Här kommer recepten på godiset. Alla blev favoriter hemma hos oss!
Glöggtryffel
1 dl grädde
400 g mörk blockchoklad
1,5 dl vinglögg
2 msk margarin (rumsvarmt)
1,5 dl russin
glasyr:
100 g mörk blockchoklad
50 g skållad mandel
Lägg russinen i blöt i 1 dl vinglögg.
Koka upp grädden (gärna i teflongryta) och smält den brutna blockchokladen däri. När chokladen är helt smält tillsättes resten av glöggen och margarinet.
Låt russinen rinna av och blanda dem i tryffelsmeten. Låt svalna (tar lång tid - gärna i svalt utrymme över natt).
Forma till kulor av en valnöts storlek. Glasera i smält blockchoklad och rulla i finhackad mandel.
Kyl i kylskåp.
Djävulskt omständligt, men himmelskt gott!
Wienernougat
250 g Nougat
125 g Mörk Choklad
100 g Flagad mandel
Rosta mandeln i torr stekpanna. Finhacka chokladen och låt den smälta tillsammans med nougaten i vattenbad. Blanda i mandeln. Häll i avlång form klätt med pakplåtspapper. Låt stelna några timmar.
En fruktansvärt god nougat som man kan äta hur mycket som helst av =)
Marknadskarameller
1 Sats
6 1/2 dl Vetemjöl
4 dl Florsocker
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
125 g Kokosfett
1 3/4 dl Vatten
5 dl Socker
Blanda vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker. Smält ihop kokosfett, vatten och socker. Häll vätskan över de torra ingredienserna, rör om SNABBT och noga. Häll smeten i långpanna med papper. Låt Kallna och skär i bitar.
OBS! inget för den som håller diet .... ;-)
Leilas rocky road
Färdigt på: 40 min
12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Mariannetopparna tror jag gjordes såhär:
Krossa Marianne-godis.
Smält choklad och blanda i mariannekrosset.
Häll i Tupperwares silikonform 19toppar eller kanske i en form för isbitar?
Kyl ner och låt stelna! Klart! Mumsigt!
Ekollonen gör man genom att forma marsipan till runda kulor och sedan doppar man dem till hälften i smält choklad, och sedan direkt i socker. Enkelt - gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar