måndag 4 november 2013

Behöver träna...

...på att ta inomhusfoton med manuell inställning på kameran. Särskilt i kyrkor när det är höst och inte så starkt ljus... Bad om att få träningsfotografera på Caspers dop, och de fotona visar verkligen att jag behöver mer träning. Gick upp i ISO för att få ljusare bilder, och det såg okej ut i kameran, men när man får upp dem på datorn så inser man att man tappat i bildkvalité pga det... Orutinerat!
Att vara missnöjd är inte kul... Förhoppningsvis var det fler som dokumenterade deras dop också. Jag får liksom lite ont i magen av sånt. Man vill ju ta perfekta foton.

Några bilder blev helt okej, men det är spännande det där med att inte köra med autoläge och ljuset hela tiden varierar. Men jag MÅSTE lära mig. Jag vill INTE behöva använda blixt.
Varför tog jag då inga foton utomhus på dopföljet efter dopet? Det hade ju liksom löst en hel del kan man tycka. Jo, det var som så att den lille huvudpersonen för dagen behagade fläcka ner sin vita skrud en aning kan man säga om man vill vara finkänslig och diskret. Vill man prata klarspråk kan man säga att han sket ner hela dopklänningen. Så fotografering efteråt var liksom inget alternativ, hehe.

Jag får helt enkelt ta en utomhusfamiljefotografering med dem istället någon dag framöver som kompensation. Ser fram emot det!

1 kommentar:

Annelie björk sa...

Men snälla snälla du!!! Om inte du fotat, vem hade då fotat??? Va? Morsan med sin kamera som man får rulla fram filmen på? Där finns det inget som heter ljussättning alls!! Eller så hade jag tagit några snabba mobilfoton!!
Var lite snäll mot dig själv ! Vi är sååå tacksamma!!!