måndag 7 juli 2014

Premiärdoppet!

Precis när jag skrev premiärdoppet så kom jag på att jag faktiskt badade vid Fällholmen på midsommarafton. Från båten. Det var iskallt och jag trodde hjärtat frös och hoppade upp ur munnen på mig. Jag var nog i vattnet i ganska precis 48 sekunder. Så, nej, doppet i dag var inte premiär - utan sekundärdoppet. =)

Mallan tjatade om att bada och sen började det åska. Så då fick det bli ett kvällsdopp istället i ån med endast några campare som publik, iklädd min nya prickiga bikini som jag lovat mig själv att ingen skulle behöva se mig i - jag skulle bara ha den här hemma och sola i.
Kände mig ungefär som Lill-Babs i hennes "yellow-polka-dot-bikini-en-prickig-baddräkt-där-midjan-är-bar". Men vad f-n! Änglafladder och marshmallowfluffmage har väl ingen dött av att se - så till slut hoppla jag i! =)
Dock lär det bli en sol-bikini, för bikinitrosorna visade sig vara för STORA (känns enastående att jag lyckats köpa för STORA!!!) och ville liksom kränga av när man simmade.

Temperaturen var 20 grader i vattnet - och då säger mitt hjärta att jag borde kunna slänga mig i lätt. Min hjärna däremot (och min höga ålder) säger åt mig att "din kroppstemperatur normalt är 37 eller nåt, och detta är minsann SJUTTON grader kallare. Faktiskt!"

Helt ärligt var det inte jättesvårt (bara liiiite) att komma i. Och det var ljuvligt att simma runt i spegelblankt vatten tillsammans med Mallan som hade fnissanfall hela tiden.


1 kommentar:

maria sa...

skööööönt! här har första doppet väntat alldeles för länge också! men vad göra när temperaturen har varit under 15 grader... ;-)
nu är det i vart fall avklarat! gott var det!
:-)