Vi hade köpt en påse tekakor från nåt bageri i Lidköping inför jakten... Fy skruttan vad de var torra!!! Hualigen! Jag fick akut behov av att baka egna igår kväll, efter första jaktdagen. Så idag har jag och M kunnat äta färska goda tekakor! MUMS!
Ingredienser (20 portioner)
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
- 3 msk honung
- 1 äggula
- 13-14 dl vetemjöl special
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
Tillagning
- Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
- Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
- Låt jäsa i 5 minuter.
- Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
- Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
- Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
1 kommentar:
tack! bra att ha på datorn! min fina receptbok hittade jag inte hemma, så detta ska jag spara o ha tillgängligt!
om man bara kunde bestämma sig för att hyra en ugn till lägenheten också.... :-)
kram kram!
Skicka en kommentar