torsdag 13 maj 2010

Kristi himmelfärdsdag...


I morse var jag kyrkvärd, kl.8.00 i Fröjereds kyrka. Tänker alltid på BeFour då, för varje år tackade vi ja till att sjunga på den traditionella morgongudstjänsten, och varje år stod vi och gnällde när vi sjöng upp, för det är inte lätt att få igång rösten. Men när vi väl satte igång var det alltid mysigt, för det var oftast Bosse, och hans predikningar utgick oftast från altartavlan då den ju visar just Kristi himmelsfärd. Idag förklarade han så bra och var lika konkret som han brukar. Han är lätt att lyssna på! Dessutom var Peder Sveder där och sjöng, så alla gudstjönstbesökare var så nöjda. Vi fick sjunga (ja, jag sjöng inte... kraxar bara för tillfället och får hostattacker) många av de härliga "läsarsångerna" (tror de kallas så) och det var så roligt att se hur glada alla blev av musiken.
Denna dag brukar man också se solljuset lysa in genom de färgglada fönstren ovanför altaret, då morgonen är enda tillfället som solen lyser in just där. Fast i år var det ju inte sol. Brr...
Men det var vackert med dimman också, och alla regndroppar som klamrade sig fast på växterna.

Känner mig helt matt, så jag ska nog sova en stund. Eller se en film kanske...?

Pratade förresten med pappa nyss. De har hittat en bakterie i hans tarm som tydligen är väldigt smittsam och som måste bort innan hans tillfrisknande kan sätta igång. Så nu äter han ännu mer antibiotika. Blä!
Det märks att han är trött och lite virrig, och det är kanske inte så konstigt om man inte kan sova och inte får i sig tillräckligt med näring. Nu får vi hoppas att han blir bättre och bättre dag för dag!

Inga kommentarer: