tisdag 27 mars 2012

Har jag nåt att skriva om?

Ja, massor. Och min pedagogblogg borde jag definitivt ägna ett par timmar åt. Men det går ju inte. Livet är ju fyllt av en massa måsten också.

En annan dag...


måndag 26 mars 2012

Modevisning på G

På söndag ska jag och Nettan gå på catwalken i Tibro - det ska bli riktigt roligt. Idag har vi provat ut kläderna vi ska visa upp. Roligt bara det!!!








söndag 25 mars 2012

Vad har vi haft för oss?

Ifall det skulle vara av intresse att få veta vad vi haft för oss i helgen kommer här en redogörelse:

  • Gått skogspromenader
  • Varit i Bankeryd och köpt ny kamera! :-D
  • Fotograferat (naturligtvis)
  • Jobbat i trädgården och ökat på Fröjereds påskeldshög
  • Mallan har tillbringat mer än ett dygn hos en kompis, och dessutom hunnit med att leka en massa timmar med ytterligare en kompis.
  • Varit på Maria-gudstjänst och bakat våfflor
  • Jobbat, förberett veckan
  • Träffat goda vänner
  • GRILLAT! MUMS!
  • Tränat fotboll - hela familjen!

Tror jag fick med det mesta där...


Första lunchen utomhus!

Allt smakar bättre utomhus!


lördag 24 mars 2012

Nikon in my heart!

Idag är den min! Ni kan förbereda er på exponeringar framöver. Nu ska jag inleda ett triangelförhållande med min D40 och min D7000.

Tack tack alla fina människor runt mig!

Nu är det väl bara en Nikoncykel jag behöver också, haha!




Oreo

Jag är buzzador, vilket betyder att jag får testa olika produkter och sedan rapportera vad jag och vänner tyckte. Det är lätt att bli buzzador. Klicka bara på länken och anmäl dig på deras hemsida. Dock kan det ta lite tid ibland innan man får något uppdrag.

Just nu buzzar jag Oreo-kex. Jag har ju sett reklamen på TV, om hur man ska göra när man äter dom. Jag har testat, men det kändes mest fånigt. Däremot är de helt okej att äta. Mallan gillade dem mest i vår familj. Det är kakokex med vaniljfyllning, men nu lanseras även en variant med chokladfyllning. 

Vrida - slicka - sätt ihop och doppa!




 Företaget Oreo bildades i New York city för 100 år sedan, närmare bestämt 6 mars 1912. Deras kex är världens mest sålda kex. Ryktet säger att 7,5 miljarder Oreo äts varje år, eller 20,5 miljoner om dagen! Utseendet och receptet är i stort sett detsamma som för 100 år sedan.
Om alla Oreokex som någonsin gjorts staplades skulle de räcka till månen fem gånger om, tur och retur. Om de lades bredvid varnadra skulle de räcka 381 gånger runt ekvatorn.

Jag tycker kexen är helt okej att äta, men inte jättespeciella. Det roligaste tycker jag är alla roliga recept där man ska använda Oreokex som finns om man googlar. Eller vad sägs om följande:

Muffins med kaksmulor

fredag 23 mars 2012

Tur att dom finns!

Jag blev guidad runt på en del av Drottning Silvias barnsjukhus häromdagen, bl.a. lekterapin och skolan. Jag är så imponerad av alla som arbetar inom vården (oavsett vilken vård det handlar om). Tur att ni finns! Jag skulle aldrig palla det.

Jag fick en massa bra tips på länkar som kan vara bra att veta om:

Här finns bildspel och korta beskrivningar om Drottning Silvias barnsjukhus.

Barnavdelningen på sjukvårdsupplysningen 1177. Små korta tecknade filmer med djur som får besöka sjukhus. Riktigt bra!

Busbiblioteket på Sahlgrenska sjukhuset

Vill dessutom passa på att tipsa om att man kan stödja de clowner som underhåller på sjukhusen i vår region genom att föra över pengar till plusgiro 27 28 14-5

Man kan också hjälpa familjer där något barn blivit sjuk genom att stödja Ronald Mc Donalds hus som är som ett vandrarhem med "hem-miljö" där familjerna kan bo under barnets behandlingsperiod. Plusgiro 40 77 90-5

En del av lekplatsen, som främst skapats genom donationer.

