Här kommer receptet på en kaka som lätt hamnar på "sex-kakelistan". Ni som var med på Jessas möhippa förra året förstår preciiiiis vad jag menar.
Det är kollegan på jobbet som bjudit på den och det räcker med en liiiten bit för att man ska vara på väg till "chocolate heaven". Funderar på om man skulle kunna använda riktig choklad istället för kakao... men har inte testat det än.
Hade gjort den för att bjudan "Anderssons" på igår efter schlagern... men glömde helt av den... Förlåt!
Chokladtryffeltårta 12-15 bitar
"Skalet":
225 gr smör
5 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 ägg (idiotiskt... men men... man kan ju göra dubbel sats..)
3/4 dl socker
Fyllning:
100 gr kokosfett
2 ägg
5 dl florsocker
1 1/2-2 dl kakao
2 tsk vanillinsocker (men jag tog 2 msk och det blev minst lika bra!)
Arbeta ihop matfett, mjöl, ägg och socker till en del. Låt den bli kall. Kavla sedan ut 2/3 av degen och klä en låg, vid form (helst med löstagbar kant) ca 22 cm i diameter.
Smält kokosfettet och låt det svalna. Rör ägg och florsocker, tillsätt kakao och vanillinsocker samt sist det smälta kokosfettet lite i taget. Fyll tryffelmassan i formen.
Kavla resten av degen och lägg den som ett lock över.
Grädda på galler på botten eller första falsen nerifrån i knappt 200 grader ca 30 minuter eller tills den fått fin färg och ser torr och färdig ut.
Låt den svalna.
Kakan blir godare om den får stå en dag eller längre på en torr sval plats innan den serveras.
2 kommentarer:
mums! den låter sjukt god...
Den ser riktigt smaskig ut.Ser fram emot ett smakprov hi,hi.
Skicka en kommentar