lördag 14 november 2009

Mer adventsfint!


I torsdags kväll var jag ju och lyssnade på Marie från Hjo blomster när hon fixade adventsfina buketter och arrangemang. Man blev så inspirerad! Hon är så bra och trevlig att lyssna till, och jag fick lära mig massor!

Enda smolket i bägaren var den bristande respekten från folk som var där. Det var säkert 180 personer som satt/stod och lyssnade på Marie. Vi var knäpptysta.
Bakom oss stod det en klick med herrar som tjötade vitt och brett om ditten och datten - och här var viskningar inget alternativ. Man kan undra vad som fick dem att tro att de inte störde??? De fick tillsägelser men fortsatte. Lägg till detta ett gäng mammor med små barn. Och små barn låter, det vet jag också. Men om Mallan låtit så hade jag gått därifrån. Man får väl tänka på någon mer än sig själv, eller?
80% av tiden som Marie pratade så fick jag och andra anstränga oss till det yttersta för att höra vad hon sa. Istället fick vi lyssna på karlar som diskuterade både det ena och andra, barn som skrek och busade, mammor som försökte uppfostra sina barn, diskutera CTG, kurvor på MVC m.m.

Detta var ett exempel på vad vi fick lyssna på (och allt detta i en hög samtalston):

-Nej säger jag. Gör inte så!
- Nej!
- Nej sa jag!
- Nej, nu säger jag inte nej en gång till!
- NEJ! Nu åker vi snart hem!

Vid det laget var jag sååååå nära att vända mig om och be dem att åka hem. För det gjorde de ju inte...
Men det är då man känner att man är lite fel person. Då blir man den där hemska, petiga, trökiga läraren från skolan...
Men jag FÖRSTÅR verkligen inte hur man kan vara så respektlös!!! Dels visar man att man sätter sig själv i första rummet hela tiden, och att man totalt struntar i om andra hör eller ej. Dels är det respektlöst mot Marie som stod där framme.

Jag blev riktigt irriterad på mig själv för att jag satt och ödslade energi på att vara irriterad...

Men det blev värre... Hörde hur vissa av de som tjötat kritiserade den dåliga högtalaranläggningen efteråt. SUCK! När alla var tysta hördes det jättebra!!! Och om de nu hörde så jävla illa så kanske de kunde gått därifrån istället för att stå och prata och förstöra för oss andra???

Visa respekt! Man går väl inte på teater eller bio och sätter sig och pratar högt längst bak? Eller?
Varför då göra det på en föreläsning?

Blir så trött!

Men STORT TACK till Korsberga bygdegårdsförening som ordnade denna kväll som var kanonbra i övrigt!!! Och ert högtalarsystem fungerar utmärkt!

2 kommentarer:

Marie sa...

Man kan ju undra varför vissa envisas med att gå dit om de inte är intresserade...Jäkla folk!!

maria sa...

haha! undertbart inlägg!
själv satt vi vid ett fint ordnat bord igår o skulle lyssna på tal o presentationer, o det gick ju inte så bra med femtielva barn som SPRANG runt o TJOADE heeela tiden... o spanska är de ju också, så de har väl senare läggtider är vi nordliga...
usch, vad vi pratade elakt om dem igår. fast vi vet ju att det finns snälla också :) speciellt om de (VI!) är uppfostrade ;)