Det är viktigt att barnen får bearbeta sina upplevelser.

En musikstudio fanns det - där många artister hade varit och jammat med barnen. Snacka om att det betyder mycket!

Att växa...

...kan vara jobbigt. hur jobbigt som helst. Jag skulle verkligen inte vilja vara 10-18 år igen... Ibland undrar jag vart samhället är på väg. Eller rättare sagt - vart är vi som skapar samhället på väg? Vart vill vi - vad har vi för mål?

Läste på kompisens blogg om hennes dotters funderingar, och konstaterar att Mallan ju tänker precis likadant fast tvärtom.
T.ex så tycker hon att
- vi ALDRIG gör något ihop. Inte så som kompisens familj gör. 
- vi aldrig åker på semester.
- vi är en alldeles för liten familj...
-  det är orättvist att hon måste lägga sig nio varje kväll, för det behöver INGEN annan göra.
- det vore gött att bo på landet ute i skogen och ha fler djur.

Jadu fru Björk.. ska vi helt enkelt byta barn några veckor om året? ;-)

Barn har ju funderat och vuxit i alla tider, så det är ju inget konstigt. Det som känns mindre sunt nu är att så många barn och vuxna mår psykiskt dåligt. Eller var det så förr också - fast jag inte märkte det då för att det inte pratades om det då?

Pressar vi barnen för mycket? Kräver vi för mycket av dom? Eller kanske för lite? Har man för mycket regler? Eller för lite? Pratar man för mycket och förklarar för många saker för dom, eller borde man göra det mer?

Finns det föräldrar som tycker sig veta precis hur de ska göra i alla situationer? Finns det barn som tycker att deras föräldrar alltid gör rätt?
Svaret är nog nej på de båda sista frågorna.

Livet är inte enkelt. Det är fyllt av hinder. 


Men livet är också fyllt av smultronställen. Eller som idag när vi gick promenad; tussilagoställen! =) Det är väl de ställena man får klamra sig fast vid ibland. Kanske också söka upp, för det är inte alltid de bara "dyker upp".


Ifall ni undrar:

Det är fredag och jag fredagssvamlar medan jag tittar på Modern family.

torsdag 22 mars 2012

Jordtimme

Earth hour 31/3 kl. 20.00 Korsberga kyrka
Den 31 mars kl. 20.30 släcker hela världen ljuset i 60 minuter i en stor klimatmanifestation. Redan kl. 20.00 öppnas kyrkan och det bjuds på varm choklad med kanelbullar. Därefter kan man lyssna till akustisk musik i skenet av levande ljus. För att slippa använda engångsartiklar uppmanas alla att ta med en egen mugg samt ett leende som lyser upp i mörkret!
Varmt välkomna!
 

onsdag 21 mars 2012

Intryck

Har nu kommit hem från två dagar i Göteborg som varit väldigt givande på många sätt. Både yrkesutvecklande och personligt utvecklande. Konferensen handlade om Betyg och bedömning - två ord som jag behöver omvärdera... Men detta skriver jag mer om på min pedagogblogg framöver.

 Vi var i ett läckert rum på Folkets hus vid Olof Palmes plats. Jag gillade lamporna!

 Många bra föreläsare som hade mycket intressant att säga. Under en fikapaus blev en man som satt i raden bakom mig av med en dator. Själv hade jag lagt alla mina ägodelar kvar på min stol... men hade turen att inte bli av med något. Puh! Behöver jag säga att jag alltid tog med mig alltihop efter den händelsen?
Lamporna fick mig att tänka på jordklot, molekyler, Musse Pigg osv. De var verkligen häftiga, och STORA!

 På kvällen var vi på en italiensk restaurang. Mysigt och gott. Där fanns denna staty - visst kan kvinnokroppar vara fascinerande vackra ibland?


