla bra midsommar som kan läggas till minnesarkivet. Att samla på midsommarminnen är en trevlig sysselsättning! =)

Inga kommentarer: