tisdag 5 april 2011

En sedelärande saga?

Det var en gång en liten ôrebôtta som bodde i ett litet hus i en liten, liten by på landet. En dag skulle den lilla öreböttan få följa med sin kompis till stan och bada. Yippieee! sa hon och packade sin väska med alla saker som behövs för att åka till badhuset. Hennes mamma kollade med henne så att hon packat allt som behövdes?
Baddräkt? Ja!
Hårborste? Ja!
Shampo & balsam? Ja!
Handduk? Ja!
Osv.

Allt var med och låg nerpackat i en röd gympapåse, och lades på golvet i hallen så att hon inte skulle glömma den. Medan hon borstar tänderna och tvättar sig får hennes mamma syn på den röda påsen och lägger den i ôrebôttans ryggsäck, där det finns gott om plats.
De drar iväg till fritids och ôrebôttan blir avlämnad och kramad och skuttar iväg mot frukosten tillsammans med en färsk nioåring i keps.

Allt frid och fröjd! MEN sagan är inte slut än...

När ôrebôttans mamma slutar jobba tittar hon på sin mobil och får se att hon har missat samtal och nya sms att läsa. Det ena meddelandet lyder;
För kännedom. Bad? Då är det bra med badkläder. Ha ha.

Hm... Mamman funderar på vad som kan ha gått fel... Hon är ju säker på att hon lade ner den röda påsen i ryggsäcken. När hon kommer hem från jobbet letar hon efter den röda påsen och hittar den inte. Hon letar också efter baddräkten och hittar inte heller den... Vart kan den vara????
När kompisens mamma ringer för att berätta att de är på väg hem frågar mamman vart ôrebôttan lagt badpåsen. 
- Hemma, blir svaret.
- Nej, svarar mamman. Den ligger inte här. Jag lade ju den i din ryggsäck i morse.
- Eh... i ryggsäcken? Men MAMMA!!! Jag brukar ju alltid hänga den UTANPÅ ryggsäcken!!!

I ryggsäcken låg den. Där hade den varit hela dagen. Ensam och oupptäckt. Oanvänd blev baddräkten och istället fick ôrebôttan pressa sig ner i en för liten baddräkt som turligt nog fanns med i kompisens packning.
 
Vad lär man sig av denna saga????
Att mammor aldrig ska hjälpa sina barn att packa.
Att barn ska titta i ryggsäcken, den KAN ju finnas där... ;-D

TACK snälla Annelie för att du tog med ôrebôttan till badet fast hon inte hade badkläder med sig (fast det hade hon ju egentligen!). Snacka om att vara en flexibel problemlösande mamma! TACK SNÄLLA!!!

4 kommentarer:

Björk sa...

Fin saga!!! Behövdes ju inte så mycket fantasi för att skriva den!!! Ha ha ha!!
Inga problem att ha med dom inte ens utan badkläder... Det är mer en ära! Dom är så goa!!!

Björk sa...

Och du detdär med problem lösande mamma!!!??? Tycker du det är konstigt... Mer tvunget. Jag lever med min dotter och FRAMFÖRALLT MIG SJÄLV!!!!! JAG ÄR ÖR om någon!!! Fråga alla!!!!KRAM!

Fnissi sa...

;-D Jaja, men TACK i allafall! =)

Marie sa...

Hahaha! Åh vad jag känner igen det där!! Har hänt flera gånger att jag packat ner nåt till barnen utan att berätta det för dem och de sen påstått i skolan att de inte har med...