söndag 13 oktober 2013

Muggbröd

Att laga mat och baka kakor i muggar är populärt nu. Sök bara på mug-cake så ska ni se att ni får fram MASSOR av recept. Idag testade jag bröd, för jag var trött på Skogaholmslimpa... Brödet blir som en liten muffins och är helt okej att äta. Men kanske inte det godaste jag ätit.



Bröd i en mugg
3 msk mjöl 
1 krm salt
1 krm honung eller sirap
2 krm bakpulver
1 ägg
1-2 tsk olja
1 msk mjölk eller vatten
1 nypa brödkrydda


Börja med att blanda alla torra ingredienser i en mugg.
När de har blandats väl så tillsätter du först ägget och därefter olja och vätskan.
Blanda allt väl, det är enklast att få degen slät om du använder en gaffel att röra med.
Värm i micron på högsta effekt i 1.5 – 3 minuter.
Serveras precis som vanligt bröd, men tänk på att den är väldigt het när den kommer ur micron så vänta några minuter innan du äter brödet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska finnas goda chokladrecept också =)=) Har ej prövat men låter ju mumsigt om man är chokladsugen så där på en gång!
Kram LinaPina