söndag 27 maj 2012

Trädgårdspyssel och trädgårdsnjutning

De senaste dagarnas härliga väder har varit inspirerande på ett plan som jag inte ägnat särskilt mycket tid och tanke åt på ett väääldigt långt tag. Trädgården! 
Jag har gjort i ordning planteringar till trappan - jag valde bort krukor denna gång och planterade i jutevävspåsar som jag köpte på H&M vid jul. Sedan gjorde jag i ordning krukorna som står på uteplatsen vid framsidan. Där blev det lite vitt och blått - och jag tog bland annat lite förgätmigej från en av våra rabatter (de förökar sig ju i rasande fart). 
Humlen växer så det knakar och har fått en massa saker att klättra på, bla. så gjorde jag om en trasig regnmätare till en stålblomma.

Mina pallkragar har jag också äntligen fått ordning på, och nu är det blomfrön i den ena och grönsaker och kryddor i den andra. Mallan har sått Halloween-pumpor också, Det ska bli spännande att följa odlingarna. Just nu vattnar vi mest. Varje kväll! Det skulle inte skada med lite nattregn...
I helgen har jag jobbat ganska mycket, skrivit omdömen m.m. Detta har dock skett i trädgården - och att sitta där och jobba känns inte alls så jobbigt! =) Då kan man njuta av fågelsång, värme, vind och alla dofter samtidigt som man jobbar.

1 kommentar:

Ullabella sa...

Va fint du gjort, lite annorlunda med jutesäckarna, snyggt!