söndag 20 december 2009

Julgransjakt och snögris!

Idag var det dags för den stora julgransjakten! Vi åkte till svärfars skog och letade ett tag. Det brukar vara riktigt mysigt och så även idag! Jag har förstått att det finns dom som kan bli osams när de ska välja gran, men det har vi aldrig blivit faktiskt. Vi brukar hitta granar som vi båda tycker om. Och sen är vi inte så knussliga heller...hihi! Huvudsaken är att det är en stabil gran, hyfsat tät och symmetrisk. Det behöver inte vara en "Kalle Anka gran", för då kunde vi lika gärna köpt en i plast. Och det kommer ALDRIG att hända!

Mallans gran hittade vi först. Det brukar vara lättast.

Det var så oerhört vackert i skogen idag - alla granar var fina med snö på. Synd att man inte kan ta med snön in, hihi!

Härligt!!!

När vi gick där i skogen kom jag att tänka på en jul då vi fick leta gran på ett annat ställe.
Tack för det - det är vi fortfarande mycket glada för! :-)

Vi har konstaterat att det inte är någon hund vi skaffat - utan en snögris! =) Hon älskar snön - jag hade ju trott att hon skulle vara lika skeptisk till snö som hon var till vatten i somras, men icke! Helst ska hela hon vara i snön.
Vi hade valpträff idag, och det var full fart på hundarna. Skönt att se var det också att vår träning här hemma med att gömma godisbitar och annat har gett resultat. Jag lägger ut mer bilder från träffen inom kort!

2 kommentarer:

Ann-sofie sa...

Vad mysigt ni har på eran "granjakt" ni ser ut att trivas gott hela familjen. Jag tycker också att det är så vackert ute nu, nästan så det gör ont! Hoppas vi får ha detta vackra vinter väder åtminstone över julen. Lycka till med sången imorgon! kram

maria sa...

mmmmmmm, snöööööö, hoppas det ligger kvar i januari!
=)
julkram!