måndag 26 december 2011

Christmas at our house, part 2!

Julaftonens morgon inleddes kl 6.10 med en dotter som enbart sovit 5 timmar men var pigg som en mört och kollade om tomten varit och lämnat nåt i hennes julstrumpa. Det hade han! Några småpaketer - och sedan en ledtråd som ledde vidare till en annan ledtråd osv. Men när hon kom till ledtråden: Nästa ledtråd finns i den tjockaste boken i huset så körde hon fast och väckte sin mamma och försökte tjöta upp henne för att få hjälp. Jag hade dock sovit ca 3 timmar då och hade ingen lust alls att leta efter en bok, så jag talade snällt om vad klockan var och att hon skulle lägga sig och sova en stund till innan vi fortsatte. Hon gick med på det, och slocknade nog direkt när hon lade sig. Hela familjen fick därför sova till niotiden. Gött!






Ledtrådsjakten fortsatte medan jag och M julstökade klart och förberedde maten. Sista ledtråden stod det att julklappen skulle ligga där ljudet hördes när hon slog ett särskilt mobilnummer. Och julklappen var ju förstås en mobil! Mallan blev överlycklig! Det är riktigt härligt att se tacksamhet och glädje i hennes ögon - och att glädja någon genom att ge något är mycket roligare än att få själv.
Vid tvåtiden kom M:s familj och så var det dags för julbord. Det var första gången jag gjorde Janssons frestelse, och det gick nog bra tror jag. Det enda som blev misslyckat var stuvningen på omeletten, som blev alldeles för lös. Men den var god ändå tyckte jag. =)


Under tiden som vi åt började Millan kräkas, och fortsatte till och från under en timme. Vet inte riktigt vad hon fått i sig, men lite orolig hann jag allt bli. Kanske tappade några matlusten pga detta... men jag hoppas inte det...
Jaag såg Maja kyssa tomten jag... ;-)




Spännande julklappspapper? :-)


Julklappsutdelning och gottebord blev det sedan - och gästerna som vi trodde att vi skulle ha hos oss hela kvällen avvek redan vid femtiden. Strax efter 18.00 åkte övriga iväg mot andra julkalas och kvar var vi själva. Tråkigt tyckte jag först - men sedan var det rätt skönt faktiskt. Vi plockade undan lite och tog sedan en rejäl mysstund i soffan framför TVn. 


Millan fick en julgris/vildsvin i julklapp! Den lekte hon och husse med.


Kvällen avslutades med en midnattsmässa i kyrkan - en kille som hette Emanuel Johansson sjöng och spelade piano. Han var jätteduktig - så det var verkligen en fin stund i lugn och ro. Vi var väl hemma ca ett på natten och då kunde man ju valt att stupa i säng. Det gjorde ju förstås inte jag... utan satt ju uppe en stund till så att klockan hann bli tre innan jag uppsökte sängen. Tur att man är ledig! =)





Inga kommentarer: