lördag 28 januari 2017

Tips på bra serier!

På jullovet hittade jag några bra serier att titta på. Jag kollar knappt på TV alls längre, men att kolla på serier på Cmore, Viaplay eller SVTplay närhelst man har tid och vill - det passar mig ypperligt. Vill tipsa er om följande serier:

Outlander
Män i kilt, en särskild man i kilt vid namn Jamie Fraser, skottar som pratar skotska och spännande äventyr. Kan inte bli fel eller hur? ;-)
Skämt åsido så är det en riktig bra story som Diana Gabaldon hittat på om en kvinna som färdas 200 år tillbaka i tiden. Det är kärlek, hat, och spännande historier som grundar sig på Skottlands historia.

Bilden är lånad härifrån.

Timeless
Ännu en serie med tidsresor bakåt i tiden. Här färdas huvudpersonerna i en tidsmaskin och åker till olika historiska händelser för att jaga en skurk. Jätteintressant och kul att få de olika händelserna presenterade från en annan vinkling och med en liten twist =). 

Bilden är lånad från denna sida.


Fröken Frimans krig
Den här serien borde visas på alla högstadieskolor på historielektionerna. En riktigt bra lektion i den svenska kvinnohistorien. Serien tar upp homosexualitet, kvinnors rättigheter, prostitution och massa annat. 

Jag hittade bilden här.

The Shannara cronicles
En fantasyserie som baseras på Terry Brooks böcker om Shannara. Älskar man fantasy gillar man denna serie skulle jag tro. Jag gör det i alla fall, även om den inte är den bästa serie jag sett.

Bilden är lånad från denna sida.


Marvel´s Agent Carter
Härlig deckarserie med en stark kvinnlig agent i huvudrollen! 

Denna bild lånade jag från den här sidan.Inga kommentarer: