Långpannebullar
ca 30 bullar (beroende på hur stora fyrkanter man skär...)
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 8-10 dl mjöl
Smörkräm
100 g smör
1 1/2 dl ströscoker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl marsánkräm
1. Smula ned jästen i en bunke. Värm smör och mjölk fingervarmt och slå det över jästen. Rör tills jästen löst upp sig.
2. Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl och arbeta ihop degen. Låt den jäsa i en halvtimma under bakduk.
3. Gör i ordning marsánsåsen och ställ den kallt (snabbmarsánpulver + mjölk).
4. Rör ihop smörkrämen.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så att den täcker botten i en långpanna (som du lagt bakplåtspapper i) 30x40 cm. Bred marsánkrämen över.
6. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsankrämen med ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut dem och låt svalna innan du skär dem i så stora bitar som du önskar. Jag är inte så noga med hur jag placerar ut de skurna bullarna så man kan göra så att de blir snyggare än det jag gjort. Men det smakar lika gott oavsett! =)
Såhär såg det ut innan ugnen. Inte så särskilt vackert. Men det blir gott, jag lovar! |
Färdiga att skära och äta. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar