söndag 10 maj 2009

Nytt rabarber-recept!

Såhär i rabarbertider gäller det ju att testa en massa olika recept. Annars blir det kanske samma paj varenda gång - och då riskerar man ju att tröttna. Och det vore ju synd... ;-)


Flarnrabarber


Skär rabarber i bitar och täck botten på en form.

150 gr smör
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
1/2 dl sirap
1 tsk bakpulver

Om man vill kan man också smaksätta med 1 msk vaniljsocker.

Smält margarinet i en kastrull. Blanda sedan ner alla de andra ingredienserna i kastrullen. Låt det smälta ihop till en smet och häll den över rabarberna. In i ugnen, 175-200 grader i 15-20 minuter tills den fått fin färg.
Ytan blir lite hård och "knäckig" och under det var det ganska geggigt. Men jag tror att det fick godkänt av testpanelen ändå?
Kanske blev den geggig för att jag gjorde dubbel sats... Eller så ska den helt enkelt vara geggig. =)

Det enda man kan vara helt säker på är:
1) den är inte nyttig
2) det är inte bara SÅSEN man blir tjock av! ;-)

1 kommentar:

Marie sa...

Hej! Har ett liknande recept, men jag brukar pudra över potatismjöl över rabarberna innan jag häller på smeten. Då blir det inte så geggigt!Det lät mums!