tisdag 23 juli 2019

Kakor till kaffet

Ett litet recept till...



Kaffekakor

Deg
200 g kallt smör
1 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 msk snabbkaffepulver
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smörkrämen
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0,5 msk kallt kaffe

Lägg alla ingredienser i en matberedare och arbeta ihop degen. Forma två rullar 4-5 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i kylen i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter. Lägg dem inte för tätt på plåten eftersom de kan flyta ut lite. Låt sedan kakorna kallna.

Gör smörkrämen. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa i äggulan och kaffet.

Bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Förvara kakorna i en tät burk i kylen.

Inga kommentarer: