torsdag 12 februari 2009

Andreas bröd

Mmm...luktar nybakat i hela huset. Härligt!

Här kommer receptet på Andreas bröd som jag precis bakat! Smidigt, man bara blandar ihop och sedan sköter det sig självt (i princip)... Har fått receptet från L som fått det från Andrea.
Tar lite tid i ugnen, men e man ändå hemma så spelar det ju ingen roll.

1 1/2 liter
3% filmjölk

3 dl mörk sirap
1 påse brödkryddor
lite salt
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1,8 kg rågsikt

Blanda ihop allt (gärna i en matberedare). Häll ut i en smord långpanna.



Sätt in i kall ugn, sätt på ugnen på 100 grader i 60 minuter.
Höj sedan till 150 grader i 60 minuter.
Stäng sedan av ugnen, men låt brödet stå kvar i 15 minuter.
Vänd upp och ner, låt svalna & skär upp!



NJUT!
Frys gärna brödet, och värm innan du ska äta så blir det godast!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm ser riktigt gott ut!

Fnissi sa...

Ni får komma hit en kväll och smaka! KRAM