Här kommer receptet på Andreas bröd som jag precis bakat! Smidigt, man bara blandar ihop och sedan sköter det sig självt (i princip)... Har fått receptet från L som fått det från Andrea.
Tar lite tid i ugnen, men e man ändå hemma så spelar det ju ingen roll.
1 1/2 liter
3% filmjölk
3 dl mörk sirap
1 påse brödkryddor
lite salt
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1,8 kg rågsikt
Blanda ihop allt (gärna i en matberedare). Häll ut i en smord långpanna.
Sätt in i kall ugn, sätt på ugnen på 100 grader i 60 minuter.
Höj sedan till 150 grader i 60 minuter.
Stäng sedan av ugnen, men låt brödet stå kvar i 15 minuter.
Vänd upp och ner, låt svalna & skär upp!
Höj sedan till 150 grader i 60 minuter.
Stäng sedan av ugnen, men låt brödet stå kvar i 15 minuter.
Vänd upp och ner, låt svalna & skär upp!
NJUT!
Frys gärna brödet, och värm innan du ska äta så blir det godast!
Frys gärna brödet, och värm innan du ska äta så blir det godast!
2 kommentarer:
Mmmm ser riktigt gott ut!
Ni får komma hit en kväll och smaka! KRAM
Skicka en kommentar