tisdag 29 december 2009

I år byggde vi på höjden

I år byggde vi på höjden när vi gjorde pepparkakshus. Vi blev riktigt nöjda, och det som är spännande med pepparkakor är ju att de inte riktigt blir helt som man tänkt sig. Men vi sprutade dit lite kristyr där det behövdes döljas saker. =)
Ett annat fusk vi gjorde var att använda limpistol när vi satte ihop dem... för vi har dåliga erfarenheter av varmt socker...

Som sagt - vi är nöjda med den... men när man kikar på pepparkakshusen som finns på dessa sidor så inser man ju att man har en del övning kvar... ;-)

Radio skaraborgs pepparkakshus
Gullidens pepparkakshus (finns även på radions sida)

Förra året gjorde ju min favoritpepparkakshustillverkare, Ingvar Jansson, en modell av Vincontoret i Tidaholm. HELT makalöst vackert blev det!

Att bygga på höjden ja... det vore ju bra om man kunde göra det på sig själv också. Växa på längden och fördela kilona lite bättre... ;-)
Har tänkt bort allt vad viktminskning är under julen, så när jag ställde mig på vågen igår så var jag beredd på det värsta. Men det hade faktiskt stått still... så det var ju skönt. Men nu ska det ner mer! Dessutom fick jag idag inleda en kur med magmedicin eftersom jag haft rejäla problem med magkatarr nu. Det räcker ju att jag äter på konstiga tider, konstig mat och sen sover för lite för att min mage ska strejka. Så i kväll blir det läggdags i normal tid och ställa klockan så att jag kommer upp i tid i morgon.

1 kommentar:

Jenny sa...

Åh, I love era pepparkakshus! Nästa år kan ni kanske göra Manhattan? Och du, ta hand om dig. Inga magar gillar att äta konstigt på konstiga tider och inte sova! Kram