 Hotellfrukost - det bästa med att bo på hotell. Ännu bättre hade det varit om man hade haft längre tid på sig, men eftersom vi hade bestämt oss för att gå till konferenslokalen så blev det en vanlig frukoststund. Fast med fler tillbehör. =)
Tittade dock bara på wienerbrödsbordet med alla sötsaker, och tog en bit grape istället. :-D


Jag gillar Göteborg. Det har sina stora fördelar framför Stockholm (Sorry Neas...hihi!) . Jag åker hellre spårvagn än tunnelbana. Man ser mer av staden och man slipper gå ner i underjorden. Men jag skulle aldirg fixa att bo i en storstad längre än en vecka (om jag inte var tvungen förstås).

 Jag skulle ta kort på det kortaste spårvagnsspår jag någonsin sett... men när jag sedan tittade på fotot blev det detta istället.  Blev ganska häftigt ändå.

 Föreläsaren Pär som hade hand om hela förmiddagen idag var helt kanonbra! Och nu är han bokad för ett Hjo-besök! GÖTT!!!

 Stena Line fanns utanför fönstret på konferenslokalen. Fick mig att vilja resa till The reef...


Eftermiddagen ägnades åt viktiga saker, och då hittade jag den här fina väven och upplevde gamla minnen. 


 Efter att ha gått på ett tåg som vi ganska snart fick hoppa av igen pga av SJ och Västtrafik inte hade något bra avtal kring Regionen Runt-biljetter, så hamnade vi till slut på ett annat tåg. Med mig hade jag en stor Café Latte och en påse med en grov scones, creme cheese och boysenbärmarmelad i. Allt för att en superentusiastisk tjej på Espresso house med sprudlande energi fick mig att köpa den. Jag skulle ju bara ha kaffet. Men hon och hennes kollega gjorde ett kanonbra jobb. Härligt att träffa så energiska och positiva människor!

Väl "hemma" i Skövde så blev det till att åka direkt till Tidaholm och Kulturskolans vårkonsert. Tänk vad stolt man blir när man hör sin dotter och hennes kompisar spela.

Det var så många duktiga barn och ungdomar - och en tjej som sjöng var helt fantastisk! Vilken röst!

Det roligaste under kvällen vara att konversera med en två-snart-tre-åring, som bland annat informerade om vad han ätit idag. Vi smög som indianer så vi inte väckte tigern, och sedan talade han om att
- "man måste heja på Färjestad".
- Nej, sa jag. Jag hejar ju på HV.
Han skrattar, och sen säger han allvarligt:
- Nä det går inte. Man MÅSTE heja på Färjestad. Det gör alla. 
- Nä, din pappa hejar ju på Frölunda, försökte jag.
- Neej, för han måste heja på Färjestad.

Hahahaha! Ungar är härliga!

Nu är jag himlans trött... för jag är ju inte världsbäst på att sova själv... Så nu ropar kudden på mig.

Utsikt



Hotellmorgon. Utsikt från fönstret. Snart FRUKOST!!!
Lyssnade på bra föreläsare, och idag blir det fler

söndag 18 mars 2012

Gladys glädjer

Här kommer lite bilder och ett klipp från en jättehärlig konsert i Tidaholms kyrka idag! Gladys del Pilar var med, Harmony Gospel och Himlakul. Jag måste säga att det roligaste var att höra Himlakul sjunga - och det KAN bero på att Mallan är med där... =) Men de andra var ju också bra - och hela kyrkan svängde!


 Autografskrivande förstås!

 Kören Himlakul!

 Mallan med sin fadder och sitt fadderbarn


En kram från Gladys som garanterat kommer att visas i skolan i morgon! "Hon har vunnit melodifestivalen mamma - och hon var med i år också!" ;-)


Lisa gör ett kanonjobb - man kan säga att hon är rätt kvinna på rätt plats. Idag tror jag att hon välkomnade en person till kyrkan som någon annan hade avvisat. Sådan är hon - generös! Vet inte om jag uppfattade situationen rätt - jag kan ha haft fel - men det verkade vara så. 

 Goa barn - så olika och ändå funkar de kanon ihop!

En fantastisk musiker - Gergana är helt suverän vid pianot.

Tack alla medverkande - icke att förglömma fantastiska musiker - för en härlig konsert!


Is kvar

Dessa foton tog jag 9 mars. Sedan dess har mycket is försvunnit, men jag och Mallan upptäckte att det fanns ganska mycket kvar på Tidans mader när vi var ute och gick på förmiddagen. Eller, jag gick, och Mallan cyklade. Det är inte så roligt att gå med Millan då, för hon får panik när Mallan försvinner på cykeln och drar som en tok för att komma ifatt. 

Att gå med M är en helt annan upplevelse - det ser ut som att han lufsar fram i lugnt tempo, men jag får halvspringa om jag ska hålla hans tempo. På ett steg som han tar får jag ta två. Så när jag går med honom blir det ett helt annat tempo än när jag går själv. Dessutom kan han gå hur långt som helst utan att bli trött...typ... Orättvist!
Men det är väl bara att gå och gå och gå, så kanske min kondis också blir bättre någon gång. Känner mig i alla fall lite lättare. =)


Igår spelade FIF/KIF-tjejerna fotbollscup - och de var superduktiga! Det var väldigt jämna matcher alltihop - och de vann en match!!! :-D Själv satt jag i sekretariatet med Linda, och det var inget slapparjobb. Man fick vara totalt koncentrerad hela tiden - vilket vi lyckades med nästan hela tiden. =) Men nu kan vi det!


Igår fick jag hjälpa till på Labbåsrevyn med servering m.m. Jag hann också se det mesta av själva revyn, och jag är mycket imponerad av både sång, musik och texter/sketcher. Riktigt roligt! Sånt där är ju så himla kul, och hade jag haft möjlighet att vara med hade jag gärna varit det, för det är sjukt kul med både sång och teater. Men att lägga så mycket tid på att fixa revyn...det är tyvärr en omöjlighet för mig just nu.  
Spökjägarna Ulla x 2 och Tidanytt var bara några av höjdpunkterna i revyn. Även de grekiska gudarna var minnesvärda, särskilt söta lilla Amor!


Strax ska jag iväg på en familjefotografering, och sedan ska Mallan sjunga med Gladys del Pilar i Tidaholms kyrka kl.18. Det ska bli roligt att lyssna!


Nyast i amigurumifamiljen



Den här tokfärgglada tjejen har fått åka till ett sjukhus i Göteborg. Hoppas att hon kan ge lite glädje och friskbaciller! =)

fredag 16 mars 2012

Time flies...

...och jag kryper... =) Njae, men den här veckan har gått fort, och utan att jag fått särskilt mycket gjort. Det började i söndags med att jag och M gick en långpromenad - vi hittade en ny väg att gå. Sedan började mitt knä att värka. Så ingen dans blev det på kvällen... :-(

I måndags morse vaknade jag med hjärtat i huvudet - åtminstone kändes det så. Det pulserade och jag kände mig febervarm. Influensa trodde jag att det var, men inget mer hände under dagen. Inga förkylningssymtom eller så. Men huden hettade, och jag kan tänka mig att klimakteriet känns ungefär så.
Kunde det vara blodtrycket? Nej, besöket på vårdcentralen visade att trycket var under kontroll. Däremot hade mina sköldkörtelvärden ökat - så kanske kan det vara det? Inväntar läkarens funderingar...

I tisdags körde jag mamma till röntgen, för hon har ont i sin höft. Sedan invigde jag den nya motionscykeln som jag fått låna. En mycket trevlig apparat - tackar för det lånet!!!

I onsdags var jag på Aqua Vitalis - arenabadets SPA i Skövde. Sååå gött! Mest gillade jag nog det härliga solrummet. Tänk att få sitta i solen utan att behöva vara orolig för att man ska få soleksem!

Lite virkning, bebisfotografering, kofotografering och sedan hade veckan gått! I morgon är det fotbollscup och sedan ska jag hjälpa till att servera revybesökare. Fast först får dte bli en promenad på morgonen. Motionen har nu blivit ett behov - och det är såå skönt. Som tur är märks det också på min viktkurva! =)




torsdag 15 mars 2012

Mera Selma, men ingen semla!

Nu när man fått diagnosen diabetes får man tänka sig för mer än en gång innan man äter en semla... Tur då att man istället kan gosa med en Selma  - betydligt bättre för både blodsocker och välbefinnande! =)
Idag blev det lite fotografering av det lilla underverket.