fredag 1 oktober 2010

Lite fredagshumor då...

Det var en varm, skön dag i skärgården och fem män låg utsträckta på en klipphäll och solbadade. De fem var alla i olika ålderskategorier, en var 20, en var 30, en 40, en 50 och en 60. De hade utsikt mot en liten kobbe strax nedanför dem och på kobben stod ett ensamt tält. Plötsligt sprang ett gäng tjejer ut från tältet, spritt språngande nakna. De mycket yppiga tjejerna började hoppa runt och stoja på kobben med alla behag väl synliga.
20-åringen flög upp direkt, hoppade jämfota, gestikulerade och skrek ivrigt:
-Dit måste vi genast, nu på en gång, kom så simmar vi!
30-åringen reste sig upp stående och tittade sig omkring och sa:
-Ja visst skall vi ta oss till kobben, men då tar vi roddbåten som ligger i vattenbrynet så spar vi på krafterna och slipper bli blöta.
40-åringen satte sig upp på huk och efter en stund kom han fram till att vill tjejerna något, så kan de komma hit till oss.
50-åringen reste sig upp på armbågarna och tittade lite oförstående på de yngre och undrade.
-Vad ska vi över dit för? Vi ser ju bra härifrån!
60-åringen reagerade slutligen även han, sträckte mödosamt på nacken så att han precis såg över magen och sa:
-Är det verkligen tillåtet att tälta på en sån kobbe?


....................................................................................................................................


Kalle och hans pappa var ute och gick och passerade ett hus som hade fullt av blinkande lampor.
-Vad är det för hus? undrade Kalle.
-I det huset kan man köpa glädje, svarade pappan.
Nästa dag fyllde Kalle fem år och fick då lite pengar av sin mormor. Kalle gick då till glädjehuset för att köpa lite glädje. När han gått in kom det fram en stor dam och Kalle frågade henne om han fick köpa lite glädje. Damen tänkte: Vad kan man ge en femåring? Hon gick till köket och bredde fyra stora mackor med sylt på och gav dem till Kalle. När Kalle kom hem frågade pappan var han varit och Kalle svarade då stolt att han varit i glädjehuset. Pappan frågade nervöst vad som hände.
-jo, dom tre första orkade jag med, men den sista slickade jag bara av!