måndag 4 augusti 2008

Semester i Dalarna!

Nu är vi hemma från en underbar dala-semester! Stort tack till familjen W som vi fick bo hos, eller rättare sagt, vi bodde i deras sommarställe i Tansbuan - ett fäbodsområde. Det fanns så oerhört många vackra hus - så nu vill jag och M bygga knuttimrat hus.


Gärsgårdar är vackra - och oerhört vanliga i Dalarna. Nästan alla har gärsgård... Och nu har jag och M konstaterat att vi vill ha en bit gärsgård i vår rabatt på baksidan där vi har funderat på vad vi vill ha för "avgränsning". En gärsgård med klängande humle kommer bli bond-romantik på hög nivå.

Vi hälsade på tomten i Gesunda och han hade en söt liten myrväg i skogen som man fick hoppa över...


Vi gick på trollsafari också och hittade två troll som vi fick skrika HORRA HORRA till! Det betyder Hejsan på trollspråk. Mumma Luj betyder God Jul.

Orsa Grönklitts björnpark var vi också i, och det var häftigt! Det fanns vargar, tigrar (sibiriska), lodjur, järv, räv och berguv. Rekommenderas verkligen!


Mallan fick en vattenscooter av sin farbror, den går på batteri och är denna sommarens stora höjdpunkt vad gäller vattenleksaker! Jättekul - jag vill också ha en, men den har en maxvikt på 45 kg... Hm...

Världens sötaste trollunge!

Mallan fick hundbjörnen Göte av hans namne i Mockfjärd. Han har nu fått ett snyggt lila-rosa koppel från Rusta och hänger med på de mesta äventyr.

I buan fanns det fina glas som jag blev förälskad i. Så sööööta! Någon som vet vart man kan få tag i sådana?


Vi fick guidad tur runt Siljan och hade hisnande utsikt emellanåt!

En vacker solnedgång vid Tansen!

Utsikt från tansbuans topp! Det var verkligen så vackert överallt! Längtar redan tillbaka!

Inga kommentarer: