söndag 24 juli 2016

Sommarkurs i Frillesås

I år hade jag hand om sommarkursen för HLKlubb. Jag satt på trappan och väntade på Gittan och Tuula och tänkte ta en selfie med Millan, men på fotot syns det tydligt att Millan har full koll på att våra besökare var på väg. =)

 Vi åkte neråt och tog en frukost/lunch vid fina Basta kvarn. God räkmacka! Mums!


På det här kortet är vi alla tre med faktiskt. =)

 Vi tog ett stopp (som blev ganska långt) vid en outlet i Borås, där vi träffade på en karl som vi berättade våra hemligheter för utan att han hörde.
Sen fick han en puss.

Vi fortsatte färden neråt och gjorde ännu ett shoppingstopp vid Fritsla tyglager. Vilken affär!!! Rekommenderas! Där fanns MASSOR med inspiration.

Väl framme i Frillesås som var målet för vår färd var vi såå hungriga, så färska räkor från fiskbilen, aioli, jordgubbar och en tur in på Coop blev det. Sen njöt vi!Dagen därpå tillbringade vi många timmar vid Tjolöholms slott där vi gick en guidad tur, och besökte allt som gick att besöka. Mäktigt ställe! Där hann vi prata om allt mellan himmel och jord.

En tidig dammsugare. Inte det smidigaste kanske...

Slottskyrkan

Efteråt letade vi loppisar, och det konstaterade vi att Hallandskusten inte har så bra koll på. Det fanns en del loppisar som hade öppet en söndag i månaden, eller varannan helg osv. Här i Skaraborg ser vi loppisskyltar överallt, men inte där.
Så vi tog oss mot Varberg för att kolla shopping där, och hittade en del affärer som vi gillade. Sedan blev det mat på en god restaurang i blåsten. =)

Det är häftigt när naturen tar över =) Gissa vad som gömmer sig här?


I det underbara hotellet som vi fick sova i tillbringade vi två nätter. Så mysigt är det.
Sista dagen tog vi en promenad till havet. Det blåste men var väldigt fint! Sedan åkte vi mot Äskhults by.

Äskhults by är en bevarad gammal by med tre gårdar som fortfarande ligger oskiftade tillsammans. Väldigt vacker plats mitt ute i ingenstans. Och vi fick se en fantastisk Ardennerhäst (jag tror i alla fall att det var en ardenner) i arbete.På vägen hem blev det ett ganska långt stopp i Ullared för lite fyndshopping. Sen en pizza i Smålandsstenar.
En härlig sommarkurs som alltid - men vi saknade Ulrika och Camilla!

Inga kommentarer: