onsdag 2 juli 2014

Sommarkurs 2014, dag 1

I år for vi iväg mot Trosa, som var vårt huvudmål, men givetvis hittade vi många smultronställen längs vägen.
Tänkte tipsa om några;

Mooi, i Lyrestad var en riktigt häftig butik inrymd i en gammal lada. Häftiga designgrejer och mycket retro och shabby chic. Även gamla möbler mm.

I Eskilstuna stannade vi till vid Myrorna och shoppade, samt käkade lunch på MajsAnns.
Vi besökte också de gamla ¨Rademachersmedjorna och fick veta lite om Eskilstuna förr i världen. Där fanns också en utställning om örter och hur de användes som läkemedel förr (och nu!).

På vägen passerade vi nåt som hette FABRIKEN och som låg vid Sparreholm. Det var som ett litet GeKås kan man säga. Massor av saker till bra priser. Men eftersom vi inte kände för att köpa på oss en massa grejer precis i början av vår resa så handlade vi bara lite småsaker. Det visade sig också att vi lyckats att pricka in deras öppningsdag - så vi var med på premiären! =)

Väl framme i Trosa bodde vi på 4 små rum, ett vandrarhem som hade varit ett dagis men nu var det istället som sagt vandrarhem. Lite annorlunda tapetserat... men spännande! Sköna sängar och stora rum! Nära till centrum - och billigt!

Vi åt middag på Punchkällaren - det var ett mysigt ställe som låg precis bredvid Trosa-ån. God mat!

Gott vin som vi drack! Mjukt och fylligt!
Min goda mat! Röding och havskräfta! Mmmm!

Det var nog ungefär det vi hann med under vår första sommarkursdag! Många mil i bil och då hann vi prata MYCKET! =) Dessutom fick vi lyssna på jättebra musikmixar som en DJ gjort - så det blev en del allsång också =)


Inga kommentarer: