Här kommer receptet:
Sus bästa tårta!
6 äggulor
I dl mjölk
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Maräng:
6 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
Bär (väldigt gott med syrliga hallon)
Dekorera eventuellt med mandelflarn eller hackad mandel.
Vispa vitorna och sockret till ett hårt skum.
Vispa gulorna med sockret i en annan bunke. Blanda sedan i resten av ingredienserna till smeten.
Bred ut smeten i en långpanna. Bred ut marängen ovanpå smeten och strö till sist över mandeln.
Sätt in i 175°C i ca 25-30 minuter. Tag ut den och låt svalna. Dela kakan i två delar. Lägg den ena i botten och bred ut bär och grädde. Lägg den andra kakan ovanpå med marängen överst (eller gör två långpannor och lägg över varandra för att få en stor tårta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar